ثبت شركت تعاونی خدماتی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 3.15 (تعداد رای 13)

شرکت های خدماتی به آن دسته از شرکت هایی گفته می شود که به موضوعات خدمات و یا جانبی می پردازند و در واقع تولید کننده محصول نیستند بلکه خدمتی را به جامعه و یا به شرکت های دیگر ارائه می کنند. موضوعات زیادی در این دسته قرار می گیرند. خدمات درمانی، خدمات رفاهی،  انجام امور نظافت و بهداشتی ، انجام امور مرتبط با تاسیسات و یا فضای سبز و غیره از این نوع خدمات هستند.

بر خلاف سال های نه چندان دور که شرکت ها و خانواده ها اغلب این امور را خودشان انجام می دادند شرکت های خدماتی امروزه شکل وسیعی را به خود گرفته اند و به کمک خانواده ها و شرکت های مختلف آمده اند تا ضمن برداشتن باری از دوش این شرکت ها و خانواده ها خود نیز به سود و منافع زیادی برسند.

اغلب شرکت های خدمات در قالب شرکت های کوچک و چند نفره و با تعداد مشخصی از سهامدار و شریک تشکیل می شوند. عمده ترین قالب مورد کاربرد برای تشکیل یا ثبت شرکت خدماتی را می توان قالب شرکت سهامی خاص و یا شرکت با مسئولیت محدود دانست.

بنابراین در دیدگاه اول باید بدانیم که شرکت های خدماتی از نوع شرکت هایی هستند که خدمت ارائه می کنند و این خدمت از نوع تولیدی نیست. هر چند برخی اعتقاد دارند که تمامی انواع شرکت ها را باید از نوع خدماتی دانست اما تفکیک این دو دست از شرکت ها را باید از جنبه تولید و ارائه خدمت بررسی کرد.

شرکت تعاونی خدماتی

یکی از روش های ثبت شرکت خدماتی، ثبت شرکت در قالب شرکت تعاونی است. بر خلاف ثبت شرکت خدماتی در قالب شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود، ثبت شرکت تعاونی خدماتی هدف متفاوتی دارد. در واقع باید گفت شرکت تعاونی خدماتی در نوع هدف با دیگر انواع قالب شرکت های خدماتی متفاوت است. این هدف را باید در اصل و ریشه شکل گیری شرکت های تعاونی جستجو کرد.

در واقع در همانطور که در تعریف شرکت تعاونی آمده است: شرکت های تعاونی از آن دست شرکت هایی هستند که توسط حداقل 7 نفر از اشخاص حقیق و حقوقی در امور مرتبط با تولید و توزیع و در راستای کمک به  بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضا و یا یک منطقه و گروه خاص شکل می گیرد و نحوه فعالیت در شرکت تعاونی  به صورت همکاری و تشریک مساعی است. به این منظور که هر فرد با وجود اینکه ممکن است میزان مختلفی از سرمایه شرکت را تعهد و تادیه نماید اما در نهایت تنها یک رای خواهد داشت و در تصمیم گیری همه اعضا به یک اندازه دخیل خواهند بود.

شرکت های تعاونی محدودیتی در سرمایه ندارند و ساختاری شبیه به شرکت های سهامی دارند. بنابراین در شرکت های تعاونی نیز ساختاری به نام تعاونی خاص و یا تعاونی عام مطرح می شود.

همچنین موضوع مهم دیگری که در ساختار شرکت های تعاونی شاهد آن هستیم عدم امکان حضور شرکت های دولتی ، نیمه دولتی و یا مرتبط به دولت در ساختار این شرکت ها هستیم. در اصل این شرکت ها تنها می توانند به تامین سرمایه شرکت های تعاونی بدون اینکه سهمی در این شرکت ها داشته باشند بپردازند و این مهم به این مفهوم است که دولت و یا اعضا دولت نتوانند در شرکت های تعاونی دخالتی داشته باشند. اما شرکت های دیگر که وابستگی به دولت و یا سازمان های مرتبط به دولت ندارند می توانند در ثبت شرکت تعاونی حضور داشته باشند.

بنابراین شرکت تعاونی خدماتی با تعریف فوق بیشتر خود را نشان خواهد داد. در موضوع ثبت شرکت تعاونی خدماتی، باید هدف تامین نیاز و یا کمک به بهبود وضعیت اقتصادی و یا اجتماعی یک گروه خاص و یا جامعه هدف باشد و ساختار آن نیز باید کاملا بدون وابستگی بوده و مستقل و با تشریک مساعی باشد.

ثبت شرکت تعاونی خدماتی می تواند عمومی و یا خصوصی باشد. یعنی عضویت در شرکت تعاونی عام برای کلیه افراد امکان پذیر است و عضویت در شرکت تعاونی خصوصی برای اعضایی امکان پذیر می شود که در اساسنامه شرکت تعاونی خدماتی مطرح شده باشند و همه نمی توانند عضو شوند.

در واقع شرکت تعاونی خدماتی به این منظور تاسیس می شود که به دنبال ارائه خدمات به مردم یک جامه مشخص مانند مردم یک روستا یا مثلا گروه معلمان باشد و یا تامین نیازهای گروه خاصی از اقشار یک جامعه باشد که درآمد مناسب ندارند و یا وضعیت مطلوبی ندارند و در واثع هدف از ثبت شرکت تعاونی خدماتی در این منطقه کمک به بهبود شرایط آنها و ارائه خدماتی به این جامعه مانند خدمات دارویی، خدمات درمانی، خدمات بهداشتی و غیره باشد.

انواع شرکت های تعاونی خدماتی

حال شاید این سوال مطرح شود که برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی در چه موضوعاتی می توان اقدام کرد. همانطور که در بالا توضیح داده شد، انواع مختلفی از خدمات را می توان در قالب شرکت در صورت قانونی بودن به مرحله اجرا در آورد. اما به صورت کلی موضوعات که در ثبت شرکت تعاونی خدماتی زیاد دیده می شود را می توان به شرح زیر دانست:

  • ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه حمل و نقل
  • ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشین آلات
  • ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه بهداشت و درمان
  • ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه نگهداری از بیماران و یا سالمندان
  • ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه تامین غذا و آشپزخانه
  • ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه های نگهداری از زیر ساخت های تاسیساتی
  • ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه بهبود و توسعه شهری

مجوز های لازم برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی

به صورت کلی ثبت انواع شرکت های تعاونی در درجه اول نیاز به دریافت مجوز از اداره تعاون شهرستان مربوطه دارد. بر این اساس برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی نیز باید از اداره تعاون شهرستان و یا شهر خودتان مجوز دریافت کنید.

اما این برای ثبت شرکت تعاونی است که نیاز به مجوز اداره تعاون شهرستان و یا اداره تعاون کل دارید. بسیاری از انواع خدمات و فعالیت های اجتماعی و حتی تجاری نیازمند دریافت مجوز از نهاد های مختلف است. بخصوص در حوزه خدمات این حساسیت بسیار بیشتر از حوزه تولید است. بنابراین با توجه به موضوعی که قصد دارید شرکت تعاونی خدماتی خود را در آن ثبت کنید باید مجوز دریافت کنید.

به عنوان مثال افرادی که به دنبال ثبت شرکت تعاونی خدماتی حمل و نقل  جاده ای و برون شهری هستند باید از سازمان پایانه های مسافربری و ثبت شرکت تعاونی خدماتی برای حمل و نقل جاده ای درون شهری نیاز به مجوز از اداره تاکسی رانی دارد. همچنین اگر در حوزه نشر و چاپ قصد ثبت شرکت تعاونی خدماتی دارید باید از وزارت ارشاد و فرهنگ مجوز دریافت کنید و یا برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه بهداشت و درمان باید مجوز نظام پزشکی دریافت شود.

بنابراین این موضوع فعالیت شرکت است که مشخص می کند آیا شرکت نیاز به مجوز دارد یا خیر. هر چند عمده شرکت های خدماتی و تعاونی خدماتی ممکن است به غیر از مجوز اداره تعاون شهرستان به مجوز دیگری نیاز نداشته باشند.

اما شرکت تعاونی خدماتی نیز همانند دیگر شرکت های خدماتی نیاز به اخذ گواهی تعیین صلاحیت دارند. این نوع گواهی ها به منظور اطمینان از عملکرد شرکت های خدماتی ارائه می شود و برای شرکت های تعاونی خدماتی نیز صادق است.

برای دریافت مجوز یا گواهی تعیین صلاحیت برای شرکت تعاونی خدماتی باید مراحل زیر دنبال شود:

  • مراجعه به انجمن صنفی کارفرمایان شرکت های خدماتی پشتیبانی در استانی که شرکت به ثبت رسیده است.
  • ارائه مدارک ثبت شرکت تعاونی خدماتی به انجمن های صنفی
  • بررسی مدارک و تقاضای و بررسی صلاحیت و کفایت مدارک
  • حضور در دوره های آموزشی تعیین شده توسط این انجمن های صنفی
  • ارسال مدارک به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یا اداره تعاون شهرستان
  • صدور گواهینامه تایید صلاحیت شرکت تعاونی خدماتی

مراحل ثبت شرکت تعاونی خدماتی

گفتیم که برای ثبت شرکت تعاونی باید حداقل 7 نفر شریک که از اعضا دولت نباشند از بین افراد حقیقی و حقوقی حضور داشته باشند و یا هم توافقنامه ای برای ثبت شرکت امضا کنند.

