چه مشکلاتی برای ثبت شرکت وجود دارد ؟

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 4.20 (تعداد رای 5)

در سال های اخیر شاهد رشد روز افزون شرکت ها مختلف در زمینه های مختلف اقتصادی و تجاری در کشور عزیزمان ایران بوده ایم . این شرکت ها در قالب های مختلفی به ثبت رسیده و برخی از آنها در امور تجاری و اقتصادی خود موفق شده و برخی نیز نتوانسته اند به اهداف مورد انتظار خود نائل شوند . اما بی شک برای توسعه کسب و کار و دستیابی به سود و اعتبار بالاتر و همچنین به منظور ورود به عرصه های جدید تجاری داخلی و خارجی هیچ راهی بهتر از ثبت شرکت و تبدیل شدن به یک شخصیت حقوقی وجود نخواهد داشت .

تمامی افرادی که در حوزه ای های مختلف با داشتن تخصص و یا با دارا بودن کسب و کار های جزئی اقدام به راه اندازی و ثبت شرکت کرده اند به دنبال برخی نیاز های جامعه و با هدف دستیابی به رویاها و اهداف کلان خود وارد این عرصه شده و هیچ شکی نیست که تنها راه رسیدن به این آرمان ها هم همین اقدام می باشد. اشخاص حقوقی اعتبار بیشتری داشته و از حمایت های بالاتری در دولت و پشتوانه محکمتری در امور حقوقی و مالی برخوردار هستند و این می تواند باعث قوت قلب سایر شرکت ها و نهاد ها برای مراجعه به این افراد و سپردن امورد موردنیازشان به افراد با شخصیت حقوقی باشد .

شرکت ها توانایی بیشتری برای تحقق اهداف و خواسته ها سایر نهاد ها دارند و با وجود افراد متخصص و کاردان و با ضمانت های اجرایی موثق می توانند بیشترین بازدهی را برای شرکت ها و مشتریان خود داشته باشند . اما همیشه این تبدیل شدن به شخصیت حقوقی راحت نیست و مشکلاتی را برای متقاضیان ورود به این عرصه به همراه دارد . در این مقاله می خواهیم مشکلات پیش روی افراد حقیقی و حقوقی برای ثبت یک شرکت را با هم بررسی نماییم .

    • انتخاب شریک مناسب

شرکت های یا سهامی هستند ویا شرکت های اشخاص. برای ثبت شرکت های سهامی حداقل سه نفر و برای ثبت شرکت های اشخاص حداقل 2 نفر باید به عنوان شریک وجود داشته باشند . انتخاب شریک مناسب بسیار کار مشکلی است بخصوص اینکه اصولا شرکت ها برای اینکه بتوانند به بازدهی و سود مورد نظر خود برسند باید مدت زیادی را از دریافت سود چشم پوشی کرده و در واقع باید از جیب بخورند . برای این منظور باید افرادی را به عنوان شریک انتخاب کرد که تحمل مشکلات ابتدای راه شرکت را داشته باشند. شریک باید مورد اعتماد بوده و حتی المقدور بتواند در زمینه کاری شرکت در ابتدای راه کمک حال شرکت باشد .

شریک خوب بخصوص در شرکت های اشخاص سرمایه شرکت محسوب می شود و اعتبار او نقش مستقیمی در اعتبار شرکت دارد . شرکا در شرکت های تازه تاسیس و جوان به عنوان ستون های اصلی شرکت محسوب می شوند و در صورتیکه نتوانند به تعهدات خود عمل نمایند ممکن است این کمبود باعث شکست زود هنگام شرکت شده و تمام دارایی شرکت را در همان ابتدا از بین ببرد .

