یکی از علومی که این روزها زیاد مورد توجه قرار گرفته است و بصورت کاملا حرفه ای دنبال می شود موضوع نقشه برداری است که در بسیاری از رشته ها و فعالیت های کاری کاربرد پیدا کرده است و استفاده زیادی در صنعت، راه سازی و یا موضوعات ساخت و ساز متفاوت دارد.
بصورت کلی نقشه برداری یکی از موضوعات مهندسی یا رشته های مهندسی است که وظیفه اصلی افرادی که در این حوزه تخصص دارند استفاده از روش های مختلف جمع آوری اطلاعات از یک فرآیند و یا سازه به منظور تهیه نقشه برای کاربرد های متفاوت است. به عنوان مثال یک مهندس نقشه بردار در فعالیت های عمرانی برای احداث راه ها نیاز به نقشه برداری هوایی و یا محیطی برای تهیه مسیر راه و یا جاده دارد و یا یک مهندس نقشه بردار در حوزه انتقال نیرو به منظور کشیدن مسیر لوله های آب ، گاز و یا نفت و غیره اقدام به تهیه نقشه برای داری و بعدا احتمالا تهیه نقشه راه برای انتقال لوله می کند. از این رو می تواند شاخه های نقشه برداری را متفاوت دانست که در این مقوله نمی گنجد.
طبیعتا با رشد خواستگاه نقشه برداری بخصوص در صنعت نیاز به این نوع رشته و تخصص های مورد استفاده در آن هر روز بیشتر می شود. شرکت های متفاوت دولتی و خصوصی بزرگ نیز به منظور تمرکزی بیشتر بر فرآیند های اجرایی خود و در راستای چابک سازی شرکت خود معمولا ترجیح می دهند اینگونه فعالیت ها را برون سپاری بکنند تا نه تنها در این حوزه تخصصی زیاد انرژی و حتی سرمایه مصرف نکنند بلکه فعالیت های نقشه برداری آنها توسط نیروهای زبده و کاردان انجام شود.
به همین دلیل است که این روزها موضوع ثبت شرکت نقشه برداری زیاد شنیده می شود و متخصصین و دانش آموختگان این حوزه به منظور رشد و ارتقا جایگاه خود و در راستای رسیدن به سود، استقلال و اعتبار بسیار بیشتر اقدام به ثبت شرکت نقشه برداری و فعالیت تخصصی و متمرکز بر روی این حوزه و در شاخه های مختلف آن می کنند و به خوبی هم فعالیت این شرکت ها نه تنها در ایران بلکه در تمامی کشورهای دنیا مورد توجه قرار گرفته و مشتریان زیادی دارند.
روش های ثبت شرکت نقشه برداری
طبیعی است که وقتی تقاضا زیاد باشد بازار مناسبی برای سرمایه گذاری به وجود می آید. امروزه تقاضا برای حوزه مهندسی نقشه برداری زیاد است و بسیار از علاقمندان به دنبال ثبت شرکت مهندسی نقشه برداری هستند. بسیاری از شرکت های راه سازی، عمرانی، خدماتی، مهندسی و اجرایی نیز به دنبال این نوع شرکت ها برای داشتن تعاملات و همکاری های دو جانبه هستند که این خود اهمیت ثبت این نوع شرکت ها را بیشتر کرده است.
شرکت های نقشه برداری را باید بصورت تجاری ثبت کرد. منظور اینکه شما می توانید شرکت خود را در هر یک از هفت قالب شرکت های تجاری ذکر شده در قانون که عبارتند از شرکت سهامی ( عام و خاص) ، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت نسبی، شرکت مختلط سهامی ، شرکت مختلط غیر سهامی و شرکت تعاونی به ثبت برسانید و تنها شخصیت حقوقی که اجازه ثبت این شرکت را در آن ندارید موسسات غیر تجاری هستند زیرا شما فعالیت های تجاری در این شرکت ها زیاد انجام خواهید داد.
