ثبت بین المللی برند

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 4.10 (تعداد رای 5)

ثبت بین المللی برند

ثبت بین المللی برند یا ثبت جهانی برند مطابق با سیستمی نام سیستم مادرید انجام می شود.  طبق سیستم مادرید ابتدا باید هر برند یا علامت تجاری که خواهان ثبت بی المللی می باشد داخل همان کشور ثبت شود. همین دلیل برای ثبت جهانی برند تنها می توان طریق خود سازمان مالکیت معنوی ایران اقدام کرد.

برای این کار نیاز است که اولین اقدام اظهارنامه ثبت برند که مشخصات برند جمله لیست کالا خدمات برند یا طبقات برند آن ارائه شده است تکمیل شود. با توجه اینکه برند ابتدا ایران باید ثبت شده باشد، ارائه اظهارنامه ثبت برند ایران کفایت می کند باید ترجمه شود و  ضمن انجام طبقه بندی کالا خدمات انتشار روزنامه رسمی هم دیگر نیازی نیست.

اظهارنامه ثبت برند باید یکی سه زبان انگلیسی، اسپانیایی یا فرانسوی  طرف اداره مالکیت معنوی سازمان ثبت جهانی برند موسوم وایپو ( WIPO) ارائه شود . این سازمان صورت کلی سیستم مادرید مورد توافق 85 کشور می باشد با ثبت برند این سازمان واقع برند می تواند هر یک این 85 کشور مورد تایید باشد مشروط اینکه هر یک این کشورها زمان ارائه درخواست برای ثبت برند انتخاب شده باشند.

هزینه زیادی برای ثبت بین المللی برند نیاز نیست ثبت برند بصورت جهانی ساده است تنها می توان با ارائه یک تقاضانامه یکی سه زبان انگلیسی، اسپانیایی یا فرانسوی پرداخت تعرفه ثبت برند واحد پول سوئیس یعنی فرانک کار ثبت برند را بصورت بین المللی تحقق بخشید.

مدارک لازم برای ثبت بین المللی برند:

  • ارائه تقاضانامه برای ثبت بین المللی برند خطاب اداره مالکیت معنوی ایران مشخص کردن نام کشورهایی که قصد حمایت برند خودتان را آنها دارید
  • اشخاص حقوقی باید یک معرفی نامه بر روی سربرگ شرکت ارائه نمایند که مدیران دارندگان حق امضا آن را امضا کرده باشند با مهر شرکت ممهور شده باشد.
  • در صورتیکه کار ثبت برند بصورت جهانی توسط وکیل انجام می شود، ارائه وکالتنامه معتبر
  • ارائه کپی برابر اصل شناسنامه کارت ملی متقاضی برای اشخاص حقیقی کپی کارت ملی شناسنامه برابر اصل مدیران، دارندگان حق امضا مدیر عامل شرکت همراه مهر شرکت برای اشخاص حقوقی
  • ارائه کپی روزنامه تاسیس آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی
  • اصل گواهی ثبت برند ایران منظور تایید رویت ارائه کپی برابر اصل آن برای درج پرونده
  • تکمیل فرم مخصوص تقاضای ثبت برند صورت لاتین
  • ارائه برگ محاس هزینه ها
  • رسید مربوط پرداخت هزینه های بررسی ثبت اظهارنامه بین المللی ثبت برند

ثبت بین المللی برند و اهمیت حفاظت از برند به یکی از بزرگترین رویکرد های شرکت ها و اشخاص مختلف مبدل شده است و اکثر شرکت ها و نهاد های مختلف در تمامی کشور های دنیا برند و علائم تجاری خود را این روز ها به ثبت می رسانند. هر کشور برای ثبت برند و علامت های تجاری قوانین مخصوص به خود را دارد و اگر فرد و یا سازمانی در یک کشور دیگر نیز فعالیت می کند و نیاز دارد تا برند او در آن کشور هم مورد حمایت و پشتیبانی قانونی قرار بگیرد باید مطابق با قوانین و مقررات خاص آن کشور برند خود را در آن کشورهم به ثبت برساند.

