تعریف ثبت شرکت

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 1)

در گذشته های نه چندان دور کسب و کار ها رنگ و بویی دیگر داشت. شغل ها یا بصورت کشاورزی و دامداری و دامپروری بود و یا بصورت کسب و کاری های حرفه و مشاغل جزء و بیشتر مایحتاج مردم یا از کشور های پیشرفته وارد کشور می شدند و یا توسط خود افراد و در یک مغازه ساده و با وسایل مبتدی اولیه تهیه می شدند . اما رشد هر روزه جمعیت و نیاز های مردم و خواسته های مردم و لزوم تولیدات گسترده و متکی نبودن به شرکت ها و نهاد های خارجی این روز ها باعث به وجود آمدن شکل دیگری از کسب و کار ها شده است .
در دهه های اخیر و وجود تحریم های طاقت فرسا اقتصاد ایران مبتنی بر خود شد و نقش تولیدات داخلی در بخصوص دو سال اخیر و حمایت از آنها به شدت مورد توجه قرار گرفته است . سال 96 نیز توسط رهبر معظم انقلاب سال اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال نامگذاری شد تا اهمیت این موضوع بیش از پیش برای کشور عزیزمان ایران مشخص شود.

یکی از بهترین راه ها برای متکی شدن به تولیدات داخلی ، راه اندازی کسب و کار های گروهی ، تعاونی ها و ثبت شرکت های مختلف می باشد که باعث می شود دانش و تخصص همه افراد در کنار هم باعث مرتفع شدن بخشی از نیاز های جامعه شود . شرکت در واقع یک اجتماع تخصصی است که هدف از آن مرتفع نمودن قسمتی از نیاز جامعه با استفاده از تخصص ، دانش و تجربه افراد این جامعه می باشد . هنگامی که دو تا چند نفر با در میان گذاشتن مقداری اندکی از سرمایه و پذیرفتن شخصیت حقوقی به دنبال تحقق آرمان مورد نیاز جامعه بوده و در کنار آن در تلاش هستند تا از دانش و تخصص خود استفاده نمایند تا ضمن به دست آوردن سود بیشتر و اعتبار بالاتر راه های جدیدی را ایجاد کنند تا هم تولید و خدمتی برای جامعه انجام دهند و هم به خواسته های خود جامه عمل بپوشانند دولت نیز از آن ها پشتیبانی کرده و حمایت های زیادی از انها انجام می دهد .
شرکت های می توانند در انواع مختلف به ثبت رسیده و با توجه به نوع خواسته شرکا شکل بگیرند . شرکت ها یا بصورت تعاونی بوده و اهداف عام المنفعه و مردمی دارند و یا بصورت سهامی و یا اشخاص به ثبت می رسند . شرکت های سهامی از دو نوع شرکت سهامی عام و سهامی خاص شکل می گیرند که در سهامی خاص باید تمام سرمایه را خود سهامداران عهده دار شوند و در سهامی عام باید بیش از نیمی از سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تادیه شوند.

شرکت های اشخاص نیز در ایران به شکل های متنوعی ثبت می شوند . شرکت با مسئولیت محدود ، شرکت تضامنی و نسبی از این نوع شرکت ها می باشند. شرکت های اشخاص بر عکس شرکت های سهامی اعتبار خود را از اعتبار موسسینشان دارند و هر چه اعتبار این افراد بیشتر باشد اعتبار شرکت نیز بالاتر می رود ولی شرکت های سهامی بیشتر اعتبار شرکت در گرو سرمایه شرکت می باشد .
در این میان شرکت ها را گاها با ترکیبی از هم به ثبت می رسانند که دو نوع شرکت مختلط سهامی و مختلط غیر سهامی حاصل ترکیب قوانین و نوع شرکت ها می باشد . در شرکت های مختلط سهامی شرکا در دو نوع سهامدار و اشخاص و با قوانین مختص به خود شرکت ها می باشند و در شرکت های مختلط غیر سهامی شرکا تنها بصورت اشخاص گرد هم جمع می شوند و تفاوت آنها در ضامن بودن و نبودن شرکا در شرکت ها می باشد .
موسسات غیر تجاری نیز نوع دیگری از شخصیت های حقوقی موجود در ایران می باشد. البته ثبت شرکت بصورت هلدینگ و یا ثبت شرکت در نوع شرکت های دانش بنیان نیز این روز های شهرت خوبی پیدا کرده اند که البته باید ابتدا بصورت سایر شرکت ها ثبت شوند و سپس تبدیل به این نوع شرکت ها بشوند .

در ایران وظیفه ثبت شرکت بر عهده سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد که اداره ثبت شرکت ها در این سازمان وظیفه ثبت شرکت را عهده دار می باشد .هر گاه تصمیم به راه اندازی یک اجتماع حقوقی شدید ابتدا و الزاما باید شرکت خود را ثبت نمایید و این موضوع باید بلافاصله و حداکثر پس از چند ماه انجام پذیرد.
برای راه اندازی و ثبت شرکت باید یک ایده وجود داشته باشد . خوشبختانه امروزه راه اندازی و ثبت شرکت کار چندان مشکلی نیست و به دلیل حمایت های انجام پذیرفته از شرکت ها تنها با وجود یک موضوع می شود شرکتی را راه اندازی و با استفاده از وام ها و خدمات دولتی موضوع را به ثمره رساند . پس از تعیین موضوع باید شرکا و نحوه شراکت و نوع ثبت شرکت را تعیین نموده و با تشکیل مجمع عمومی موسسین اساسنامه و اظهارنامه شرکت را تهیه نمایید. البته برای شرکت های اشخاص شرکتنامه نیز مورد نیاز می باشد . و مدیران و در صورت نیاز بازرسین هم معرفی شوند.

سپس هیئت مدیره تشکیل می شود و صورتجلسات و سایر مدارک برای اداره ثبت شرکت ها ارسال خواهد شد. با ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها و درج موضوع و موارد اساسی شرکت در روزنامه کثیر الانتشار و رسمی کشور و دریافت کد اقتصادی و دفاتر پلمپ شرکت عملا فعالیت رسمی خود را آغاز خواهد کرد.
ولی توجه داشته باشید که تمام فرآیند ثبت شرکت خود را حتما به دست توانای شرکت ها و افراد حقوقی با کفایت و صلاحیت بسپارید و به هیچ عنوان به گمان آسودگی فرآیند ثبت شرکت این موضوع را به تنهایی انجام ندهید. اشتباهات ابتدایی رایج در ثبت شرکت عمدتا دلایلی شکست و دلسردی همه افراد علاقمند به ثبت شرکت می باشد که صرف هزینه اندک در ابتدای راه و کمک های فکری و راهکاری های افراد متخصص نه تنها بار نگرانی را از دوش شما بر می دارد که با ایده ها و افکار این افراد می توانید آینده ای به مراتب روشن تر و عالی تر برای خود و شرکتتان رقم بزنید .