اما هر چند در تمامی این قالب ها شخصیت حقوقی شما رعایت می شود و محدودیتی برای فعالیت ندارید اما بصورت کلی پر کاربرد ترین قالب برای ثبت این نوع شرکت ها قالب شرکت سهامی خاص و بعد از آن شرکت با مسئولیت محدود است زیرا قوانین این دو نوع شرکت برای فعالیت چابک تر و حرفه ای تر به شما بیشتر کمک خواهد کرد و اعتبار بسیار خوبی هم دارند.
ثبت شرکت نقشه برداری در قالب سهامی خاص
شرکت نقشه برداری را می توانید در قالب سهامی خاص به ثبت برسانید مشروط به اینکه حداقل سه نفر برای ثبت شرکت با هم مشارکت داشته باشند و این افراد با عقد تفاهم نامه همکاری میزان حداقل 1 میلیون ریال به عنوان سرمایه اولیه در شرکت تادیه نمایند که البته تمام این میزان برای ثبت الزامی است و تنها باید برای ثبت 35 درصد از آن تادیه و میزان باقی مانده در فرصت مشخصی تادیه شود.
لازم به توضیح است که هر چه سرمایه شرکتی مانند شرکت نقشه برداری بالاتر در نظر گرفته شود با توجه به اینکه فعالیت این شرکت ها پروژه ای است و شرکت های سهامی خاص نیز اعتبار خود را قالبا از سرمایه شرکت اخذ می کنند بهتر است.
سرمایه در شرکت های سهامی بصورت سهام در می آید. یعنی در قطعات مساوی سهام تقسیم می شود و به هر فرد از شرکا یا سهامداران میزان مشخصی بسته به اندازه سرمایه ای که آورده از این سهام اختصاص داده می شود. هر چند شرکت نقشه برداری موضوعی مهندسی دارد اما باید شرکت بصورت بازرگانی ثبت شود. اعتبار این شرکت ها بسیار بالا است و به راحتی می توانید در هر زمان برای اخذ رتبه شرکت و یا برای ارتقا سرمایه و افزایش سهامدار با تایید مجمع عمومی موسسین اقدام نمایید.
در این نوع شرکت ها میزان مسئولیت سهامداران به میزان سهام آنها بستگی دارد و هر چه سهام بالاتر برود یا ارزش بیشتری پیدا کند میزان مسئولیت هم بالاتر می رود.
ثبت شرکت نقشه برداری در قالب شرکت با مسئولیت محدود
اگر قصد داشته باشید تنها به اندازه سرمایه خود در یک شرکت نقشه برداری مسئولیت داشته باشید بدون تردید شرکت با مسئولیت محدود انتخاب بهتری است. شرکت های با مسئولیت محدود هم دقیقا در قالب بازرگانی ثبت می شوند هر چند شرکت های نقشه برداری از نوع مهندسی هستند. نکته دیگر اینکه این نوع شرکت ها با دو شریک هم می توانند به ثبت برسند و میزان سرمایه هم بصورت اعلامی است که باید توسط مدیر عامل منتخب اعلام و در زمان مشخص شده تادیه شود. حداقل این میزان هم باید همان 1 میلیون ریال باشد.
سرمایه در شرکت های با مسئولیت محدود بصورت سهم الشرکه در می آید و هر شریک به اندازه میزان سرمایه خود در شرکت مسئولیت دارد. لازم به توضیح است که این نوع شرکت ها هم اعتبار حقوقی بالایی دارند.
هر چند این دو نوع قالب برای ثبت شرکت نقشه برداری بیشتر توصیه می شود اما بعضا به دلایلی مانند نیاز به سرمایه خیلی بالا که بسیار به ندرت دیده می شود و یا داشتن اعتبار فوق العاده بالای یک یا چند نفر از شرکا و یا در راستای ارائه خدمات نقشه برداری به برخی از مناطق ممکن است به ترتیب شرکت سهامی عام، تضامنی و یا تعاونی هم انتخاب و به ثبت رسیده شود که این بدین مفهوم است که محدودیتی برای ثبت این نوع شرکت ها وجود ندارد.
