موضوع تبلیغات به عنوان یکی از اصول کلیدی موفقیت بسیاری از سازمان ها و کسب و کارها شناخته می شود که در تمامی دنیا به عنوان یک تخصص به آن نگاه می شود. بسیاری از افرادی که در این زمینه تخصص دارند به منظور ارائه خدمات مناسب به مشتریان خود ترجیح می دهند که فعالیت کاملا حقوقی و قانونی داشته باشند تا از این طریق نه تنها اعتبار بیشتری را برای خود فراهم می کنند بلکه بتوانند در حوزه برندینگ خودشان و در ضمن اطمینان دهی به مشتریان بهتر عمل کنند.
اما حوزه تبلیغات یک حوزه بسیار متنوع و وسیعی شده است و قاعدتا افراد حقیقی نمی توانند به خوبی از عهده موضوع تبلیغات شرکت های مختلف بر بیایند. انجام تبلیغات صرفا طراحی یک پوستر و یا یک نوشته و شعار نیست، امروزه جامعه تبلیغات بعد وسیعی از واژگان را در بر گرفته است که از آن می توان به تبلیغات رسانه ای، تبلیغات بیلبوردی، تبلیغات نوشته ای، طراحی متن و تایپو گرافی و ... در دامنه تجهیزات و وسایلی مانند تلویزیون و رادیو، وب سایت ها، تابلو های تبلیغاتی و صدها روش دیگر اشاره کرد.
روش ثبت شرکت تبلیغاتی
با توجه به مباحث بالا و دامنه وسیع مورد نیاز در حوزه تبلیغات بهترین راه برای رسیدن به سود و اعتبار زیاد و در ضمن گرفتن اعتماد مشتریان داشتن شخصیت حقوقی یا همان ثبت شرکت است. ثبت شرکت به شما این اجازه را می دهد تا با دستانی باز و چشم اندازی مناسب فعالیت تبلیغاتی شرکت ها را انجام دهید.
اما ثبت یک شرکت تبلیغاتی نیازمند طی یک سری مسیرها و انجام برخی از اقدامات می باشد که هم توسط خود افراد حقیقی و هم ترجیحا توسط اشخاص و موسسات حقوقی امکان پذیر است.
به یاد داشته باشید که شرکت های تبلیغاتی برای اینکه بتوانند در این حوزه فعالیت نمایند نیاز دارند تا اقدام به دریافت مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خودشان بکنند. در واقع هر گونه اقدام در قالب حقوقی و شرکت با نام تبلیغاتی نیاز به مجوز این اداره دارد هر چند برخی از شرکت ها اقدام به انجام برخی از حوزه های تبلیغاتی بدون اخذ مجوز می کنند که این به دلیل عدم استفاده واژه تبلیغات در نام شرکت می باشد.
شرکت های تبلیغاتی از آن دست شرکت هایی هستند که می توان در بسیاری از قالب های تجاری آنها را به ثبت رساند. اما بصورت کلی سه مورد از قالب های تجاری بیشتر توصیه می شوند که شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود و موسسه غیر تجاری می باشند.
در زیر به نحوه ثبت هر یک از این شرکت ها بصورت خلاصه اشاره می شود . به منظور دریافت اطلاعات تکمیلی تر می توانید مقالات تخصصی این قالب های شرکت ها را در وب سایت موسسه حقوقی ویونا مطالعه فرمایید.
ثبت شرکت تبلیغاتی در قالب سهامی خاص
بصورت کلی برای ثبت شرکت تبلیغاتی در قالب سهامی خاص نیاز به حداقل سه شریک وجود دارد که باید حداقل یک میلیون ریال سرمایه را تعهد و از این میزان حداقل 35 درصد را در حساب شرکت تادیه نمایند. شرکت سهامی خاص از این رو که سرمایه در آنها بصورت قطعات سهام تقسیم می شود و مسئولیت هر یک از شرکا به اندازه سهام آنها در شرکت می باشد محبوبیت زیادی در ایران دارد.