حال در برخی موارد شرکت هایی هستند که تنها در یک کشور دیگر فعالیت نمی کنند  و حوزه فعالیت آنها شامل چندین کشور و منطقه مختلف می باشد. این شرکت ها اگر قرار باشد در تمامی این کشور ها برند خود را به ثبت برسانند باید کاری بس مشکل و طاقت فرسا را انجام دهند .

به همین منظور سازمانی برای ثبت جهانی برند ها و علائم تجاری بصورت بین المللی به وجود آمد تا این مهم را انجام داده و شرکت های مختلف که در کشور های زیادی طرف تجاری داشته و یا فعالیت می کنند و یا برای حفاظت از برند خود در برخی از کشور ها نیاز به حمایت محکم تری دارند تحت حمایت این سازمان برند های خود را به ثبت رسانده و اطمینان داشته باشند تا برند بصورت کاملا قانونی و بین المللی به ثبت رسیده و جای هیچ نگرانی برای سو استفاده و مشکلات احتمالی نخواهد بود.

این وظیفه مهم و حیاتی برای شرکت ها را سازمان جهانی WIPO بر عهده دارد. وقتی شرکتی برند خود را بصورت جهانی به ثبت برساند دیگر نیازی ندارد برند را بصورت منطقه ای به ثبت برساند. سازمان جهانی WIPO بصورت دو عهد نامه اقدام به ثبت علائم تجاری می کند.

  • موافقت نامه مادرید که وابسته به ثبت بین المللی علائم تجاری است
  • پروتکل الحاقی مادرید

سازمان جهانی WIPO در تمام دنیا دارای نمایندگی های می باشد که دسترسی شرکت ها را برای ثبت برند اسان تر نماید. البته این تنها وظیفه سازمان جهانی ثبت برند نیست. این سازمان با توجه به مواردی همچون قدرت برند و شرکت، سابقه برند، اهمیت برند و ... اقدام به ارزش گذاری برند ها هم می کند که این خود در اعتبار و برند سازی شرکت ها از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

موافقتنامه و پروتکل مادرید

ثبت بین المللی برند و علائم تجاری طبق موافقتنامه مادرید و کنوانسیون پاریس صورت می گیرد. سابقا افراد و شرکت هایی که می خواستند برند خود را بصورت جهانی به ثبت برسانند  باید از این توافقنامه استفاده می کردند و برای این منظور به چندین کشور مختلف که از اعضاء این کنوانسیون بودند باید درخواست های جداگانه ارسال می کردند و توافق این کشور ها را برای ثبت برند خود دریافت می کردند که خوب به دلایل مختلف از جمله زمان بر بودن و هزینه های زیادی که شرکت ها متحمل می شدند خیلی ثبت برند بصورت بین المللی با استقبال روبه رو نبود.

برای حل این مشکلات تعدادی از کشور های عضو این کنوانسیون اقدام به راه اندازی اتحادیه بین المللی به نام سیستم مادرید کردند که وظیفه آن ثبت برند بصورت بین المللی ، حفاظت از برند های ثبت شده و در نهایت ارزش گذاری برای برند ها با توجه به قوانین و مشخصه های لازم بود. سیستم مادرید شامل دو معاهده می شود . موافتنامه مادرید مصوب شده در تاریخ 1981و پروتکل مرتبط با آن به نام پروتکل مادرید مصوب سال 1989 می باشد.

سیستم مادرید به این شکل تعریف شده است که برند ها را باید شرکت ها ابتدا در خود کشور خودشان و با توجه به قوانین و مقررات موجود در کشور خودشان به ثبت برسانند و سپس با ارائه مدارک لازم به همراه مدرکی دال بر ثبت داخلی برند برای ثبت جهانی برند اقدام می شود. بنابر این پس از ثبت برند متقاضی و یا صاحب برند خود و یا وکیل قانونی اش با ارائه مدارک لازم و همچنین تکمیل فرم درخواست ثبت برند بصورت جهانی که به زبان انگلیسی و یا فرانسوی باید تکمیل شود برای ثبت برند بصورت بین المللی اقدام می کنند.

با بررسی کارشناسان این اداره و در صورت تطابق درخواست و نبود مشکلات قانونی برند بصورت بین المللی ثبت می شود و تحت حمایت این سازمان قرار می گیرد. در صورتی هم که نیاز به تغییراتی در برند مانند اضافه کردن طبقات برند و یا فروش و نقل و انقال برند اتفاق بیافتد باید این تغییرات نیز در این سازمان با طی مسیر قانونی و صحیح اعمال شود .

با عنایت به این موضوع که ثبت بین المللی برند با توجه به این مقررات صورت می گیرد و ابتدا برند در کشور خود صاحب برند به ثبت رسیده لذا شرکت مبدا برای انجام اموری همچون تغییر در طبقات برند و یا اگهی و انتشار برند در روزنامه رسمی در کشور خود معاف خواهد شد.

سیستم ثبت بین المللی مادرید را دفتر بین المللی  WIPO اداره می کند و  همانگونه که اورده شد در همه مناطق و اغلب کشور ها این اداره نمایندگی هایی را دارا می باشد. البته به یاد داشته باشید که کشور هایی که می خواهند از مالکیت برند  شرکت های خود در این اداره بهره مند شوند باید ابتدا عضویت خود در موافقتنامه مادرید و پروتکل مادرید و یا هر دو انها را به دست اورده باشند  که خوشبختانه ایران یکی از این کشور ها است.

ثبت بین المللی برند تجاری نیازمند ارائه درخواستی به سازمان جهانی ثبت برند می باشد که باید این درخواست به زبان انگلیسی و یا فرانسوی ارائه شود.این درخواست با قوانین پروتکل مادرید سنجیده می شود و نباید بر خلاف هر یک از قوانین و مقررات بین المللی باشند. تمامی تعرفه ها و هزینه های ثبتی برند بصورت نیز بصورت بین المللی محاسبه می شود.

در صورت بروز هر گونه ایرادی در درخواست سازمان جهانی WIPO  تقاضا را به همراه مدارک به دفتر نمایندگی که درخواست از انجا ارسال شده عودت خواهند داد و شرح ایراد را نیز ارائه می کنند. شرکت متقاضی باید حداکثر ظرف مدت 3 ماه مشکل را مرتفع و درخواست جدید ارائه و به همراه مدارک مجددا ارسال نماید.

اما در صورت تایید درخواست برند و یا علامت تجاری بصورت بین المللی به ثبت خواهد رسید و این موضوع در مجله علائم تجاری بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی به چاپ خواهد رسید و یک نسخه از این مجله نیز برای دفتر نمایندگی ارسال و دفتر نمایندگی هم این نسخه را برای شرکت متقاضی ارسال خواهد کرد.

اعتبار برند های بین المللی از زمان ثبت 10 ساله می باشد و این زمان از روز ثبت برند بصورت جهانی محاسبه خواهد شد. وقتی برند جهانی  به ثبت برسد  وظیفه حمایت از برند بر عهده سازمان جهانی برند WIPO می باشد. برای تمدید اعتبار برند نیز باید قبل از پایان دوره زمانی برند یعنی 6 ماه قبل از انقضا برند، نسبت به ارائه مدارک لازم و تمدید ان اقدام شود.

خوشبختانه کارشناسان و متخصصین ثبت شرکت و برند ویونا با داشتن سال ها تخصص و تجربه به عنوان یک شرکت حقوقی قدرتمند می توانند تمامی هزینه های و مشکلات ثبت بین المللی برند را برای شما ساده تر کرده و این مهم را به نمایندگی از شما در کوتاه ترین زمان انجام می دهند. برای ثبت بین المللی برند خود با ما تماس بگیرید.