مراحل ثبت شرکت نقشه برداری
شرکت های نقشه برداری نیاز به مجوز خاصی ندارند و بدون مجوز می توانند به ثبت برسند. اما یک نکته بسیار مهم در خصوص ثبت این نوع شرکت ها موضوع مهندسی بودن آنها است. شرکت های مهندسی از هر نوعی که باشند در صورتی می توانند از عنوان مهندسی در نام شرکت استفاده نمایند که یکی از نفرات ثبت کننده این شرکت دارای مدرک مهندسی از یکی از دانشگاه های معتبر باشد.
در همین راستا باید یک یا چند نفر از شرکا یا سهامداران فارغ التحصیل دانشگاه در رشته های مرتبط باشند. اما اگر بخواهند از عنوان مهندسین استفاده نمایند حداقل باید دو نفر از شرکا این مدرک مهندسی را داشته باشند و در صورت تمایل به استفاده از گروه مهندسین باید تمامی موسسین شرکت دارای مدرک مهندسی در رشته های مرتبط باشند.
بنا بر توضیحات فوق برای ثبت شرکت نقشه برداری باید ابتدا جمع شرکا مشخص شود و تعداد حداقل آنها با هم توافق نامه ای داشته باشند. انتخاب این شرکا در فرایند عملیات شرکت اهمیت زیادی در آینده خواهد داشت که بهتر است با دقت انجام شود.
بعدا باید این شرکا که به عنوان موسسین شناخته می شوند خودشان و یا با استفاده از یک وکیل خبره اقدامات تهیه مستندات را انجام داده و جممع عمومی موسسین و متعاقب آن هیئت مدیره را برگزار و صورتجلسات مجمع عمومی موسسین که در آن مدیران، مسئولیت ها، قبول مسئولیت ها، بازرسین ، دارندگان امضا مجاز و غیره تعیین شده است تنظیم شود و در ضمن این جلسه باید تمامی مدارک حقوقی شرکت هم توسط همه موسسین تایید و امضا شود. در صورتجلسه هیئت مدیره هم شروح وظایف، مسئولیت های هر فرد ، اقدامات و تصمیمات اجرایی باید اتخاذ شود.
سپس باید این مدارک به همراه مدارکی که در ادامه توضیح داده خواهد شد آماده شود و فرد نماینده شرکت و یا نماینده حقوقی شرکت با ورود به سامانه اداره ثبت شرکت ها موضوع شرکت را برای ثبت وارد نموده تا کارشناسان این اداره درخواست ثبت را به همراه مدارک و داشتن شایستگی لازم بررسی و در صورت تایید مدارک اصلی بصورت پست و یا حضوری تقدیم این اداره خواهد شد.
در نهایت باید هزینه های ثبت شرکت به همراه هزینه آگهی روزنامه واریز تا شرکت ثبت شده و در نهایت با دریافت کد اقتصادی و دفاتر پلمپ شرکت عملیاتی شود.
مدارک لازم برای ثبت شرکت نقشه برداری
- کپی مدارک هویتی یا شناسایی موسسین و مدیران و بازرسین
- اساسنامه شرکت
- اظهارنامه
- شرکتنامه
- صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- صورتجلسه هیئت مدیره
- اقرار نامه مدیران و بازرسین
- وکالتنامه احتمالی
- لیست شرکا و سهامداران به همراه میزان سهام آنها
- کپی سند ملکی و یا اجاره نامه محضری محل شرکت
- گواهی عدم سو پیشینه همه شرکا و مدیران و بازرسین
در نظر داشته باشید که ثبت شرکت های مهندسی مانند شرکت نقشه برداری از حساسیت زیادی برخوردار است و بهتر است توسط افراد متخصص انجام شود. موسسه حقوقی ویونا یکی از معتبرترین و بهترین موسسات حقوقی در ایران می باشد که با تکیه بر تجارب چندین ساله خود و همچنین وکلای صاحب نام خود آماده ارائه خدمات تخصصی ثبت شرکت به علاقمندان می باشد.