بصورت کلی این شرکت ها نیاز به بازرس دارند و مرجع تصمیم ساز در آنها مجمع عمومی فوق العاده می باشد. هر یک از سهامداران تنها با اجازه این مجمع می توانند سهام خود را انتقال دهند و هر گونه تصمیم کلیدی دیگر نیز زیر نظر مجمع گرفته می شود. مدیران در مدت دو ساله و بازرسین در مدت یکساله انتخاب و در زمان های مشخص باید نسبت به تعویض و یا تمدید دوره آنها اقدام شود.
ثبت شرکت تبلیغاتی در قالب شرکت با مسئولیت محدود
شرکت های تبلیغاتی که در قالب با مسئولیت محدود ثبت می شوند نیز نیاز دارند تا حداقل دو شریک در آنها با هم شراکت کنند. این شرکت ها باید مبلغ یک میلیون ریال را تعهد کنند ولی لازم نیست برای ثبت حتما میزان 35 درصد تادیه شده باشد.
نوع سرمایه در شرکت های با مسئولیت خاص بصورت سهم الشرکه ای است و هر یک از شرکا تنها به اندازه دارایی خود در شرکت مسئولیت دارند که این دلیل باعث شده تا شرکت با مسئولیت محدود بسیار مورد توجه باشد. بخصوص برای شرکت های تبلیغاتی استفاده از این قالب می تواند به دلیل نداشتن محدودیت های شرکت های سهامی خاص مناسب باشد. شرکت های با مسئولیت محدود نیاز به تمدید مدیریت در دوره های خاص ندارند، الزاما نیاز به بازرس ندارند و بسیاری از تصمیم ها ساده تر در این شرکت ها اتخاذ می شود.
ثبت شرکت تبلیغاتی در قالب موسسات غیر تجاری
شاید بهترین و مناسب ترین روش برای تبدیل شدن به یک شخصیت حقوقی برای فعالیت های تبلیغاتی همین موسسات غیر تجاری باشد. موسسات غیر تجاری تنها در حوزه های غیر تجاری می توانند به ثبت برسند و از آن رو که فعالیت های تبلیغاتی نیازی عمدتا به ورود در دنیای تجارت ندارند می تواند این قالب برای این فعالیت ها بسیار مناسب باشد.
موسسه غیر تجاری با دو نفر قابل شکل گیری است . این موسسات باید حداقل10.000.000 ریال سرمایه اولیه برای تاسیس داشته باشند که کمتر از این سرمایه نمی تواند مورد قبول باشد. این موسسات به دو صورت انتفاعی و غیر انتفاعی شکل می گیرند. موسسات انتفاعی به دنبال سود و منافع برای شرکا و موسسات غیر انتفاعی به دنبال ارائه خدمات به جامعه در قالب هایی مانند موضوع خیریه و دانش محور هستند و عموما سود و منافعی را برای شرکا دنبال نمی کنند.
مراحل ثبت شرکت تبلیغاتی
بعد از انتخاب قالب و موضوع شرکت باید شرکا اقدام به انتخاب 5 نام برای شرکت خود بکنند و به ترتیب اولویت در فرم تعیین نام ذکر کنند تا یکی از این نام ها بعد از بررسی به عنوان نام شرکت مشخص شود.
در این مرحله اگر قصد دارند از نام شرکت تبلیغاتی در عنوان شرکت خود استفاده کنند و یا شرایط دریافت مجوز را دارند باید اقدام به دریافت مجوز از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بشود.
