• خانه
  • مقاله
  • اگه با شركت كار نكنيم بهش ماليات ميخوره؟

اگه با شركت كار نكنيم بهش ماليات ميخوره؟

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 1)

تردیدی نیست که موضوع مالیات برای شرکت ها یکی از موضوعات اصلی است و هر شرکتی که مالیات فعالیت خای خود را پرداخت نکند در واقع خود را در تهدید تعطیلی و جرائم سنگین قرار داده است. همین موضوع و گلایه های بسیاری از افراد حقوقی مانعی شده در مسیر افرادی که خواهان ثبت شرکت و یا موسسه تجاری و غیر تجاری هستند.

در اصل نه تنها شرکت ها و اشخاص حقوقی بلکه افراد حقیقی نیز باید درصدی از درآمد خود را به صندوق دولت به عنوان مالیات بریزند در نتیجه تفاوتی ندارد شما حقیقی باشید یا حقوقی در هر صورت باید بسته به درامدی که دارید مالیات خود را پرداخت نمایید. پرداخت این مالیات باعث می شود دولت خدماتی را به شرکت ها و در ضمن حمایت های لازم را به انها ارائه نماید.

مالیات ها به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم توسط دولت طبقه بندی می شوند.

مالیات مستقیم آن دسته از مالیات هایی است که همانگونه که از عنوانشان مشخص است بصورت مستقیم از درآمد شرکت یا فرد کسر می شود. مالیات بر ملک، درآمد حقوقی و یا مشاغل، مالیات بر درآمد های اتفاقی، مالیات بر درآمد های کشاورزی و انواع این نمونه مالیات ها از این دسته هستند و مالیات غیر مستقیم مالیاتی است که بر روی خرید و یا قراردادها پرداخت می کنید و شاید گاهی متوجه دادن این مالیات هم نشوید.

مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی معطوف به شرکت ها می شود و شرکت های تجاری باید این نوع مالیات را پرداخت نمایند. اما همانگونه که تعریف شد هیچ تفاوتی ندارد که در چه قالبی فعالیت می کنید، حقیقی هستید و یا حقوقی و یا تجاری هستید یا غیر تجاری. مالیات مستقیم از درامد دریافت می شود و مالیات غیر مستقیم بر روی اجناس و کالاهایی دیده شده که شما اغلب خریداری می کنید و یا به خدمت می گیرید.

خوب تا اینجا دانستیم که مالیات دادن ربطی به داشتن و یا نداشتن شرکت ندارد. موضوع دوم که به ان اشاره ای هم شد این است که مالیات بر درآمد است. اما چرا شرکت ها نسبت به موضوع مالیات بیشتر احساس ترس دارند؟

مالیات شرکت ها

بر اساس قوانین مالیاتی بعد از اینکه شرکتی در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید بلافاصله باید تشکیل پرونده دارایی یا همان مالیاتی بکند. این موضوع طی نامه ای از اداره شرکت ها به اداره دارایی ابلاغ می شود به همین دلیل نمی توانید به اداره دارایی مراجعه نکنید. ضمن اینکه نیاز دارید برای فعالیت قانونی یک کد اقتصادی دریافت کنید که این کد بعد از تشکیل پرونده دارایی به شما اعطا می شود.

البته در این بین برخی از موسسات از پرداخت مالیات معاف هستند که شامل موسسات دولتی و وزارتخانه ها و دستگاه های خاص می شود. یا مثلا موسساتی که کار کتابت و خیریه ای و از این دست انجام می دهند هم مالیت نمی دهند.

در زمان تشکیل پرونده مالیاتی باید دفاتر خود را دریافت نمایید. دفاتر قانونی شامل یک دفتر روزنامه و یک دفتر کل است که در ان کلیه هزینه های شرکت وارد می شود. هزینه روزانه در دفتر روزنامه و انتقال این هزینه ها به دفتر کل صورت می گیرد.

شرکت ها برای موضوع کار خود و بررسی حساب کتاب ها و صورت حساب های باید در اساسنامه یک سال مالی تعیین کرده باشند. در این زمان باید شرکت اقدام بررسی حساب های خود بکند. نتیجه این بررسی در قالب یک اظهارنامه ، تراز نامه و صورتحساب سود و زیان باید به اداره دارایی اعلام شود که برای این موضوع شرکت نهایتا از زمان تاریخ سال مالی 4 ماه فرصت دارد.

ترازنامه، اظهارنامه و صورتحساب سود و زیان در اداره دارایی و در مدت حداکثر یک سال بررسی می شود و در صورت وجود مغایرت و یا ابهامی موضوع در قالب یک ابلاغیه به شرکت توضیح داده می شود و در صورت نبود مغایرت و عدم اعلام ابلاغیه در مدت یک سال یعنی اظهارنامه و صورتحساب شرکت تایید شده است.

اگر شرکت این اقدام را یعنی ارسال صورتحساب ها را انجام ندهد باید منتظر علی الراس شدن مالیات شرکت و پرداخت هزینه های گاها چند برابری هم باشد.