    • سرمایه شرکت

هر چند برای راه اندازی شرکت سرمایه زیادی لازم نیست و مثلا برای ثبت شرکت سهامی عام که از پر هزینه ترین نوع شرکت ها برای راه اندازی می باشد حداکثر با در نظر گرفتن سرمایه مورد نیاز برای شرکت  و همچنین پرداخت هزینه های جانبی و هزینه وکیل و ... چیزی در حدود 3 تا 4 میلیون سرمایه مورد نیاز است ولی با این وجود انجام عملیا ت ها و موضوع شرکت نیازمند پشتوانه محکم و مشخصی است .متاسفانه بسیاری از شرکت ها پس از تاسیس به دلیل نداشتن سرمایه مناسب برای موضوع فعالیت شرکت نمی توانند فعالیت مناسبی را انجام دهند .به همین دلیل داشتن یک سرمایه حداقلی برای ثبت شرکت از ضروریات هر شرکت می باشد .تجربه نشان داده شرکت هایی موفق هستند که سرمایه بهتری داشته باشند .

    • انتخاب نوع شرکت

از دیگر ابهامات موجود برای افراد علاقمند به ثبت شرکت تعیین نوع شرکت می باشد . در ایران 7 نوع شرکت در اداره ثبت شرکت ها به ثبت می رسند که هر کدام دارای محاسن و معایبی هستند . شرکت های سهامی که به دو نوع خاص و عام تبدیل می شوند شرکت هایی هستند که در آن سرمایه به سهام تقسیم می شود و هر سهامدار تنها به میزان سهام خود در شرکت مسئول تعهدات و بدهی های شرکت می باشد اما در شرکت های اشخاص سرمایه به سهام تقسیم نمی شود.

در شرکت های تضامنی و یا مختلط مسئولیت تعهدات شرکت با شرکا ضامن می باشد و شرکا دارای سهم الشرکه در شرکت مختلط غیر سهامی و یا شرکت با مسئولیت محدود به اندازه سرمایه خود در شرکت مسئول دیون و بدهی ها می باشند و الزامی برای پرداخت بدهی ها بیش از میزان شراکت خود ندارند .

مسئولیت شرکت های تضامنی بسیار بیشتر از سایر شرکت های اشخاص می باشد و در شرکت های سهامی نیز  قوانین سخت تر و پیچیده تری حاکم می باشد . در ضمن در شرکت های سهامی عام هم طریقه پذیره نویسی و فروش سهام به مردم خود پروسه ای پیچیده و مشکل در پیش روی صاحبین شرکت های سهامی عام می باشد

در کل هر کدام از انواع شرکت ها باید با نگاه به موضوع فعالیت شرکت ، سرمایه نفرات و همچنین اعتمادی که در بین این افراد حاکم است انتخاب شود و بهتر است قبل از تصمیم گیری با مشاورین و متخصصین این حوزه برای انتخاب نوع شرکت مشورت شود .

    • انتخاب نام مناسب برای شرکت

انتخاب نام مناسب برای شرکت همیشه مسئله پیچیده و مشکلی می باشد . هر چند شرکت ها در بسیاری مواقع می توانند با تصمیم جمعی و تنظیم صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده نسبت به تغییر اسم اقدام نمایند ولی همواره این کار زمانبر بوده و مشکلات خاص خود را دارد . اما انتخاب نام  دستخوش برخی مسائل کلیدی دیگر نیز می باشد.اولا نام شرکت باید حداقل 3 سیلابه باشد و این سه سیلاب نباید  از کلمات عام و کلماتی که با فرهنگ و رسوم ایرانی در تضاد است انتخاب شود. همچنین استفاده از اسم ها کلی و بدون معنی در فرهنگ دهخدا و یا نام هایی که از نمادهای ملی و لشکری گرفته شده باشد هم ممنوع می باشد.

البته نام می تواند سیلاب های کمتری هم داشته باشد ولی باید بسیار منحصر به فرد و کاملا ایرانی باشد . نام هایی که رگه های عربی و غربی  و بیگانه هم در آنها باشد مورد قبول اداره ثبت شرکت ها نخواهند بود .نام شرکت باید با موضوع فعالیت شرکت همخوانی داشته باشد و از نام های مشابه و نزدیک به نام های دیگر هم استفاده نشده باشد .