برای دریافت مجوز شرکت تبلیغاتی باید به ترتیب زیر عمل شود:
- مراجعه به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
- ارائه تقاضانامه برای دریافت مجوز با ذکر توضیحاتی در خصوص نوع فعالیت
- ارائه عکس از مدیر شرکت و موسسین شرکت
- ارائه کپی مدرک تحصیلی مدیر شرکت ( یا سوابق کاری قابل استناد)
- ارائه تصویر کارت پایان خدمت و یا معافیت برای آقایان
- ارائه برگ یا کپی عدم سو پیشینه
- دریافت تاییدیه اماکن نیروی انتظامی
بعد از ارائه درخواست و دریافت مجوز بنا بر شرایط فوق باید موسسین شرکت اقدام به تشکیل مجمع عمومی موسسین نموده و در آن اسناد مرتبط با شرکت مانند اساسنامه یا شرکتنامه، اظهارنامه، تقاضانامه و غیره را مشخص و با تنظیم صورتجلسه ای مدیران منتخب هیئت مدیره، بازرسین احتمالی، دارندگان امضا مجاز و البته اگر امتیاز ویژه ای در شرکت به برخی از شرکا داده شده است را تعیین و در پایان امضا همه موسسین بلا استثنا دریافت شود.
نکته 1: مدیر عامل منتخب برای شرکت تبلیغاتی نمی تواند در موسسات و یا شرکت های دولتی مانند شهرداری و وزارتخانه ها دارای اشتغال باشد.
نکته2 : مدیر عامل منتخب برای شرکت تبلیغاتی باید فارغ التحصیل دانشگاه در رشته هایی مانند بازرگانی، روابط عمومی، بازاریابی ، تبلیغات و یا علوم اجتماعی باشد. در صورت عدم داشتن شرایط احراز تحصیلی باید مطابق با قوانین تجاری کشور میزان سابقه کار وی در موسسات و شرکت های تبلیغاتی جوابگوی کمبود مدرک تحصیلی او باشد. به عنوان مثال یک فرد دیپلمه باید حداقل 5 سال در یک موسسه تبلیغاتی به عنوان فردی موثر کار کرده باشد.
بعد از آن باید هیئت مدیره تشکیل و بعد از مشخص نمودن شروح وظایف و تعیین مراحل کاری باید صورتجلسه ای تنظیم نموده و همه آن را امضا نمایند. نهایتا با ارائه درخواست یا تقاضا به اداره ثبت شرکت ها در هر قالبی که باشد مراحل ثبت شرکت باید دنبال شود.
بعد از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها باید موضوع ثبت شرکت در روزنامه رسمی و روزنامه ای کثیر الانتشار چاپ شود و نهایتا با دریافت کد اقتصادی و دفاتر قانونی شرکت وجهه قانونی پیدا می کند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تبلیغاتی
قاعدتا قالب شرکت در ارائه مستندات مربوطه برای ثبت شرکت تبلیغاتی موثر است اما بصورت کلی می توان برخی از اصلی ترین و کلیدی ترین مدارم مورد نیاز که برای ثبت شرکت تبلیغاتی نیاز است را بصورت خلاصه به شرح زیر دانست:
- اساسنامه شرکت در دو برگ
- اظهارنامه شرکت در دو برگ
- دو برگ تقاضانامه
- شرکتنامه در دو برگ
- کپی مدارک شناسایی و هویتی موسسین ، مدیران و بازرسین منتخب شرکت
- گواهی عدم سو پیشینه
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسین در دو برگ
- صورتجلسه هیئت مدیره در دو برگ
- اقرار نامه مدیران برای قبول مسئولیت سمت خود در هیئت مدیره
- اقرار نامه بازرسین
- وکالتنامه وکیل
- مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی
موسسه حقوقی ویونا یکی از بزرگترین و معتبرترین موسسات حقوقی در ایران با تکیه بر سال ها تجربه و همچنین برخورداری از وکلایی درجه یک و در سطح بین المللی آماده ارائه خدمات ثبت انواع شرکت های تبلیغاتی به عزیزان هم وطن در هر یک از استان ها و شهرهای ایران می باشد. به منظور دریافت راهنمایی و اطلاع از شرایط ثبت شرکت و میزان هزینه ها و زمان مورد نیاز می توانید همین امروز با کارشناسان متخصص ما تماس گرفته و به صورت رایگان راهنمایی شوید.