سپس باید برای ثبت شرکت تعاونی خدمات به ترتیب اقدامات زیر انجام شود:

  • تشکیل مجمع عمومی موسسین

در ابتدا باید برای تشکیل شرکت تعاونی خدماتی، نفرات موسس یا همان شرکا در جلسه مجمع عمومی موسسین یا هیئت موسس گرد هم جمع شوند. به صورت کلی هیئت موسس شرکت تعاونی خدماتی همانند سایر شرکت های تعاونی دیگر نباید از سه نفر کمتر باشد. البته اگر شرکت تعاونی خدماتی از نوع عام است این هیئت نباید کمتر از 5 نفر باشند.

در این جلسه باید مباحث کلی ثبت شرکت تعاونی خدماتی مطرح و تصویب شود. اینکه چه میزان سرمایه نیاز است، چه موضوعاتی باید دنبال شود، اهداف ثبت شرکت تعاونی خدماتی چیست، شرکا باید چه خصوصیاتی داشته باشند، عضو گیری چگونه باشد، شرکت تعاونی عام باشد یا خاص، میزان سرمایه، نفرات هیئت مدیره، میزان هر سهم، میزان مسئولیت و اگر سهم ویژه نیاز است، تنظیم اساسنامه و اظهارنامه، نام شرکت، آدرس فعالیت شرکت و هر نکته مهم و تاثیر گذار دیگری که در آینده شرکت دخیل است باید مشخص شود.

سپس تمامی توافقات باید در یک صورتجلسه به نام صورتجلسه مجمع عمومی موسسین تنظیم شود و همه شرکا یا سهامداران باید این صورتجلسه را امضا کنند. همچنین اساسنامه و اظهارنامه نیز باید توسط همه اعضا امضا شود.

نکته مهم دیگر این است که در این جلسه باید اعضا هیئت مدیره مشخص شوند و همگی با امضا زیر اساسنامه و یا به صورت کتبی و جداگانه مسئولیت خود را برای امور مدیریت شرکت بپذیرند. این فرایند باید برای بازرسین شرکت نیز انجام شود.

در نظر داشته باشید که مدیران منتخب برای هیئت مدیره شرکت تعاونی خدماتی برای دو سال و بازرسین برای یک سال منصوب می شوند. در انتها در صورت نیاز به ادامه فعالیت دوره فعالیت آنها تمدید می شود.

همچنین ممکن است این اعضا هیئت مدیره نیاز باشد تا در دوره یک روزه آموزشی اداره تعاون شرکت کنند و نباید هیچ کدام در یک شرکت تعاونی خدماتی دیگر که فعالیت مشابه دارد عضو باشند و یا از نفرات منصوب به دولت بوده و یا سمت دولتی داشته باشند.

  • تعیین نام برای شرکت تعاونی خدماتی

یکی از وظایف مجمع عمومی موسسین انتخاب نام برای شرکت است. برای این کار باید فرم تعیین نام پر شود که به صورت اولویت بندی شده است و باید به ترتیب اولویت نام های مورد نظر برای شرکت تعاونی خدماتی رد آن نوشته شود. در نظر داشته باشید که این نام ها باید مطابق با شرایط و قوانین نام گذاری برای شرکت ها انتخاب شوند.

نام شرکت تعاونی هر چه انتخاب شد باید مطابق با قوانین و مقررات نام گذاری باشد که برخی از آنها عبارتند از داشتن سه سیلاب، ایرانی بودن، معنا دار بودن، عدم مغایرت با اصول دینی و عرف جامعه، نداشتن مشابه و یا گمراه کننده بودن و غیره. همچنین باید در عنوان شرکت عبارت تعاونی خدماتی نیز دیده شود که ممکن است قبل و یا بعد از عنوان انتخابی آورده شود.

  • تهیه طرح توجیهی

هیئت موسس همچنین وظیفه دارند که برای راه اندازی و ثبت شرکت تعاونی خدماتی یک طرح توجیهی یا طرح تجاری تهیه کنند.  در این طرح باید موضوعات مختلف فعالیت شرکت به خوبی تشریح شده باشد.

