ثبت شرکت بازرگانی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 4.75 (تعداد رای 6)

ثبت شرکت های بازرگانی

شرکت هایی که با موضوع بازرگانی و به منظور انجام خرید ، فروش ، توزیع ، واردات ، صادرات و این دسته فعالیت ها اقدام به ثبت می نمایند شرکت بازرگانی و یا تجاری نامیده می شوند . شرکت های بازرگانی پس از تعیین موضوع فعالیت خود می توانند هم بصورت سهامی خاص و هم بصورت شرکت با مسئولیت محدود ثبت و راه اندازی شوند .

حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت بازرگانی یک میلیون ریال معادل صد هزار تومان می باشد و این میزان سرمایه چه شرکت به شکل سهامی خاص ثبت شود و چه بصورت مسئولیت محدود تفاوتی نخواهد داشت و تنها تفاوت این سرمایه در نحوه تامین ان می باشد. در شرکت سهامی خاص 35% سرمایه باید در بدو تاسیس سپرده شود و ما بقی آن طی مدت مشخص شده و طی اقرار نامه سهامداران تادیه شود ولی در شرکت با مسئولیت محدود تاسیس کنندگان الزامی ندارد که در بدو تاسیس 35% سرمایه را فراهم کرده و سپرده گذاری نمایند بلکه با ارائه اقرارنامه و تعهد به تامین آن می توانند تا زمان مشخص شده سرمایه مورد نظر را فراهم نمایند .

اعضاء تشکیل دهنده شرکت سهامی خاص بازرگانی باید حداقل 3 نفر بوده و 2 نفر نیز به عنوان بازرس تعیین و معرفی شوند. و برای ثبت شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود حداقل 2 نفر شریک باید وجود داشته باشند. در قانون برای اینکه یکی از اعضاء چه در شرکت با مسئولیت محدود و چه در شرکت سهامی خاص حتما مدرک تحصیلی مرتبط با امر بازرگانی داشته باشند چیزی ذکر نشده است هر چند با توجه به تخصصی شدن این حوزه در سال های اخیر بهتر است حداقل یک نفر از اعضاء دارای مدرک مرتبط با حوزه بازرگانی باشد. قانون برای مدیر عامل حداقل مدرک تحصیلی دیپلم را عنوان کرده و فرد تعیین شده برای مدیر عاملی شرکت نباید کمتر از 23 سال داشته باشد .

پس از اینکه تصمیم خود را برای اینکه ثبت شرکت بازرگانی شما سهامی خاص باشد و یا مسئولیت محدودیت گرفتید باید نسبت به تهیه کپی مدارک شناسایی اعضاء و گواهی سوء پیشینه هر کدام اقدام نموده و پس از آن اساسنامه ، اظهار نامه و صورتجلسه مجمع عمومی به همراه شرکتنامه برای شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود باید در سامانه ثبت شرکت ها بارگذاری شوند . سپس مطابق با فرآیند های تعریف شده در سامانه ثبت شرکت ها مراحل بعدی ادامه می یابد.

در قسمت پذیرش تاسیس باید مشخصات متقاضی ، شرکت و نوع آن و سرمایه شرکت ، سمت افراد و ... را وارد نموده و برای شرکت بازرگانی خود پنج نام به ترتیب وارد می نماییم . برای نامگذاری شرکت نیز باید توجه داشت که نام های انتخاب شده ریشه بیگانه نداشته و کاملا فارسی باشند ، قبلا ثبت نشده باشند و با فرهنگ ایرانی و اسلامی مطابقت داشته باشند و از معنا و مفهوم مناسبی برخوردار باشند . با تکمیل تمامی گزینه ها آن را بازبینی کرده و در صورت صحیح بودن اطلاعات دکمه تایید را می زنید. این اطلاعات ثبت شده در سامانه بررسی می شوند و در صورت نقص برای جبران به شما اطلاع رسانی خواهد شد و در غیر اینصورت و با تایید مدارک و مستندات ارائه شده گروه بررسی کننده موضوع ثبت را تایید می نمایند.

پس از تایید سامانه ای ثبت شرکت باید مدارک و مستندات برای تایید نهایی به آدرس مندرج در سایت و ارائه شده باید ارسال شود . در صورت تکمیل بودن مدارک و نبود نقص در مستندات و مدارک ارسالی کارشناس مربوطه مدارک را به قسمت ثبت دفاتر ثبت شرکت ها تحویل داده و مسئول مربوطه با ثبت در دفتر و درج بر روی اظهارنامه از متقاضی امضاء دریافت نموده و یک نسخه از مدارک را بایگانی و نسخه ای را بعد از ممهور نمودن به متقاضی تحویل می دهد .پس از آن نوبت پیش نویس اگهی در اتاق تایپ می باشد. برای درج ثبت شرکت در روزنامه رسمی باید مبلغ ان توسط متقاضی و بصورت اینترنتی پرداخت شود.

اما با ثبت شرکت به تنهایی نمی توان به فعالیت بازرگانی پرداخته و ثبت شرکت بازرگانی تنها اولین قدم برای شروع کسب و کار بازرگانی و تجاری بصورت شخصیت حقوقی می باشد . پس از ثبت شرکت بازرگانی باید مطابق با آئین نامه ها و دستورالعمل های اتاق بازرگانی، کارت بازرگانی اخذ شود و دفاتر پلمپ مالیاتی دریافت گردیده و اظهار نامه تجارتخانه یا همان ادرس دفتر باید به اداره ثبت شرکت ها تسلیم شود . برای دریافت کارت بازرگانی مفاصا حساب مالیاتی ، گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی افتتاح حساب از بانک و گواهی امضاء مدیر عامل مورد نیاز می باشد .

حالا نوبت ثبت اطلاعات شرکت و مدیر عامل شرکت و اظهارنامه شرکت در سامانه اتاق بازرگانی می باشد. بعد از ورود اطلاعات شرکت بازرگانی به سامانه رسمی اتاق بازرگانی می توان برای دریافت کد اقتصادی اقدام و کد 12 رقمی اقتصادی را برای قانونی شدن فعالیت بازرگانیتان دریافت نمایید . پس از دریافت کد اقتصادی باید از اتاق بازرگانی از قبل وقت گرفته شود و در زمان موعود تمامی اصل مدارک برای تطابق با کپی های ارائه شده ارائه شود.

در نهایت و با حضور مدیر عامل شرکت بازرگانی در دوره های آموزشی اتاق بازرگانی، کارت بازرگانی الکترونیکی حقوقی شرکت صادر شده و شرکت برای انجام فعالیت بازرگانی خود آماده می باشد .

اگر در هر کدام از این مراحل اشتباهی رخ دهد باید تمامی مراحل از ابتدا انجام پذیرد و این موضوع می تواند تبعات مالی و اقتصادی و زمانی برای متقاضیان به همراه داشته باشد. پس بهتر است حتما برای ثبت شرکت بازرگانی به مشاوران ثبت شرکت ویونا اعتماد نموده و از رهنمود های آنها استفاده نمایید تا مجبور به از دست دادن سرمایه اضافی و وقت خود نشوید .