مالیات شرکت های بدون فعالیت

تا اینجای مبحث کاملا روشن شد که وظایف شرکت ها در قبال اداره دارایی و اداره دارایی در قبال شرکت ها چیست. اما نکته بسیار مهمی که موضوع مقاله ما هم هست موضوع مالیات شرکت هایی است که فعالیت ندارند.

شرکت ها اگر فعالیتی کلا ندارند باید اقدام به انحلال شرکت بکنند و اگر می خواهند شخصیت حقوقی خود را داشته باشند ولا اینکه فعالیتی ندارند باید وظایف خود را انجام دهند. بنابراین شرکت های حقوقی باید حتی اگر فعالیتی ندارند هر ساله اقدام به دریافت دفاتر قانونی خود بکنند و اگر فعالیتی انجام نمی دهند طبیعتا دفاتر را سفید ارسال و در هنگام ارائه اظهارنامه نیز عملکرد سفید ارائه نمایند.

در این حالت اگر شرکت هیچگونه فعالیتی اعم از خرید و فروش و یا عقد قرار داد انجام نداده باشد و در سوابق شرکت موضوعی در این خصوص دیده نشود قطعا برای شرکت مالیاتی در نظر گرفته نمی شود اما شخصیت حقوقی شرکت حفظ خواهد شد.

اما اگر تنها یک سند دال بر خرید حتی یک خودکار به نام شرکت یافت شود باعث جریمه شدن شرکت می شود بنابراین باید با دقت در این خصوص رفتار شود.

موضوع دیگر اینکه شرکت ها باید اقدامات مالی خود را مطابق با قانون به اداره دارایی و در سال مالی ارائه نمایند. این امر نیازمند دریافت کد اقتصادی است. شرکت هایی که ثبت می شوند ولی کد اقتصادی دریافت نمی کنند با توجه به اینکه در اداره ثبت شرکت ها  مشخصات آنها وجود دارد و این اداره موضوع ثبت شرکت را به اداره دارایی ابلاغ کرده است اگر اظهارنامه مالی شرکت برای اداره دارایی ارسال نشود اداره دارایی ملاک را بر فراموشی و یا عدم ارسال مدارک خواهد گذاشت و به همین دلیل مالیات شرکت را علی الراس می کند.

مالیات علی الراس یعنی اینکه شرکت در موضوع فعالیت شرکت ملاک را درامد سایر شرکت ها قرار داده و مالیاتی را برای شرکت تعیین می کند که گاها منصفانه نیست و بیش از درامد شرکت می باشد.

شرکت هایی که ثبت شده اند و کد اقتصادی دریافت نکرده اند نیز می توانند پس از مدتی برای دریافت کد اقتصادی خود اقدام نمایند ولی باید منتظر جرائم این اداره باشند زیرا بخصوص اگر مدت زمان مثلا چند ساله از زمان ثبت شرکت گذشته باشد و اطلاعات مالی از شرکت به این اداره ابلاغ نشده باشد امکان علی الراس شدن مالیات شرکت در سال های قبل هست.

تذکر : بهتر است شرکت هایی با این توصیفات که فعالیتی اصلا نداشته اند و بنا بر هر دلیل شرکت را ثبت کرده اند و کد اقتصادی هم دریافت نکرده اند اقدامات انحلال شرکت را انجام دهند و از نو شرکتی دیگر ثبت کنند و این بار فرآیند قانونی شرکت را به درستی دنبال کنند.

در نتیجه این گفته حتی شرکت هایی که فعالیت داشته اند ولی فعالیت آنها زیاد نبوده نباید از ارسال اظهارنامه خود تردید و هراسی داشته باشند زیرا بر اساس اسناد موجود و صورتحساب های موجود نسبت به درامد خود مالیاتی بسیار جزئی باید پرداخت نمایند و یا اصلا از پرداخت مالیات معاف می شوند.

مالیات تکلیفی چیست؟

موضوع دیگری که بد نیست در این مقوله به آن پرداخته شود موضوع مالیات تکلیفی است. این نوع مالیات به قرارداد های شرکت مرتبط می شود . در این حالت مبلغ سه درصد از میزان مبلغ قرار داد باید به عنوان مالیات از قرار داد شرکت یا طرف مقابل کسر شود تا در زمان سال مالی به حساب دارایی پرداخت شود.

بنابراین شرکت هایی که کار های خود را بر اساس قرارداد انجام می دهند و یا موضوعات قراردادی را دنبال می کنند باید بدانند که میزان سه درصد از قرارداد را باید از حساب طرف قرارداد به عنوان مالیات تکلیفی کسر کنند.

شما هم اگر نیاز به مشاوره مالیاتی دارید و یا برای تنظیم اظهارنامه و حساب سود و زیان سالیانه خود به کمک مشاوران حقوقی نیاز دارید بهتر است روی تخصص و دانش وکلای ما در ثبت شرکت ویونا حساب کنید. وکلای ما از بهترین وکلای ایران بوده و توانایی خود را در طول سال های زیاد به اثبات رسانده اند.

برای دریافت مشاوره و راهنمایی وکلای ما کافی است همین الان با ما تماس بگیرید.