نام شرکت و نام اعضا و سرمایه گذاران یا سهامداران، هدف از راه اندازی این شرکت تعاونی خدماتی، برنامه ها و رویکردهای شرکت ، موضوع فعالیت شرکت، تعداد اشتغال زایی، جامعه هدف، میزان و نحوه سرمایه گذاری، نحوه تامین سرمایه، نوع اعضا و جامعه ای که می توانند عضو شوند و بسیاری دیگر از این موضوعات باید در طرح توجیهی دیده شود.

  • تشکیل هیئت مدیره

بعد از این مراحل هیئت مدیره منتخب باید تشکیل جلسه بدهند و در بین خود سمت ها و وظایف هر فرد را مشخص کنند. هیئت مدیره شرکت تعاونی خدماتی ممکن است در همان جلسه مجمع عمومی موسسین سمت های خود را شناخته باشند و یا ممکن است در این هیئت و با رای گیری ، سمت های هر فرد تعریف و شروح وظایف او مشخص شود.

در هیئت مدیره شرکت تعاونی خدماتی باید یک تقاضانامه و یا درخواست برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی و یک نامه یا درخواست برای اداره تعاون تهیه و تنظیم شود.

تمامی تصمیم ها و دستاورهای جلسه هیئت مدیره نیز باید در صورتجلسه ای به عنوان صورتجلسه اولین جلسه هیئت مدیره شرکت تعاونی خدماتی نوشته شود و همه اعضا آن را امضا کنند.

ارائه درخواست ثبت شرکت تعاونی خدماتی به اداره تعاون

گفتیم که هیئت مدیره باید نامه ای برای اداره تعاون شهرستان و یا اداره تعاون کل تنظیم کند و برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی درخواست بدهد. این نامه در قالب یک فرم درخواست که در اداره تعاون موجود می باشد تنظیم شود. در ضمن باید طرح توجیهی نیز به همراه همین فرم برای اداره تعاون ارسال شود.

اداره تعاون با دریافت این درخواست، مدارک ارسال شده را بررسی خواهد کرد. ممکن است در این زمان نیاز باشد کل و یا برخی از نفرات هیئت موسس در دوره های آموزشی این اداره تعاون شرکت کنند که دوره ای یک روزه است. در انتها نیز اگر همه شرایط مناسب تشخیص داده شود مجوز و موافقت تشکیل شرکت تعاونی و خدماتی صادر می شود.

صدور این توافقنامه توسط اداره تعاون به این مفهوم است که هیئت موسس از این زمان تنها دو ماه فرصت دارد تا اقدامات لازم را برای تشکیل تعاونی انجام دهد. برای این منظور باید اقدامات زیر توسط هیئت موسس انجام شود:

  • در صورتی که موضوع فعالیت شرکت تعاونی خدماتی نیاز به مجوز داشته باشد از نهاد ذی ربط مجوز مورد نیاز دریافت شود.
  • اساسنامه اگر هنوز تکمیل نشده است ، تکمیل و به مجمع عمومی عادی تحویل داده شود.
  • افتتاح حساب به نام شرکت تعاونی خدماتی و تادیه مبالغ تعهد شده توسط سهامداران
  • دعوت از افراد واجد شرایط برای عضویت در تعاونی
  • در صورت نیاز دعوت از کارشناسان رسمی دادگستری برای ارزیابی و تقویم سرمایه غیر نقدی شرکا
  • اقدامات مورد نیاز برای ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها انجام شود.

ثبت شرکت تعاونی خدماتی در اداره ثبت شرکت ها

بعد از دریافت مجوز از اداره تعاون و تشکیل مجمع عمومی موسسین و همچنین هیئت مدیره و تنظیم اسناد شرکت و دعوت از نفرات واجد صلاحیت برای عضویت در شرکت تعاونی خدماتی ، باید برای ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها مطابق با روال زیر اقدام شود:

  • ثبت نام در سایت اداره ثبت شرکت ها و ارائه اطلاعات لازم در خصوص شرکت و سهامداران
  • بررسی و تایید مدارک و درخواست ثبت شرکت تعاونی خدماتی
  • ارسال مدارک برای اداره ثبت شرکت ها
  • بررسی مدارک و ثبت در دفاتر اداره ثبت شرکت ها
  • پرداخت هزینه های ثبت شرکت
  • آماده کردن پیش نویس آگهی روزنامه رسمی شرکت در اداره ثبت شرکت ها
  • پرداخت هزینه آگهی و آگهی کردن موضوع ثبت شرکت تعاونی خدماتی در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیرالانتشار

مدارک و مستندات لازم برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی

  • اساسنامه شرکت تعاونی خدماتی به همراه سه نسخه کپی
  • اظهارنامه شرکت به همراه دو نسخه کپی
  • لیستی از نام و نام خانوادگی سهامداران و میزان سهام آنها
  • آدرس با محل فعالیت شرکت به همراه سند ملکی و یا اجراه نامه محضری
  • فیش بانکی دال بر پرداخت و تادیه سرمایه شرکت
  • ارائه مجوز فعالیت در صورت نیاز
  • ارائه مجوز اداره تعاون شهرستان
  • وکالتنامه وکیل

ثبت شرکت تعاونی به خودی خود یکی از پیچیده ترین انواع ثبت شرکت است که بخصوص در زمانی که قرار باشد شرکت تعاونی در موضوعات خدماتی ثبت شود، شناخت مسیر و فرایند های قانونی ثبت شرکت اهمیت بیشتری پیدا می کند. اما نگران نباشید. کارشناسان ما در موسسه حقوقی ویونا با پشتوانه عظیمی از تجربه و دانش، آماده ارائه خدمات مشاوره و ثبت انواع شرکت تعاونی خدماتی و سایر اقدامات حقوقی دیگر برای شما در کمترین زمان و با بهترین شرایط هستند. در نظر داشته باشید که موسسه حقوقی ویونا از معتبرترین و مجرب ترین وکلای حقوقی بهره مند است و به همین دلیل همواره مورد تایید اداره ثبت شرکت ها و سایر مراجع حقوقی دیگر در ایران بوده است.

دیدگاه‌ها  

+2 # ثبت شركت تعاونی خدماتیامیرعلی 1400-04-04 12:49
مراحل ثبت شرکت تعاونی خدماتی چگونه است؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+1 # جواب: ثبت شركت تعاونی خدماتیکارشناس ثبتی 1400-04-04 13:00
بعد از دریافت مجوز از اداره تعاون و تشکیل مجمع عمومی موسسین و همچنین هیئت مدیره و تنظیم اسناد شرکت و دعوت از نفرات واجد صلاحیت برای عضویت در شرکت تعاونی خدماتی ، باید برای ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها مطابق با روال زیر اقدام شود:
• ثبت نام در سایت اداره ثبت شرکت ها و ارائه اطلاعات لازم در خصوص شرکت و سهامداران
• بررسی و تایید مدارک و درخواست ثبت شرکت تعاونی خدماتی
• ارسال مدارک برای اداره ثبت شرکت ها
• بررسی مدارک و ثبت در دفاتر اداره ثبت شرکت ها
• پرداخت هزینه های ثبت شرکت
• آماده کردن پیش نویس آگهی روزنامه رسمی شرکت در اداره ثبت شرکت ها
• پرداخت هزینه آگهی و آگهی کردن موضوع ثبت شرکت تعاونی خدماتی در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیرالانتشار
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+3 # ثبت شركت تعاونی خدماتیسحر 1400-04-03 19:07
مراحل دریافت مجوز برای ثبت شرکت تعاونی خدماتی چیست؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+2 # جواب: ثبت شركت تعاونی خدماتیکارشناس ثبتی 1400-04-03 19:16
برای دریافت مجوز یا گواهی تعیین صلاحیت برای شرکت تعاونی خدماتی باید مراحل زیر دنبال شود:
• مراجعه به انجمن صنفی کارفرمایان شرکت های خدماتی پشتیبانی در استان مورد نظر
• ارائه مدارک ثبت شرکت تعاونی خدماتی به انجمن های صنفی
• بررسی مدارک و تقاضای و بررسی صلاحیت و کفایت مدارک
• حضور در دوره های آموزشی تعیین شده توسط این انجمن های صنفی
• ارسال مدارک به اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یا اداره تعاون شهرستان
• صدور گواهینامه تایید صلاحیت شرکت تعاونی خدماتی
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در اداره ثبت شرکت ها
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+4 # ثبت شركت تعاونی خدماتیداریوش 1400-04-02 12:24
انواع شرکت های تعاونی خدماتی چیست؟
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن
+4 # جواب: ثبت شركت تعاونی خدماتیکارشناس ثبتی 1400-04-02 12:34
انواع مختلفی از خدمات را می توان در قالب شرکت در صورت قانونی بودن به مرحله اجرا در آورد. اما به صورت کلی موضوعاتی که در ثبت شرکت تعاونی خدماتی زیاد دیده می شود را می توان به شرح زیر دانست:
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه حمل و نقل
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشین آلات
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه بهداشت و درمان
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه نگهداری از بیماران و یا سالمندان
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه تامین غذا و آشپزخانه
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه های نگهداری از زیر ساخت های تاسیساتی
• ثبت شرکت تعاونی خدماتی در حوزه بهبود و توسعه شهری
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن