شرایط ثبت شرکت کشتیرانی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 4.88 (تعداد رای 4)

ارتباطات دریایی مخصوصاً از طریق آب های آزاد در یک کشور می تواند عامل بسیار مؤثری در پیشرفت و رشد اقتصادی آن باشد. حمل و نقل و ترانزیت کالا از راه های دریایی دارای سابقه بسیار طولانی میباشد. دامنه فعالیت در زمینه حمل و نقل دریایی و کشتیرانی بسیار گسترده بوده و موارد زیادی را شامل می شود؛ به عنوان مثال حمل مایعات وگاز، حمل فرآورده های نفتی، حمل کالا به صورت عمده و یا کانتینری، سوخت رسانی و فعالیت های دیگری از این دست از مواردی هستند که از طریق راه های دریایی و کشتیرانی انجام خواهد شد.

در این خصوص شرکتهایی پدید آمده اند که با بهره گیری و آشنایی با علوم و فنون دریانوردی و با استفاده از نیروهای متخصص در این زمینه فعالیت می نمایند. البته تمام فعالیت شرکتهایی با موضوع کشتیرانی یا دریانوردی صرفاً در زمینه حمل و نقل دریایی نمی باشد. شرکتهای زیادی به منظور تولید انواع شناورها و کشتی ها، تعمیر و نگهداری و تجهیز آنها در حال فعالیت می باشند و حتی انجام عملیات نجات دریایی از جمله مواردی است که در این شرکتها انجام می شود.

ثبت شرکت با موضوع کشتیرانی و دریانوردی مستلزم اخذ مجوز از سازمان بنادر و دریانوردی و ارائه آن همراه با مدارک مربوطه به اداره ثبت شرکتها می باشد.

چنانچه افراد قصد ثبت شرکت کشتیرانی را در قالب شرکت با مسئولیت محدود داشته باشند بایستی با حضور حداقل 2 نفر به عنوان موسس یا شریک اقدام به تصویب اساسنامه و انتخاب و معرفی اعضای هیئت مدیره نمایند. با انتخاب اعضای هیئت مدیره، این افراد بایستی نسبت به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه اقدام نمایند چرا که به موجب قانون افرادی که دارای ممنوعیت ها و محرومیت های قانونی باشند نمی توانند به عنوان اعضای هیئت مدیره انتخاب شوند. با تهیه مدارک فوق، اقدامات اولیه جهت تایید نام شرکت انجام خواهد شد. اسامی انتخابی برای ثبت شرکت های کشتیرانی می تواند شامل عناوینی نظیر کشتیرانی و دریانوردی باشد. با صدور ابلاغیه تایید نام از طرف کارشناس اداره ثبت شرکتها، اساسنامه و صورتجلسه مورد نظر پس از امضای موسسین، جهت اقدامات مورد نیاز برای اخذ مجوز به سازمان مربوطه ارسال گردیده و با طی مراحل تعریف شده از طرف سازمان ذیصلاح، مجوز صادر شده که بایستی همراه با سایر مدارک به اداره ثبت شرکتها ارسال گردد تا در نهایت آگهی تاسیس شرکت، صادر شده و از طریق سامانه به اطلاع متقاضی برسد.

آگهی صادر شده پس از دریافت بایستی به سازمان مرجع صدور مجوز ارائه گردیده تا مجور فعالیت شرکت به صورت قطعی و نهایی تایید و صادر گردد.

لازم به ذکر است ثبت شرکت با موضوع کشتیرانی در قالب شرکتهای سهامی خاص نیز امکان پذیر است. ممکن است افرادی به دلایل مختلفی و بنا بر تشخیص موسسین اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص نمایند که به این منظور جلسه ای با حضور لااقل 3 سهامدار تشکیل خواهد شد. سهامداران یا موسسین در اولین جلسه بایستی نسبت به تهیه و تنظیم و تایید اساسنامه ای برای شرکت اقدام نمایند و با رای اکثریت سهامداران به تصویب برسد. همزمان با این مسئله ، سهامداران باید از بین خود اعضای هیئت مدیره را انتخاب نمایند. این اعضا برای مدت 2 سال به سمت های خود باقی خواهد ماند. البته مجمع عمومی می تواند در هر زمان که صلاح بداند اعضای هیئت مدیره را جایگزین نماید. پس از انتخاب اعضای هیئت مدیره، مجمع عمومی موسسین بازرسین شرکت را معرفی می نماید. بازرسین برای مدت یک سال مالی معتبر خواهند بود و عمده وظایف آنها رسیدگی به امور مالی و حساب های شرکت می باشد . بازرسین در این شرکت ها نباید از بستگان اعضای هیئت مدیره باشند و فاقد هرگونه سوء پیشینه کیفری باشند.

پس از تکمیل مدارک، شرکت در شرف تاسیس وارد مرحله تایید نام میگردد و با تایید یکی از نام های پیشنهادی برای شرکت، موسسین موظف به افتتاح حساب جاری به نام شرکت در یکی از بانکهای کشور بوده تا حداقل 35 درصد از مبلغی که به عنوان سرمایه اولیه در نظر گرفته شده است را در آن واریز نمایند.

پس از اخذ مجوز مربوطه، تمام مدارک به اداره ثبت شرکتها جهت بررسی کارشناسی و نهایی ارسال گردیده تا نهایتاً منجر به صدور آگهی ثبتی گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص ثبت شرکت کشتیرانی با مشاوران موسسه ثبتی ویونا تماس حاصل نمایید.