یکی دیگر از مشکلات انتخاب نام برای شرکت وجود تعداد بسیار زیاد اسم برای شرکت های مشابه می باشد . امروزه بسیاری از افرادی که توانایی انجام کار و تخصصی را دارند اقدام به ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار خودشان را بصورت شخصیت حقوقی می کنند . به همین دلیل میزان شرکت های ثبت شده و یا در حال ثبت بسیار زیاد هستند و انتخاب نامی که قبلا توسط سایرین انتخاب نشده باشد کاری بسیار مشکل است . بخصوص اینکه در هنگام استعلام نام شرکت از مراکز غیر معتبر و یا مراکزی که سیستم های به روز ندارند ممکن است اسم های انتخاب شده شما را تایید کنند ولی در هنگام ثبت این اسم ها مورد قبول قرار نگیرند و دلیل آن  ثبت زودتر این اسم در اداره ثبت شرکت ها توسط فردی دیگر باشد .

بهترین راه برای اینکه با مشکلات انتخاب نام روبه رو نشوید مراجعه به شرکت های صاحب صلاحیت برای مشاوره و استعلام نام شرکت می باشد. در این مراکز می توانید خواسته ها و نام های پیشنهادی خود را توسط کارشناسان استعلام و موارد مورد نظر و راهنمایی های آنها را دریافت نموده و بهترین عنوان را بدون نگرانی برای شرکت خود انتخاب نمایید .

    • داشتن یک فضای مناسب برای فعالیت شرکت

همانگونه که اشاره شد سرمایه برای شرکت های تازه تاسیس و بخصوص برای افرادی که توانایی بالایی برای اداره شرکت ندارند نقشی اساسی دارد . داشتن یک مکان نیز از جمله دارایی های با ارزش یک شرکت محسوب می شود . در هنگام ثبت شرکت یکی از مواردی که باید الزاما به اداره ثبت شرکت ها ارائه شود و تغییرات آن در هر زمان نیز به این اداره اعلام و در روزنامه های رسمی و کثیر الانتشار انتشار پیدا کند داشتن یک آدرس برای شرکت مورد ثبت شما می باشد .

مشتریان و افراد ذی نفع شرکت باید برای اطمینان از صحت حقوقی بودن شما بتوانند به آدرس مورد اشاره شما مراجعه نمایند و هر گونه نامه و اسنادی نیز به همین آدرس برای شما از طرف ادارات و سازمان های دولتی و حقوقی ارسال خواهد شد.

اجاره یک دفتر کوچک نیازمند سرمایه مناسبی می باشد ضمن اینکه هر ماه نیز باید اجاره آن پرداخت شود و برای شرکت هایی که نوپا و کم توان هستند بی شک این موضوع می تواند تاثیر گذار باشد .

راه حلی که می توان برای این عزیزان پیشنهاد داد ثبت شرکت بصورت دانش بنیان می باشد بخصوص افرادی که ایده های علمی و تحقیقاتی خوبی دارند می توانند شرکت دانش بنیان ثبت نموده و از امکانات شهرک های علمی تحقیقاتی برای هدف خود استفاده نمایند تا پس از موفقیت در پروژه و موضوع فعالیت خود بتوانند با اطمینان بیشتر مکانی برای شرکت اجاره و یا خرید نمایند. دومین راه استفاده از یک مکان بصورت مشترک با یک شرکت و یا نهاد دیگر می باشد و سومین راه درج ادرس منزل و یا منزل پدری به عنوان ادرس شرکت و آغاز فعالیت شرکت در کنار اتاق یا فضایی در همان خانه .

البته انتخاب یک تا چند نفر به عنوان شریک سهامی یا شریک با مسئولیت محدود که توانایی بالاتر مالی داشته باشند می تواند پیشنهاد بهتری باشد. ایده و خلاقیت از شما ، کار از شما و ارائه سهم سرمایه خودتان را شما انجام دهید و ارائه جا و فضایی برای فعالیت شرکت به عنوان آورده غیر نقدی یک تا چند شریک می تواند معقول باشد . هستند افرادی که به دنبال سرمایه گذاری و یا راه اندازی کسب و کاری هستند و ایده و فکری ندارند و تنها می توانند با ارائه سرمایه در این پروژه ها وارد شوند. پس با تحقیق و مطمئن شده از خواسته و نیت این افراد می توانید شراکت خوبی با آنها داشته باشید .

    • انتخاب موضوع مناسب برای فعالیت

هر چند به نظر می رسد افرادی به سمت ثبت شرکت می روند که تخصص و ایده ای داشته باشند و به دنبال پیشرفت اهداف و خواسته های خود و به دست آوردن سود بیشتر اقدام به راه اندازی شرکت می کنند ولی خیلی از افراد به دلایل مختلف مانند اینکه نمی خواهند برای دیگران کار کنند و دوست دارند مستقل باشند و یا اینکه سرمایه ای در دست دارند و می خواهند از آن در راه اهداف جامعه قدمی بردارند و یا از افرادی هستند که انجام کارهای روتین و اداری و زندگی کارمندی مورد علاقه آنها نمی باشند یا خسته شده اند و یا هر دلیل دیگری  تنها به دنبال موضوع فعالیتی می گردند که بتواند آینده ای خوب برای آن متصور بود و بتوانند در این راه قدم گذاشته و بدانند تلاش در این راه بی ثمر نخواهد بود .

امروزه خیل عظیمی از کارکنان دولت و شرکت های خصوصی و یا افرادی که مشاغل مختلف آزاد دارند از زندگی کارمندی و حقوق ناچیز کارمندی و در آمد پایین مشاغل آزاد خسته شده اند و به دنبال ایجاد یک شرکت هستند ولی موضوع مناسبی برای فعالیت پیدا نمی کنند و این یک حقیقت است .

خارج از اینکه ثبت شرکت باید در راستای اهداف جامعه باشد باید بر اساس نیاز جامعه نیز موضوع شرکت انتخاب شود . اینکه گاهی همه به دلیل نیاز کم به سرمایه برخی از موضوعات وارد یک حرفه شوند طبیعی است که بازار آن حرفه اشباع خواهد شد و پس از نهایتا چند سال نتیجه امروز دوباره پدیدار خواهد شد و عملا شرکت ثبت شده به دلیل اشباع بازار به شکست خواهد رسید .

خوشبختانه ایران در این زمینه بسیار دارای پتانسیل می باشد . هر چند دیدگاه خیلی از هم وطنان ما اینگونه نیست . اگر در هر شرکتی کار می کنید احتیاجان علمی ، مشاوره ای ، فناوری و ... شرکت را شناسایی کنید خواهید دید شرکت ها و ساز مان ها به دنبال افرادی هستند که بسیاری از مشکلات آنها را مرتفع نمایند و البته تعداد این نفرات خیلی کم است و یا افرادی که تخصصی علمی دارند می توانند با ثبت شرکت در زمینه علم خود به شرکت ها و مردمی که به این تخصص نیاز دارند خدمات برسانند. افرادی که تخصصی آزاد دارند هم می توانند اقدام به ثبت شرکت در تخصص خود نموده و با مشارکت با یک تا چند شریک در زمینه های مختلف در یک حوزه کاری فعالیت خود را بسط داده و خواهید دید که بطور باور نکردنی اقدامات شما جواب خواهد داد.

تیم ها و سازمان های حرفه ای زیادی هستند که می توانند با دریافت رزومه و توانایی های شما و تست قابلیت های نهفته در شما ، برای انتخاب موضوع فعالیت به شما کمک کرده و موضوعات مختلفی را پیش روی شما قرار دهند که بتوانید در آنها ثبت شرکت کرده و به فعالیت بپردازید . ممکن است در ابتدای راه کمی مشکلات وجود داشته باشد ولی به مرور و با بالا رفتن توانایی هایتان شما به یک حرفه ای در زمینه فعالیت شرکتتان مبدل خواهید شد .

    • تعیین میزان سهام و سهم الشرکه شرکا و نحوه تقسیم سود و زیان در شرکت

اما وقتی شرکتی با مشارکت چند نفر به ثبت می رسد مشکلاتی گاها خودنمایی می کنند که شاید در ابتدا به آنها توجه چندانی نکرده باشید. یکی از شایع ترین این مشکلات نحوه تقسیم سهام و سهم الشرکه و همچنین تقسیم سود و زیان در شرکت ها می باشد.

هر چند قانون به صراحت بخصوص برای شرکت های سهامی این موضوع را مرتفع کرده و میزان سهام هر فرد در شرکت را منوط به میزان سرمایه شرکت و تعهدات هر فرد را بسته به میزان سهام فرد تعیین کرده ولی باز در هنگام تقسیم سهام شبهات کوچک باعث اختلافات بزرگی شده و چه بسا هنوز فعالیت شرکت آغاز نشده به آن پایان دهد .

در شرکت های اشخاص این موضوع بیشتر جلب توجه می کند زیرا قانون تا حد زیادی توافقات شرکا را در همه زمینه های حتی تقسیم سهم الشرکه و سود و زیان شرکت ملاک قرار می دهد و تنها در مواقعی که افراد بر این موضوعات توافق نکرده باشند اختلافی داشته باشند وارد عمل خواهد شد و بسته به میزان سرمایه هر شخص سهم الشرکه و سود و زیان آنها را تعیین خواهد کرد.

بهترین راه برای اینکه با این مشکلات مواجه نشوید توافق بر سر این موضوعات قبل از اقدام برای ثبت نهایی شرکت می باشد. بهتر است ابتدا توافق نمایید که هر فرد چقدر در شرکت سهم دارد و به چه میزان در سود و زیان شرکت سهیم خواهد بود. این موضوع را کتبا مورد توافق قرار دهید تا بعدا مشکلات کمتر شود و در طول فعالیت شرکت سعی کنید با هم صداقت کامل را داشته باشید و از افرادی که وابستگی و دوستی با اعضا ندارند بخواهید تا فعالیت های مالی و حسابرسی شرکت را در دست داشته باشند .

برای اطمینان از این توافق و به منظور تثبیت توافق خود از یک مشاور حقوقی و یا وکیل خبره و کارآزموده هم استفاده کنید و نگران اندک هزینه ای که برای این موضوع می کنید نباشید. وکلای کاردان بهترین افرادی هستند که می توانند به شکل بی طرف و بر اساس قوانین و مقررات حاکم بر مسائل حقوقی و مالی فرآیند های مشارکتی شما را راهنمایی کنند .

    • تهیه اساسنامه و شرکتنامه

اساسنامه و شرکتنامه در حکم پیکره بندی و چارچوب مقرراتی و اصلی شرکت می باشند  و از الزامات ثبت شرکت به حساب می آیند . شرکت های سهامی باید اساسنامه و شرکت های اشخاص باید شرکتنامه داشته باشند وتمامی توافقات و نحوه شراکت و اداره شرکت در این اسناد باید ذکر شود . البته بهتر است شرکت های سهامی شرکتنامه هم تهیه نمایند و شرکت های اشخاص هم اساسنامه را داشته باشند .

با وجود اینکه اداره ثبت شرکت ها مستندات آماده ای برای تهیه این اسناد در اختیار شما قرار خواهد داد ولی تکمیل این قسمت ها و درج اطلاعات در این قسمت ها تکنیک ها و روش های خود را می طلبد . بسیاری  از افرادی که خودشان اقدام به ثبت شرکت می کنند در این مرحله اشتباهاتی را مرتکب می شوند که بعدا برای آنها تبعاتی در پی خواهد داشت .

تردید نکنید برای تنظیم اساسنامه و شرکتنامه از تخصص یک فرد حقوقی و وکیل خبره استفاده نمایید. شرکت شما قرار است تا سال های سال به فعالیت خود ادامه دهد . بایدتمامی احتمالات در نظر گرفته شود و تمامی توافقات در ان دیده شود . با درج هر نکته ای که  نباید درج گردد امکان دارد بعدا شراکت شما به هم بخورد و یا حقی نا حق شود و یا دست و پای شرکت برای ورود به بازار ها و فرصت های جدید بسته شود .

    • دریافت کد اقتصادی و پرونده دارایی و دفاتر پلمپ مالیاتی

اما همین که شرکت ثبت نهایی شد باید برای اینکه بتوانید اقدامات خود را بصورت قانونی آغاز نمایید ابتدا تشکیل پرونده مالیاتی داده و کد اقتصادی دریافت نمایید و سپس با ارائه مدارک شرکت دفاتر پلمپ مالیاتی خود را دریافت نمایید .هر چند حضور در اداره دارایی و تشکیل پرونده کار خسته کننده و پیچیده ای است ولی چاره ای دیگر نخواهید داشت. بدون دریافت کد اقتصادی و دفاتر پلمپ فعالیت شرکت شما غیر قانونی خواهد بود .

کد اقتصادی کدی است 12 رقمی که باید در تمامی اسناد و سر برگ های شرکت منظور شود و دفاتر پلمپ نیز به منظور بررسی صورتحساب های سالیانه باید بصورت منظم و بدون خط خوردگی تکمیل و هر ساله تحویل اداره دارایی گردد.

بهتر است با همان وکیل و شرکتی که قرار داد همکاری برای ثبت شرکت را امضاء نموده اید شرط کنید که این موارد را نیز آنها برای شما انجام دهند . تشکیل پرونده برای سال اول فعالیت خسته کننده است وبرای سال های بعد مشکلات سال اول را نخواهید داشت .

    • انجام اقدامات اختیاری برای شرکت

اما بسیاری از شرکت های پس از ثبت و دریافت کد اقتصادی و دفاتر پلمپ فعالیت خود را آغاز می کنند و می توانند به راحتی و بدون نگرانی در میدان رقابت با سایر رقبا حضور به هم رسانده و برای آینده مورد نظر خود بجنگند .

هر چند برای ادامه راه شرکت مشکلی وجود نخواهد داشت ولی حقیقت ماندگار بودن در بازار و پذیرش شما توسط سایر شرکت ها و نهاد ها و همچنین رقابت سالم داشتن در فضای رقابتی این روز ها بسیار مشکل است. اعتبار و سرمایه شرکت شما تا حدودی می تواند این موضوعات را حل کند ولی اگر خواهان رشد بیشتر شرکت خود هستید باید راه هایی را برای این رشد پیدا کنید . حقیقت این است که بازار این روز ها بازار رقابتی و سختی است ولی نمی توان کتمان کرد که افراد موفق  راه های موفقیت خود را پیدا کرده و حتی در همین بازار های ملتهب هم می توانند مشکلات خود را حل کرده و به موفقیت برسند.

پیشنهاد ما به دوستانی که می خواهند بر مشکلات بازار و عدم موفقیت خود فایق آیند دو موضوع است . اول ثبت یک برند موثر و مدیریت آن تا رسیدن به هدف و دریافت گرید و رتبه شرکت خود .شرکت هایی که می خواهند خود را معرفی نمایند باید از یک علامت و نشانه تجاری استفاده کنند تا مشتریان بتوانند با اشاره به این نشان آنها را به هم معرفی کرده و در جامعه جایگاهی برای خود به دست بیاورند . اما برای اینکه توانایی خود را به رقبا و سایر شرکت ها و نهاد ها اثبات کنید و شانس خود را برای پیروزی در مناقصات و مزایده ها افزایش دهید کسب رتبه خوب برای شرکت بسیار ضروری است . با ثبت برند و علامت تجاری و دریافت گرید و رتبه مناسب برای شرکت می توانید به مشتریان خود اعلام نمایید که تا چه حد به خود و شرکتتان اعتماد دارید و این حس را به آنها هم منتقل کنید

هر چند ثبت شرکت کاری سخت و زمان بری است ولی اکثر افراد موفق با ثبت شرکت و تبدیل شدن به شخصیت حقوقی توانسته اند آینده موفق خود را بسازند. فکر نمی کنم کارمند و یا کارگری را سراغ داشته باشید که با کار برای دیگران و در شرکت ها و برای افراد متخصص دیگر توانسته باشد به موفقیت زیادی دست پیدا کرده باشد . برای ثبت شرکت خود همین امروز با مشاورین و متخصصین ما تماس بگیرید تا ضمن دریافت راهنمایی و استفاده از تخصص انها در تمام زمینه ها و مشکلات اشاره شده فردی اصلح را در کنار خود داشته باشید و مطمئن باشید فرآیند ثبت شرکت شما در کمترین زمان وبا بهترین کیفیت انجام خواهد شد .