از جمله تغییراتی که ذهن بسیاری از صاحبان اشخاص حقوقی را به خود مشغول میکند امکان تبدیل نوع شخصیت حقوقی می باشد . انجام این فرآیند در همه موارد و در تمام شرکتها قابل انجام نمی باشد ولی قانونگذار تبدیل شرکتهای تضامنی به شرکت سهامی را مجاز دانسته است.
میدانیم که شرکتهای تضامنی تحت شرایط خاصی بین دو یا چند نفر تشکیل می شود که هر کدام از افراد را شریک ضامن می نامند به این معنی که چنانچه شرکت دچار قروض یا دیون یا تعهداتی گردد هر یک از شرکا در قبال تمام موارد مسئول بوده و بایستی پاسخگو باشند و این عمده ترین تفاوت شرکتهای تضامنی با سایر شرکتها می باشد.
ثبت صورتجلسات تبدیل شرکتهای تضامنی به شرکتهای سهامی مستلزم حضور و رضایت تمام شرکت نسبت به این امر می باشد لذا قبل از اینکه تبدیل شرکت تضامنی به سهامی انجام شود صاحبان این نوع شرکتها بایستی به چندین مورد دقت ویژه داشته باشند:
زمانیکه شرکت تضامنی به شرکت سهامی تبدیل گردد از آن به بعد مشمول قوانین و مقررات شرکتهای سهامی خواهد بود اما نکته اینجاست که چنانچه شرکت دیونی داشته باشد که از لحاظ زمانی مربوط به آن دوره ای باشد که شرکت حالت تضامنی داشته است بنابراین هرچند شرکت به سهامی تبدیل شده است ولی مسئولیت صاحبان شرکت در مقابل آن فرد همان است که در شرکت تضامنی تعریف شده است.
همچنین اگر سرمایه شرکت در زمانی که به سهامی تبدیل شده است به جهت اداری دیون و بدهی ها کافی نباشد و اگر طلبکاران بتوانند ثابت نمایند که طلبشان مربوط به زمانی است که شرکت تضامنی بوده است لذا مسئولیت شرکا در قبال آن شخص بصورت تضامنی می باشد.
تبدیل شرکت تضامنی به سهامی به تنظیم و ارائه اسناد و مدارک مربوط به شرکت های سهامی مانند اساسنامه و اظهارنامه و صورتجلسه به همراه صورتجلسه مجمع که تصمیم بر تبدیل نوع شرکت گرفت است با رضایت تمامی شرکت انجام خواهد شد.
نکته دیگر اینکه با تبدیل نوع شرکت از تضامنی به سهامی نام شرکت شامل تغییرات خواهد شد چرا که در شرکتهای تضامنی عبارت شرکت تضامنی به همراه عبارت " و شرکا" یا " و برادران" آمده است که در شرکتهای سهامی لزومی به این کار نبوده و چنانچه نام یکی از شرکا در نام شرکت بیان گردد، آن شخص حکم شریک ضامن در شرکتهای تضامنی را خواهد داشت.
چنانچه سوال یا ابهام دیگری در خصوص تبدیل نوع شرکت تضامنی داشته باشید می توانید با مشاوران موسسه ویونا تماس گرفته و اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نمایید.