ثبت شركت تعاونی دامداری

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 2.38 (تعداد رای 44)

در سال های اخیر و با توجه به نیاز روز افزون کشور به تولیدات دامی و زنجیره غذایی حاصل از دام ها ، راه اندازی و ثبت شرکت دامداری و دامپروری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هر چند هنوز هم آمارها نشان می دهد که نیاز به ورود سرمایه و راه اندازی انواع شرکت دامداری در ایران بسیار محسوس است.

به صورت کلی دامداری  به شاخه ای از کشاورزی اطلاق می شود که با پرورش دام سر و کار دارد. دامداری و دامپروی در اغلب مواقع در یک ردیف قرار می گیرند،  اما این در تعاریف جدید دامداری با دامپروی در دو تعریف مجزا شناخته می شوند.  شرکت هایی که برای پرورش دام از روش های چراگاهی استفاده می کنند و از منابع طبیعی بهره می گیرند به شرکت های دامداری و شرکت هایی که از روش های نوین و با تکیه و بهره گرفتن از علوم و تکنولوژی جدید به پرورش دام می پردازند را شرکت های دامپروری می نامند.

به صورت کلی شرکت دامداری، شرکتی است که به دنبال پرورش حیوانات اهلی مانند گوسفند، گاو، اسب، شتر،  خوک و بز است و اغلب طیور و آبزیان در آن دیده نمی شود مگر اینکه ترکیبی از دامداری و دامپروری باشد اما در علم دامپروری ممکن است طیور نیز مانند مرغ، شتر مرغ، بلدرچین و یا بوقلمون و یا آبزیانی مانند میگو، ماهی و یا حتی زنبور عسل نیز وجود داشته باشد. بنابراین یک شرکت دامداری تمرکز بیشتری برای تولید دام های گوشتی و شیرده دارد.

امروزه در کشورهای توسعه یافته و نیمه توسعه یافته مانند ایران، دامداری ها و دامپروری ها به سمت روستاها و دهکده ها رفته اند. اما باز هم اهمیت فراورده های دامی در زنجیره غذایی، پوشاک و یا تغذیه انسان ها و همچنین سود دهی و نیاز روز افزون آن را نمی توان نادیده گرفت. ضمن اینکه راه اندازی و ثبت شرکت در حوزه دامداری و دامپروری نیازمند صرف هزینه های زیادی است.

ساخت سوله، تهیه امکانات زیاد برای حیوانات ، تغذیه حیوانات و بسیاری دیگر از نیازمندی های راه اندازی و ثبت شرکت دامداری باعث شده که افرادی که نیاز به حضور در این زمینه تجاری را دارند، نیازمند صرف هزینه زیادی باشند و سرمایه زیادی را در نظر بگیرند.

در شرایط معمول عمدتا شرکت های دامداری به صورت شرکت سهامی خاص و یا با مسئولیت محدود راه اندازی می شوند. اما راه اندازی این شرکت ها در روستا ها و دهکده ها اخیرا با طرح مشارکتی و به صورت شرکت تعاونی دامداری بسیار کانون توجه قرار گرفته است.

شرکت تعاونی دامداری

برای ثبت شرکت تعاونی دامداری باید از تشکیلات و روند اجرایی ثبت شرکت تعاونی اقدام نمود. برای این منظور باید ضمن رعایت استاندارد ها و قوانین مرتبط با شرکت های تعاونی، زیر ساخت ها و الزامات راه اندازی و ثبت شرکت دامداری را نیز رعایت کرد.

بر این اساس باید برای ثبت شرکت دامداری یا حتی دامپروری اقدام به دریافت مجوز از اداره تعاون کل و یا اداره تعاون شهرستان مربوطه نمود.

از آنجا که شرکت های تعاونی به صورت نامحدود و برای تامین نیازهای یک قشر و یا منطقه خاص راه اندازی می شود و این کار به صورت تشریک مساعی و بدون دخالت و عضویت ارگان ها و شرکت های دولتی و اعضا دولتی باید شکل بگیرد، عمدتا شرکایی که شرکت تعاونی دامداری راه اندازی می کنند به دنبال بهبود معیشت و شرایط اشتغال و وضعیت رفاه اجتماعی روستا و یا شهرستان خودشان هستند.

برای این کار باید حداقل 7 نفر به عنوان شریک یک قرارداد اولیه برای ثبت شرکت تعاونی دامداری با هم امضا کنند و هر یک میزانی از سرمایه شرکت را تعهد نماید. در این میان برای راه اندازی و ثبت شرکت تعاونی دامداری می توان از بین افراد حقیقی و حقوقی اعضا خود را انتخاب کنند اما نمی توانند در بین شرکا و اعضا افراد و شرکت های دولتی حضور داشته باشند اما می توانند برای تامین سرمایه این نوع شرکت ها از راه های مختلف از جمله کمک به راه اندازی و یا توسعه زیر ساخت های یک جامعه خاص و با در نظر گرفتن بند 2 ماده 43 قانون اساسی اقدام کنند.

نکته مهم برای ثبت شرکت دامداری این است که باید شرکا اولیه که حداقل گفتیم باید 7 نفر باشند، حداقل 51 درصد از سرمایه شرکت تعاونی را تعهد و تادیه کنند. شرکت تعاونی دامداری می توانند به صورت تعاونی دامداری تولیدی، تعاونی دامداری توزیعی و یا تعاونی دامداری اعتباری به ثبت برسند:

ثبت شرکت تعاونی دامداری تولیدی:

افرادی که اقدام به ثبت شرکت تعاونی دامداری می کنند به دنابل ایجاد اشتغال و تامین نیازهای منطقه از نظر  تولید محصولات دامی هستند.

ثبت شرکت تعاونی دامداری توزیعی ( مصرفی):

این  نوع شرکت های تعاونی دامداری به منظور تامین نیازهای دامداری های منطقه برای مصالحی مانند علوفه، توزیع گوشت تولید شده و غیره به ثبت می رسند.

ثبت شرکت تعاونی دامداری اعتباری:

این نوع شرکت های تعاونی دامداری به منظور تامین اعتبار مورد نیاز برای دامداری ها و یا دامپروری های یک منطقه و یا افراد یک منطقه از راه تامین سرمایه مالی و غیر مالی به ثبت رسانده می شوند.

همچنین شرکت های تعاونی دامداری ممکن است به صورت خاص و یا عام به ثبت برسند. در شرکت های تعاونی دامداری خاص، تنها اعضایی می توانند به عضویت شرکت تعاونی دامداری در بیایند که در یک ویژگی خاص اشتراک داشته باشند. مثلا مردم یک شهر یا یک روستا باشند. اما در شرکت تعاونی دامداری عام عضویت در شرکت محدودیتی ندارند و هر فردی می تواند در صورت نداشتن عضویت در شرکت تعاونی مشابه به عضویت این شرکت در بیاید.

نحوه ثبت شرکت تعاونی دامداری

از الزامات ثبت شرکت تعاونی از هر نوعی که باشند در ابتدا دریافت مجوزهای لازم است. اولین و مهم ترین مجوزی که باید دریافت شود مجوز از سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان برای ثبت شرکت دامداری است. برای دریافت این مجوز باید متقاضیان ثبت شرکت دامداری چه به صورت سهامی خاص، چه با مسئولیت محدود و یا شرکت تعاونی باید مدارک و مستندات لازم را به این سازمان ارائه داده و مجوز ثبت شرکت را دریافت نمایند. به صورت کلی فعالیت در این موضوع نیازمند دریافت این مجوز می باشد.

برای دریافت مجوز سازمان نظام مهندسی کشاورزی افراد حقیقی باید مدارکی مانند مدارک شناسایی، گواهی عدم سو پیشینه، کارت پایان خدمت برای آقایان و آخرین مدرک تحصیلی را باید ارائه نمایند. اشخاص حقوقی نیز نیاز به ارائه مدارک ثبت شرکت، مدارک موسسین شرکت، اساسنامه شرکت ، آگهی تاسیس و آخرین تغییرات و احیانا مدارک دیگری که این سازمان درخواست می کند باید ارائه شود.

ثبت شرکت تعاونی دامداری به حدداقل 7 نفر به عنوان سهامدار و موسس اولیه نیاز دارد. این افراد باید 51 درصد از سهام شرکت را تقبل کنند و تادیه نمایند. ضمن اینکه کلیه سهام شرکت باید در اختیار افرادی قرار بگیرد که دامدار و یا دامپرور هستند و یا در این نوع موضوعات فعالیت می کنند.

هدف از ثبت شرکت تعاونی دامداری باید تامین نیازها و خواسته های یک منطقه یا یک قشر خاص، اشتغال زایی و کارآفرینی و توسعه زیر ساخت ها و غیره بر اساس تعاریف مندرج در اساسنامه و مقررات اداره تعاون باشد. لازم به توضیح است که یک شرکت تعاونی دامداری می تواند هم زمان در سه حوزه تولیدی، توزیعی ( مصرفی) و یا اعتباری نیز فعالیت داشته باشد که این امر نیاز به درج موضوعات خاص در اساسنامه دارد.

شرکت تعاونی دامداری ساختاری مشابه با شرکت های سهامی دارد. بنابراین هر یک از اعضا این شرکت با توجه به سرمایه ای که وارد شرکت می کند، از شرکت سهام دریافت می کند و این سهام که ارزش آن در اساسنامه مشخص شده است، میزان تعهد هر یک از سهامداران را مشخص می کند. همچنین لازم به توضیح است که هیچ یک از سهامداران بیش از میزان سهام خود در شرکت دیونی بر گردن ندارد و اگر شرکت تعاونی دامداری متضرر شود باید ابتدا از دارایی شرکت و بعدا تاز سهام سهامداران این ضرر جبران شود و از دارایی های شخصی افراد نمی تواند برای جبران آن استفاده کرد.

نکته مهم در شرکت تعاونی دامداری این است که همه سهامدارن تنها در شرکت حق یک رای را دارند و این یعنی اینکه به هیچ عنوان میزان سهام تعیین کننده تعداد رای در شرکت تعاونی نیست و هر فرد در تصمیم گیری های شرکت تنها یک رای دارد.

شرکت تعاونی دامداری ممکن است به صورت تعاونی خاص و یا تعاونی عام به ثبت برسد. تعاونی خاص باید حداقل 10 میلیون ریال و شرکت تعاونی دامداری عام باید حداقل 100 میلیون ریال سرمایه اولیه را تعهد نمایند. شرکت تعاونی دامداری عام به این صورت است که عضویت در آن برای عموم آزاد است و برای تامین سرمایه  باید سهام آن به کلیه افراد عرضه شود. اما شرکت تعاونی دامداری خاص تنها متعلق به گروه خاصی از افراد است و تنها باید افراد خاص به عضویت در آن در بیایند.

البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که برخی از شرکت های تعاونی دامداری ممکن است به صورت شرکت تعاونی بزرگ یا کلان شناخته شوند. این نوع شرکت های تعاونی دامداری 500 نفر حداقل عضو دارند.

شرکت های تعاونی دامداری باید حداقل 3 نفر و حداکثر 7 نفر به عنوان هیئت مدیره داشته باشند. بر این اساس باید مجمع عمومی موسسین تشکیل شود و این اعضا را مشخص کند. سپس باید از اداره تعاون و همچنین سازمان نظام مهندسی کشاورزی مجوز دریافت شود.

ضمن اینکه در جلسه اولیه مجمع عمومی موسسین باید اساسنامه، اظهارنامه و کلیه مستندات دیگر شرکت نیز آماده و توسط همه اعضا به امضا برسد و تایید شود.

در زمان ثبت شرکت تعاونی دامداری توجه به این نکته اهمیت دارد که سالیانه باید 5 درصد از سرمایه شرکت به اندوخته شرکت اضافه شود و 5 درصد از آن نیز باید به عنوان ذخیره قانونی و چهار درصد هم برای اهداف آموزشی در نظر گرفته شود. بعد از تشکیل مجمع عمومی موسسین و همچنین شکل گیری اولین جلسه هیئت مدیره باید  مجمع عمومی موسسین شرکت تعاونی دامداری دعوتنامه ای صادر کرده و از افرادی که شرایط لازم را برای عضویت در این تعاونی دارند دعوت به عمل بیاورد. نکته دیگر اینکه اعضا هیئت مدیره منتخب برای شرکت تعاونی دامداری باید توسط اداره تعاون تایید شوند.

بعد از این مراحل باید درخواستی از طرف هیئت مدیره منتخب که اعضا آن نیز در اولین جلسه هیئت مدیره مشخص شده اند، برای ثبت شرکت به اداره ثبت شرکت ها ارسال شود. این تقاضا باید به صورت آنلاین و از سامانه اداره ثبت شرکت ها ارسال شود.

با بررسی درخواست و احیانا تایید درخواست باید مدارک سهامداران برای اداره ثبت شرکت ها ارسال شود و تشکیل پرونده داده شود و هزینه های ثبت شرکت پرداخت شود. بعد از ثبت شرکت در دفاتر این اداره، یک آگهی ثبت شرکت توسط کارشناسان اداره ثبت آماده می شود که باید در روزنامه ای کثیر الانتشار و روزنامه رسمی آگهی شود. این کار به منزله اتمام کار ثبت شرکت تعاونی دامداری است. با دریافت دفاتر پلمپ مالیاتی، تشکیل پرونده دارایی و بیمه اجتماعی و دریافت کد اقتصادی، شرکت تعاونی دامداری قانونا می تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

شرایط عضویت در شرکت تعاونی دامداری

معمولا شرکت تعاونی دامداری به صورت خصوصی و یا خاص به ثبت می رسد. اما با این حال حتی اگر به صورت عام نیز به ثبت رسیده باشد عضویت در این شرکت ها برای همه افراد آزاد نیست. با در نظر گرفتن این مطلب اگر شرکت تعاونی دامداری خاص باشد، ذعاضا جامعه هدف تنها می توانند به عضویت این شرکت در بیایند. اما اگر عام باشد عضویت برای همه آزاد است. با این حال باید شرایط زیر را نیز در نظر داشت.

برای عضویت در شرکت تعاونی دامداری باید شرایط عمومی زیر را داشت:

  • تابعیت ایران
  • عدم محجوریت و یا داشتن موانع قانونی
  • الزام به خرید حداقل سهام تعریف شده در اساسنامه
  • فعالیت در زمینه دامداری و دامپروری
  • تکمیل فرم درخواست برای عضویت و قبول قوانین و مقررات تعاونی
  • عدم داشتن فعالیت در شرکت های دولتی
  • نداشتن عضویت در تعاونی مشابه
  • داشتن شرایط قانونی اعضا در صورت خاص بودن شرکت تعاونی دامداری

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی دامداری

  • ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
  • ارائه دو نسخه صورتجلسه اولیه هئیت مدیره
  • اساسنامه شرکت در دو نسخه
  • مدارک شناسایی کلیه سهامداران و موسسین
  • مدارک شناسایی مدیران و بازرسین منتخب
  • ارائه مجوز سازمان نظام مهندسی کشاورزی
  • ارائه مجوز اداره تعاون شهرستان یا تعاون کل
  • ارائه سه قطعه عمس از هر یک از موسسین
  • برگه دعوتنامه برای تشکیل جلسه مجمع عمومی شرکت تعاونی دامداری
  • برگه فروش و عرضه سهام به سهامداران دارای شرایط عضویت
  • تعهد نامه مدیران و بازرسین

تخصص، تجربه و دانش بالای وکلای ما در موسسه حقوقی ویونا در خدمت شما خواهد بود تا بتوانید به راحتی و در کمترین زمان و به شکل کاملا قانونی و معتبر، شرکت تعاونی دامداری و یا دامپروری خود را به ثبت برسانید. با توجه به شرایط خاص سازمان نظام مهندسی کشاورزی و همچنین اداره های تعاون شهرستان ها، تجربه و دانش ما می تواند به شما برای ثبت هر چه سریع تر و قانونی تر شرکت تعاونی دامداری کمک کند.

دیدگاه‌ها  

+2 # ثبت شركت تعاونی دامدارینوید 1400-04-04 12:50
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی دامداری چیست؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # جواب: ثبت شركت تعاونی دامداریکارشناس ثبتی 1400-04-04 12:59
• ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
• ارائه دو نسخه صورتجلسه اولیه هئیت مدیره
• اساسنامه شرکت در دو نسخه
• مدارک شناسایی کلیه سهامداران و موسسین
• مدارک شناسایی مدیران و بازرسین منتخب
• ارائه مجوز سازمان نظام مهندسی کشاورزی
• ارائه مجوز اداره تعاون شهرستان یا تعاون کل
• ارائه سه قطعه عمس از هر یک از موسسین
• برگه دعوتنامه برای تشکیل جلسه مجمع عمومی شرکت تعاونی دامداری
• برگه فروش و عرضه سهام به سهامداران دارای شرایط عضویت
• تعهد نامه مدیران و بازرسین
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+3 # ثبت شركت تعاونی دامداریمحمدرضا 1400-04-03 19:08
شرایط عضویت در شرکت تعاونی دامداری چیست؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+2 # جواب: ثبت شركت تعاونی دامداریکارشناس ثبتی 1400-04-03 19:16
• تابعیت ایران
• عدم محجوریت و یا داشتن موانع قانونی
• الزام به خرید حداقل سهام تعریف شده در اساسنامه
• فعالیت در زمینه دامداری و دامپروری
• تکمیل فرم درخواست برای عضویت و قبول قوانین و مقررات تعاونی
• عدم داشتن فعالیت در شرکت های دولتی
• نداشتن عضویت در تعاونی مشابه
• داشتن شرایط قانونی اعضا در صورت خاص بودن شرکت تعاونی دامداری
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+5 # ثبت شركت تعاونی دامداریابراهیم 1400-04-02 12:24
به چند صورت می توان یک شرکت تعاونی دامداری ثبت کرد؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+3 # جواب: ثبت شركت تعاونی دامداریکارشناس ثبتی 1400-04-02 12:34
شرکت تعاونی دامداری می توانند به صورت تعاونی دامداری تولیدی، تعاونی دامداری توزیعی و یا تعاونی دامداری اعتباری به ثبت برسند:
• ثبت شرکت تعاونی دامداری تولیدی:
افرادی که اقدام به ثبت شرکت تعاونی دامداری می کنند به دنبال ایجاد اشتغال و تامین نیازهای منطقه از نظر تولید محصولات دامی هستند.
• ثبت شرکت تعاونی دامداری توزیعی ( مصرفی):
این نوع شرکت های تعاونی دامداری به منظور تامین نیازهای دامداری های منطقه برای مصالحی مانند علوفه، توزیع گوشت تولید شده و غیره به ثبت می رسند.
• ثبت شرکت تعاونی دامداری اعتباری:
این نوع شرکت های تعاونی دامداری به منظور تامین اعتبار مورد نیاز برای دامداری ها و یا دامپروری های یک منطقه و یا افراد یک منطقه از راه تامین سرمایه مالی و غیر مالی به ثبت رسانده می شوند.
همچنین شرکت های تعاونی دامداری ممکن است به صورت خاص و یا عام به ثبت برسند. در شرکت های تعاونی دامداری خاص، تنها اعضایی می توانند به عضویت شرکت تعاونی دامداری در بیایند که در یک ویژگی خاص اشتراک داشته باشند. مثلا مردم یک شهر یا یک روستا باشند. اما در شرکت تعاونی دامداری عام عضویت در شرکت محدودیتی ندارند و هر فردی می تواند در صورت نداشتن عضویت در شرکت تعاونی مشابه به عضویت این شرکت در بیاید.
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن