اصطلاح معدن در مورد مکان هایی بکار برده می شود که فلز یا سنگ هایی با ارزش اقتصادی در آنجا انباشته شده باشد که به دو صورت پدیدار می شوند: معادن سطحی و معادن زیر زمینی .
فعالیتهایی که در معادن جهت استخراج فلزات یا سنگهای ارزشمند از زمین انجام می شود را معدن کاری می نامند. مهندسی معدن اولین رشته تخصصی تحصیلی در این زمینه می باشد که شامل علوم و فنونی است که از مرحله اکتشاف یک ماده معدنی (که اصطلاحاً به آن کانسار گفته می شود) شروع شده و تا مراحل فرآوری آن محصول ادامه دارد. مهندسی معدن یکی از مشاغل سخت جهان می باشد که رتبه 10 را به خود اختصاص داده است.
فعالیتهای معدنی یا مهندسی معدن شامل مراحلی می شود که به شرح زیر انجام می شود:
- پی جویی
- اکتشاف اولیه
- اکتشاف تفضیلی
- اکتشاف و استخراج
- فرآوری
- بازسازی
بدیهی است که فعالیتهای معدنی تحت نظارت و مجوز وزارت صنایع و معادن انجام می شود. این سازمان با توجه به اصول و قواعد از پیش تعیین شده ای، اجازه فعالیت در زمینه اکتشاف و استخراج را به افراد واجد شرایط می دهد.
اما اشخاصی که قصد انجام فعالیتهای معدنی را داشته باشند مسلماً نیازمند ثبت یک شرکت با موضوعیت معدن می باشند. ثبت شرکت با موضوع معدنی در قالب های ثبتی مختلفی قابل انجام می باشد. اما بنا بر آمار، شرکت های معدنی به صورت سهامی خاص ثبت می شوند که به این منظور بایستی مدارک و اطلاعات زیر را تهیه و ارائه نمایند:
- سه نفر به عنوان سهامدار
- انتخاب اعضای هیئت مدیره از بین سهامداران
- دو نفر به عنوان بازرس
- تصویر برابر با اصل کارت ملی و شناسنامه تمامی افراد
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و بازرسین
- اصل گواهی پرداخت حداقل 35 درصد از سرمایه اولیه شرکت به همراه فیش واریزی
- نامه نمایندگی و روزنامه تاسیس و تغییرات شخصیت حقوقی در شرکت در صورت حضور.
- دو نسخه اظهارنامه با امضاء موسسین
- دو نسخه اساسنامه با امضاء سهامداران
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- دو نسخه صورتجلسه هیئت مدیره
- اصل مجوز از سازمان مربوطه
همچنین متقاضیان ثبت شرکت معدنی به صورت شرکت با مسئولیت محدود می بایست مدارک مورد نیاز زیر را فراهم کنند:
- حضور حداقل 2 شریک
- انتخاب اعضای هیئت مدیره
- تصویر برابر با اصل مدارک شناسایی تمام افراد
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره
- نامه نمایندگی و روزنامه تاسیس و تغییرات در صورتیکه که شخصیت حقوقی در بین شرکا باشد.
- دو نسخه تقاضانامه به امضای شرکا
- دو نسخه اساسنامه به امضای شرکا
- دو نسخه شرکتنامه
- دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
- ارائه اصل مجوز ار مراجع ذیصلاح
با تعیین و تایید یکی از نام های پیشنهادی که پس از بررسی ها کارشناسی واحد تعیین نام اداره ثبت شرکتها از طریق سامانه آنلاین این اداره به متقاضی اطلاع داده خواهد شد، موسسین بایستی با در دست داشتن مدارک و اسناد مربوطه از جمله اساسنامه نسبت به اخذ مجوز مربوطه اقدام نمایند. سپس با ارائه اسناد فوق و اصل مجوز به اداره ثبت شرکتها مراحل ثبت نهایی شرکت در شرف تاسیس را پیش برده تا در نهایت ثبت شرکت معدنی از طریق صدور آگهی ثبتی به اطلاع متقاضی و سپس با چاپ در روزنامه به اطلاع عموم افراد برسد.
با توجه به حساسیت بالای شرکت های معدنی و مراحل ثبت آنها، توصیه می شود چنانچه قصد ثبت شرکت با موضوع معدنی را دارید قبل از هرگونه اقدامی، با مشاوران موسسه ثبتی ویونا تماس حاصل نمایید تا از جزئیات این امر آگاهی لازم را پیدا کنید. مشاوران و کارشناسان ثبت شرکت ویونا همواره آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند.