تفاوت موسسه غیر تجاری با شرکت

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 3.38 (تعداد رای 12)

احتمالا تاکنون برای شما هم این سوال مطرح شده است که موسسات غیر تجاری چیستند و چه تفاوتی بین این موسسات با شرکت ها وجود دارد . یا اینکه چرا موسسات را غیر تجاری و شرکت ها را تجاری می نامند .

همانگونه که خودتان ممکن است حدس زده باشید موسسات غیر تجار ی با اهداف مردمی و به منظور انجام اموری غیر تجاری و بدون در نظر گرفتن سود و منفعات به ثبت می رسند و شرکت های تجاری با نگاه به درآمد و سود فراوان به ثبت می رسند .

شرکت ها تجاری هستند ، یعنی دیدگاه منفعتی در انجام فعالیت شرکت نهفته است و شرکتی که  سود و منفعات برای شرکا نداشته باشد معنی ندارد و به راحتی محکوم به شکست می شود . شرکت ها بین حداقل دو تا چند نفر بصورت سهامی و یا بصورت شراکتی به ثبت می رسند و در همه انواع موضوعات تجاری و اقتصادی تعریف شده در قانون می توانند وارد شده و به فعالیت بپردازند .

وقتی اسم از شرکت آورده می شود شراکت در معنی آن نهفته است و باید عده ای شریک در آن حضور داشته باشند و سرمایه شرکت هم باید صرفا و بدون حمایت خاصی از بیرون از شرکت آورده  شده و بین خود آنها تقسیم شود . هر یک از شرکا به اندازه ای که سهام می خرد ویا سرمایه وارد شرکت می کند در  شرکت سهیم بوده و به همان اندازه در صورتیکه شریک ضامن نباشد مسئول تعهدات و دیون شرکت می باشد .

این شرکا سود و زیان شرکت را با هم بصورت توافقی و یا قانونی تقسیم می کنند و اهداف معمولا بزرگ و طولانی مدت در سر دارند . خیلی کم شاهد ثبت شرکتی هستیم که به دنبال هدفی کوتاه مدت و دوره ای باشد و همیشه هدف از راه اندازی یک شرکت ایده هایی تمام نشدنی و رو به رشد است و معمولا سود دهی حرف اول را در این شرکت ها خواهد زد .

اما موسسات غیر تجاری هر چند با شراکت عده ای شریک که حداقل دو نفر هستند به ثبت می رسد ولی دیگاه تجاری و سود برای این موسسات مطرح نیست و موسسین این موسسات به دنبال بازکردن گره ای از مشکلات برخی از افراد جامعه و یا افراد محتاج و نیازمند به برخی از خدمات می باشد . هر چند ممکن است برخی از این موسسات برای شرکا سود و منفعتی هم به همراه داشته باشد ولی توجه به این نکته که هدف از تشکیل موسسه به دست آوردن سود تجاری نمی باشد همواره مد نظر قانون گذاران و مجریان قانون می باشد  و اگر موسسین این موسسات در فعالیت های خود به دنبال سود و منفعت باشند کاری خلاف رویه قانون انجام داده اند که می تواند برای موسسین تبعاتی را در پی داشته باشد و فعالیت موسسه را به  مکشل مواجه کند .

در برخی از مواقع این موسسات بصورت دوره ای و کوتاه مدت راه اندازی می شوند و به محض اینکه مشکل مد نظر موسسین در جامعه هدف مرتفع شد ممکن است موسسه فعالیت خود را متوقف کرده و تعطیل شود .

موسسات به دو دسته عموما تقسیم می شوند .موسسات انتفاعی و موسسات غیر انتفاعی . موسسات غیر انتفاعی در زمینه های عام المنفعه  ثبت و راه اندازی می شوند .مواردی همچون قرض الحسنه ، خیریه ، موسسات امداد اجتماعی و .. از این دست موسسات می باشند . موسسین این موسسات به هیچ عنوان منفعتی از این موسسات نخواهند برد و تمام تمرکز آنها صرفا برای مرتفع شدن مشکلات جامعه هدفشان می باشد .

اما موسسات انتفاعی هر چند غیر تجاری هستند و مردمی ولی با این وجود ممکن است برای شرکا تشکیل دهنده منافعی مادی و غیر مادی در  پی داشته باشند . این موسسات اهداف خیر خواهانه و مردمی دارند و هیچ فعالیت تجاری نمی توانند انجام دهند ولی نوع خدماتی که ارائه می دهند برای آنها منافعی به دنبال دارد . مدارس غیر انتفاعی ، آموزشگاه ها ی مردمی و فنی و حرفه ای و ... می تواند از این دست موسسات باشند .

تامین سرمایه مورد نیاز برای این موسسات الزاما نباید توسط خود شرکا صورت بگیرد . نهاد های  دولتی و شرکت های خصوصی و یا ملی و بین المللی می توانند به منظور و دیدگاه کمک و یاری این موسسات سرمایه مورد نظر آنها را و یا قسمتی از سرمایه این موسسات را متعهد شده وپرداخت نمایند . برای این منظور می توانند با پرداخت وجه و یا وام بلاعوض و یا کمک های نقدی این عمل را انجام دهند ولی نکته ای که حائز اهمیت است این است که این شرکت ها و نهادها نمی توانند جزئی از این موسسات باشند . حتی می توانند با پرداخت وام های طولانی مدت و با استراحت به این موسسات کمک نمایند . موسسات غیر تجاری را با عناوین دیگری نیز می شناسیم مانند بنگاه ، کانون ، نهاد ، انجمن و ...

وجود سرمایه برای شرکت ها به دلیل اینکه می خواهند فعالیت تجاری داشته باشند الزامی است. حال این سرمایه می تواند سرمایه پولی باشد و یا اعتبار اشخاص .هر چه سرمایه شرکت ها بالاتر باشد اعتبار شرکت ها برای امور تجاری آنها بیشتر خواهد بود ولیکن در موسسات غیر تجاری داشتن سرمایه بخصوص برای ابتدای ثبت الزامی نیست زیرا اهداف تجاری و اقتصادی مورد نظر این موسسات نمی باشد.

موسسات غیر تجاری انتفاعی باید توسط افرادی که مدرک تحصیلی مرتبط دارند به ثبت برسد و موسسات غیر انتفاعی هم باید تایید نیروی انتظامی را در خصوص فعالیت خود دریافت نمایند . اما همه انواع شرکت ها نیاز الزامی به افراد با مدرک تحصیلی مرتبط ندارند و برای ثبت این شرکت ها و این هم نه همه انواع شرکت ها نیازی به مجوز از نیروی انتظامی نیست و باید نهادها و صنوف مرتبط مجوز فعالیت برای این شرکت ها را صادر نمایند .

تکمیل دفاتر پلمپ مالیاتی هر چند هم برای موسسات غیر تجاری و هم شرکت ها الزامی می باشد اما در صورتیکه مشخص شود موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی می باشد مالیات این موسسات بخشیده خواهد شد .

در کل موسسات غیر تجاری با اهداف غیر تجاری و بدون اهداف منفعت طلبانه به ثبت می رسند ولی وجود شرکت ها به سود حاصله آنها بستگی دارد . برای ثبت شرکت و موسسه غیر تجاری همین امروز با متخصصین و کارشناسان صاحب تجربه و صلاحیت ما تماس گرفته و موسسه و یا شرکت خود را با خیال راحت به ثبت برسانید .