از آنجایی که بسیاری از شرکت های تجاری به فعالیت های برون مرزی و بین المللی مبادرت دارند، حفظ و حراست از حقوق برند این شرکت ها در سایر کشورها نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. با توجه به اینکه ثبت برند در هر کشوری با استناد به قوانین و مقررات تجاری آن کشور انجام میشود و حمایت از برند و یا علامت تجاری مستلزم ثبت این برندها در آن کشورها می باشد، امکان دارد ثبت برند در همه کشورها مقدور نشود و همچنین برای متقاضیان محدودیت های زمانی و هزینهای فراوانی به همراه داشته باشد.
برای رفع این مشکل تعدادی از کشورهای عضو کنوانسیون پاریس گرد هم جمع شدهاند و سیستمی را به نام سیستم مادرید برای ثبت و حمایت از برند راه اندازی و این وظیفه را به سازمانی به نام سازمان ثبت جهانی برند (WIPO) واگذار نمودهاند.
شرایط ثبت بین المللی برند
برای ثبت برند بین المللی، ابتدا لازم است در کشور مبدأ برند مورد نظر مطابق با قوانین و مقررات آن کشور و بصورت رمسی به ثبت رسیده باشد.به دلیل اینکه ایارن نیز به عنوان یکی از اصلی ترین اعضا کنوانسیون پاریس شناخته می شود هر علامت تجاری ثبت شده در ايران قابليت ثبت در سيستم مادريد (بین المللی) را دارد
.ثبت بین المللی بدین معناست که می توان برند مذکور را در کشورهای عضو کنوانسیون مادرید با پرداخت هزينه هاي قانوني در هر كشور بصورت جداگانه ثبت نمود. سیستم مادرید در حال حاضر دارای 85 عضو متشکل از کشورها و دفاتر منطقهای می باشد و ثبت برند بین المللی صرفا از طریق دفاتر مالکیت معنوی کشورهای عضو سیستم مادرید امکان پذیر بوده است. به این صورت که پس از ثبت برند باید درخواست ثبت برند از این ادارات و با استفاده از وکلای خبره موسسه حقوقی ویونا به یکی از نمایندگی های این سازمان ارسال شود.
سازمان جهانی مالکیت معنوی WIPO به عنوان متولی ثبت برند بر اساس سیستم بین المللی مادرید و پروتکل الحاقی ان می باشد. در واقع سازمان جهانی ثبت برندWIPO تحت موافقتنامه و پروتکل مادرید که ثبت برند بین المللی را در بر میگیرند، اداره میگردد.
برای ثبت برند بصورت بین المللی باید اقداماتی انجام شود. این اقدامات به ترتیب عبارتند از:
- دریافت اطلاعات مربوط به ثبت و فرم تقاضا و محاسبه هزینه ها را می توان از طریق آدرس اینترنتی MADRID SYSTEM / WIPO.INT بدست آورد.
- وجود یک برگ نامه درخواست ثبت برند بین المللی با عنوان اداره ثبت علائم تجاری با درج اسامی کشورهای مورد نظرلازم است.
- متقاضیان باید توجه داشته باشند مدارک ثبت برند بین المللی آنها دقیقا با ثبت داخلی مطابقت داشته باشد و تصویر مدارک ثبت برند در داخل کشور نیز می بایست ضمیمه درخواست شود.
- برای اشخاص حقوقی لازم است یک معرفی نامه بر روی سربرگ شرکت یا وکالتنامه رسمی وکیل ارائه شود. برای اشخاص حقیقی، مراجعه مالک برند یا وکیل ایشان با ارائه وکالتنامه رسمی در نظر گرفته شده است.
- لازم است یکی از سه فرم MM3, MM2, MM1، که از سایت WIPO دردسترس است، با توجه به تقاضای ثبت در کشورهای عضو موافقتنامه، پروتکل یا هر دو، در سه نسخه تکمیل شود.
- پرداخت هزینه ثبت از طریق تکمیل فرم برآورد هزینه موجود در سایت WIPO و به فرانک سوئیس تعیین میگردد. هزینه ثبت برند بین المللی بعد از ارائه اظهارنامه به اداره مالکیت معنوی بر مبنای تعداد طبقات برند و کالاهای مورد نظر و البته کشورهای مورد تقاضا، تعیین و به فرانک سوئیس به حساب WIPO قابل پرداخت میباشد.
سازمان جهانی ثبت برند در هر منطقه نمایندگی هایی را دارد که باید برای ثبت برند از این نمایندگی ها اقدام شود و درخواستی به زبان انگلیسی، فرانسوی و یا اسپانیایی برای این نمایندگی ها ارسال و پس از تایید مدارک فوق الذکر توسط کارشناسان این سازمان به راحتی تقاضای شما مورد موافقت و برند شما به ثبت خواهد رسید.
برای ثبت برند بصورت بین المللی که باعث اعتبار بیشتر برای برند و وجهه شرکت شما می شود بهتر است با مشاوره وکلای خبره موسسه حقوقی ویونا اقدام نمایید تا با توجه به شناخت و تسلط این کارشناسان بتوانید برند خود را در کم ترین زمان و به بهترین شکل به ثبت برسانید.
فراموش نکنید ثبت بین المللی برند فعالیتی تخصصی و حرفه ای است و هر نوع برند و علامت تجاری مورد توافق سازمان جهانی برند نخواهد بود. بنابراین برای اینکه برند شما در ایران و سازمان جهانی ثبت برند بر اساس سیستم مادرید به راحتی ثبت شود بر روی تخصص ما حساب کنید.