شرایط ثبت شرکت دانش بنیان

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 4.13 (تعداد رای 4)

هر گاه اشخاص حقوقی بهم نظور توسعه و کاربرد و گسترش اختراع  و یا نوآوری اهتمام نماید و یا اقدام به تجاری سازی نتایج تحقیقات و خروجی های اطلاعاتی و علمی در حوزه های مختلف بپردازد و مجموع فعالیت آنها تولید علم و دانش در راستای بهبود شرایط و فضای کار و تجارت باشد شرکت دانش بنیان  و یا موسسه دانش بنیان نامیده می شوند.

در واقع شرکت های دانش بنیان تولید کننده کالا و خدمات نیستند و تجهیزات مورد استفاده آنها زمین و ماشین آلات صنعتی و یا تجهیزات خاص آزمایشگاهی نیست، شرکت های دانش بنیان تولید کننده دانش و اطلاعات تحقیقاتی هستند که نیاز اصلی برخی از شرکت ها و عنصر اصلی توسعه اقتصادی و زمینه های پیشرفت و بهبود تولیدات و خدمات را فراهم می کند .دارایی هایی که قابل لمس نیستند مانند طرح های صنعتی و مالکیت معنوی محصولات و خدمات یکی از عمده ترین فعالیت های شرکت های دانش بنیان به حساب می آیند زیرا حفظ این حقوق معنوی و اطلاعات از مهم ترین موضوعات و مسائل حقوقی در شرکت های دانش بنیان هستند.

شرکت های دانش بنیان انواع مختلف دارند:

  • شرکت هایی که موسسین ان تنها اعضا هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات پژوهشی باشند.

در این نوع شرکت ها که به شرکت های دانش بنیان خصوصی هم شهرت دارند سهم خود دانشگاه کمتر از 50 درصد است.

  • شرکت هایی که دانشگاه هم در انها سهم دارد

یا شرکت های دانش بنیان دولتی که سهم دانشگاه ها در این شرکت ها بالغ بر 50 درصد باشد.

فرآیند ثبت شرکت دانش بنیان

برای ثبت شرکت دانش بنیان باید ایده های علمی و خاص داشته باشید. باید ایده شما مناسب تحقیقات و توسعه صنعت باشد و بتوانید از سهم دانشگاه نیز در ایجاد این شرکت استفاده نمایید. اما اولویت ثبت شرکت دانش بنیان داشتن یک شخصیت حقوقی در ابتدای امر است. بنابر این قبل از اقدام برای دانش بنیانی شدن باید شرکت خود را بصورت قانونی به ثبت برسانید. اغلب شرکت سهامی خاص ، با مسئولیت محدود و یا تعاونی مورد نظر شرکت های دانش بنیان است اما تفاوتی در اصل ماجرا ندارد و شما با هر شخصیت حقوقی معتبری می توانید شرکت دانش بنیان به ثبت برسانید.

سپس باید متقاضی  به سامانه دانش بنیان مراجعه و درخواست خود را به همراه موضوعی که قصد فعالیت در ان دارد در این سایت مشخص نماید تا درخواست او بررسی شود.کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش بنیان ، شرکت ها و موسساتی را که شاخص های موجود در آیین نامه تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان را داشته باشند را مورد قبول قرار می دهند و پس از تایید به صندوق نوآوری و شکوفایی کشوری معرفی می کنند. پس از معرفی باید طرح شما در اختیار این صندوق قرار بگیرد تا بتوانید از تسهیلات  صندوق و حمایت دولت برخوردار باشید.

شرکت های دانش بنیان برای مدت محدودی تحت حمایت این صندوق خواهند بود و پس از مدتی باید دوباره ارزیابی شوند، بنابر این قبل از ارائه درخواست به صندوق نوآوری و شکوفایی کشور  باید اطلاعات کامل شرکت و فعالیت شما به معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت از طریق سامانه شرکت های دانش بنیان ارجاع داده شود.

برای ارائه درخواست خود بهتر است ابتدا با مشاوران و متخصصین موسسه حقوقی ویونا مشاوره نمایید.

چه طرح هایی می توانند به عنوان طرح دانش بنیان حمایت شوند؟

هر ایده و تفکر که بتواند به منظور اشتغالزایی و ارتقا سطح علمی و کیفی محصولات و خدمات و نمونه های صنعتی و تولیدی کار برد داشته باشد و یا به ارتقاء سطح تکنولوژی ، کمک به رشد و تقویت کشور  و اقتصاد ملی شوند، باعث بهبود شرایط دفاعی کشور شوند، زمینه تولید و ارتقا طرح های دارای پتانسیل بالا را داشته باشند، تجاری سازی و فناوری های برتر را به صنعت  و طرح های صنعتی ارائه نمایند، و یا طرح هایی که بتوانند به تحقیق و توسعه شرکت ها کمک کنند، رقابت پذیری با نمونه های خارجی را بهتر کنند، نخبگان را حمایت کنند و به کار گیرند، توانمندی و کیفیت کار را بالا ببرند، گامی در راه اشتغالزایی بردارند و در کل با ارائه اطلاعات و تحقیقاتی شرایط اقتصادی را از هر جهت بهبود بخشند واجد شرایط دانش بنیان بودن می شوند.

شاخصه های اصلی شرکت های دانش بنیان

برای تشخیص شرکت های دانش بنیان دو معیار اصلی وجود دارد. معیار های عمومی و معیار های اختصاصی  شرکت های دانش بنیان. بنابر این متقاضیان ثبت شرکت های دانش بنیان باید هم شاخص های عمومی را داشته باشند و هم واجد شرایط در شاخص های اختصاصی باشند.

شاخص های عمومی شرکت های دانش بنیان

باید حداقل دو سوم از نفرات هیئت مدیره شرکت های دانش بنیان دارای دو مورد از موارد زیر را باشند:

    1. مدرک کارشناسی یا لیسانس داشته باشند.
    2. حداقل دارای سه سال سابقه فعالی مفید در رشته و یا حوزه موضوع فعالیت شرکت باشند.
    3. یک اختراع ثبت شده داشته باشند حال چه داخلی باشد و چه خارجی و بین المللی.
    4. نیمی از درامد شرکت حداقل در سال مالی قبلی شرکت باید از طریق عقد قرارداد در موضوع شرکت و با فروش کالا و خدمات و فناوری های مرتبط با فعالیت شرکت به دست امده باشد. البته در صورتیکه شرکت در مرحله  تجاری سازی محصولات اولیه خود باشد داشتن نمونه پایلوت  و همچنین داشتن بازار مطمئن برای فروش کفایت می کند.
    5. حداقل 6 ماه سابقه بیمه برای حداقل 3 نفر از کارکنان شرکت رد شده باشد.

شاخص های اختصاصی شرکت های دانش بنیان

  • موضوع شرکت باید تولید محصولات دانش بنیانی باشد بصورتیکه زیر مجموع تعریف شده این نوع شرکت ها باشد.
  • شرکت باید محصولات و خدمات دانش بنیان را تولید و یا اقدام به ارتقا کالاهایی در قالب کالاهای جدی در 2 ساله اخیر کرده باشد  و دانش فنی ان را خودشان بواسطه ایجاد دانش فنی از طریق واحد های تحقیق و توسعه به دست اورده باشند.

هماهنگونه که گفته شده شرکت های دانش بنیان متولیان ایجاد دانش فنی محصولات و خدمات هستند و خودشان نمی توانند تجارت انجام دهند مگر تجاری سازی محصولاتی که با ایده و تفکر و دانش خودشان ایجاد شده باشد.

ثبت شرکت های دانش بنیان شرایط و قوانین محکم و زیادی دارد که شناخت انها از دست متخصصان و کارشناسان ثبت شرکت ها بر می اید . از این رو داشتن یک قرارداد مشاوره با موسسه حقوقی ویونا می تواند به شما این اطمینان را بدهد که شرکت شما بر اساس ضوابط شرکت های دانش بنیان و با رویکرد قانونی و صحیح به ثبت خواهد رسید و مشکلات ثبتی که اکثرا با ان مواجه هستند را شما نخواهید داشت.