شرایط و مراحل ثبت شرکت دارویی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 3.24 (تعداد رای 17)

شرکت های دارویی شرکت هایی هستند که برای موضوعاتی همچون تولید دارو، واردات دارو و یا پخش دارو اهتمام دارند و یا حتی شرکت هایی هستند که در فوریت های واردات دارو فعالیت می کنند. این شرکت ها باید دارای مجوز و صلاحیت های لازم مطابق با قوانین خاص خود باشند .

شرکت های دارویی هم می توانند اقدام به تولید دارو بکنند و هم واردات و صادرات دارو و هم در مواردی توزیع دارو که باید هر یک از این موارد بصورت جداگانه در اساسنامه ذکر شده باشد. تعداد این شرکت ها باید هر 5 سال یکبار توسط کمیسیون قانونی با توجه به گردش مالی و حجم فعالیت و درخواست داخلی تعیین شود.

در زمان ارائه درخواست تاسیس شرکت دارویی و پخش دارویی مدیر عامل منتخب این شرکت ها باید مستنداتی را اماده و ارائه نماید. این مستندات عبارتند از:

  • درخواست کتبی اخذ موافقت اصولی شرکت پخش سراسری/استانی دارو
  • تصویر اساسنامه شرکت با موضوع فعالیت در خصوص توزیع دارو.
  • تصویر آگهی روزنامه رسمی تأسیس شرکت و تغییرات آن.
  • گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل.
  • نداشتن سابقه ی سوء فعالیت در امور دارویی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
  • فرم تکمیل شده تعهدنامه شرکت.
  • معرفی نامه کتبی معاونت غذا و داروی دانشگاه مربوطه

ضوابط ثبت شرکت دارویی و پخش دارویی

پس از این که مدارک لازم تهیه شدند باید کمیسیون قانونی این مدارک را بررسی و تایید نماید. با تایید این کمیسیون مجوزی دال بر ثبت شرکت پخش سراسری و یا استانی دارو صادر می شود ولی این به منزله ثبت شرکت نیست. حال با بررسی شرایط احراز و تایید مجدد کمیسیون  در خصوص موضوع فعالیت شرکت یک مجوز برای مدت یک سال برای شرکت صادر خواهد شد. در صورتیکه شرکت فعالیت قانونی خود را انجام دهد و مشکلی نداشته باشد این مجوز برای مرتبه دوم بصورت دو ساله صادر خواهد شد.

 حال با گذشت سه سال از ثبت شرکت بصورت موقتی اگر شرایط احراز شرکت ثابت مانده باشد  و تخلف و یا شرایط خلاف اساسنامه و قانون در شرکت دیده نشود کمیسیون مجوز و یا پروانه فعالیت دائمی را برای شرکت صادر خواهد کرد.  در غیر اینصورت شرکت فعالیتش لغو و نمی تواند به کار خود ادامه دهد.

تمامی قوانین و شرایط شرکت های دارویی زیر نظر کمیسیون قانونی ماده 2 معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت می باشد. فعالیت ها و موافقت نامه هایی همچون موافقت اصولی، صدور مجوز اولیه و تمدید مجوز و صدور پروانه تاسیس و یا پروانه ثبت شعبه و همچنین بازرسی ها و ممیزی های دوره ای توسط این کمیسیون انجام می شود
 
شرکت های دارویی مطابق با مجوز خود از سازمان غذا و دارو و همچنین کمیسیون قانونی ماده 2 معاونت غذا  و دارو می توانند فعالیت کنند و در صورت نیاز به توزیع و پخش مواد دارویی باید از اداره کل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر نیز مجوز دریافت نمایند.

در نتیجه برای ثبت شرکت دارویی ضمن دریافت مجوز های لازم و رعایت ضوابط و قوانین ایین نامه های مربوطه باید شروط تعیین شده برای توزیع مطلوب و حفظ شرایط مناسب مطابق با دستورالعمل ها و قوانین به همراه درخواست ثبت شرکت که باید توسط مدیر عامل و یا هیئت مدیره تنظیم شود اماده شود. هزینه های ثبت شرکت پرداخت شود و هزینه مربوط به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز باید الزاما پرداخت شود.

اما مدیر عامل و اعضا هیئت مدیره شرکت های دارویی باید شرایط و استاندارد هایی را داشته باشند. این شرایط به ترتیب زیر است:

  • داشتن تابعیت ایرانی
  • متدین به ادیان تعریف شده در قانون تجارت و قانون اساسی کشور
  • داشتن پایان خدمت و یا معافیت برای اقایان
  • ارائه گواهی و یا مدرکی دال بر داشتن خدمت و یا فعالیت موثر و مرتبط و همچنین داشتن توانایی های مربوط به حوزه درمان و دارو با تایید کمیسیون قانونی
  • نداشتن سوء سابقه کیفری و جنایی

برای تمدید و دو ساله و همچنین دریافت پروانه دائمی  مجوز شرکت دارویی باید مدارک زیر ارائه شود:

  • درخواست کتبی که مدیر عامل و یا هیئت مدیره تنظیم کرده باشد
  • داشتن تداوم در شرایط مطلوب مطابق با تایید کارشناسان
  • تداوم حضور فیزیکی و فعال موسسان فنی
  • همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت های غذا و داروی دانشگاه های مربوطه.
  • افزایش شعب یا نمایندگی های شرکت و رساندن ان به حداقل  20 شعبه.

ثبت شرکت دارویی

با دریافت مجوزهای لازم و داشتن شرایط مطلوب لازم مدیر عامل و یا هیئت مدیره می تواند درخواست و تقاضایی هم برای ثبت شرکت داشته باشد. در نظر داشته باشید فعالیت در حوزه دارو و درمان حتما نیاز به مجوز دارد و بدون داشتن شخصیت حقوقی هم نمی توانید این فعالیت ها را انجام دهید.

از این رو باید قبل از اقدام برای داشتن فعالیت رسمی و در همان ابتدا پس از دریافت مجوزهای ابتدایی شرکت خود را ثبت نمایید.  برای این هدف حتما با مشاوران موسسه حقوقی ویونا فعالیت خود را پیش ببرید.

ثبت شرکت دارویی با تهیه مستندات و شراکت چند نفر امکانپذیر است که باید حداقل سوابق و تحصیلات مرتبط به حوزه دارو و پزشکی را داشته باشند. این افراد پس از دریافت مجوز باید اساسنامه و یا شرکت نامه و سایر مستندات را تنظیم نمایند. داشتن اساسنامه و شرکتنامه بسته به نوع قالب شرکت می باشد.

بهترین نوع ثبت شرکت برای شرکت های دارویی و پخش دارویی شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص و در مواردی کمتر شرکت تضامنی می باشد.

مجمع عمومی موسسین به عنوان صاحب اختیار شرکت باید مدیران هیئت مدیره را مشخص و اساسنامه و یا شرکتنامه را تایید و نفرات دارای حق امضا مجاز را در صورتجلسه مشخص نماید. همه افراد منتخب باید سمت های خود را قبول کرده و ذیل صورتجلسه را به همراه سایر شرکا و یا سهامداران امضا نمایند.

هیئت مدیره هم تشکیل جلسه بعدی را عهده دار است و باید ضمن تعیین مسئولیت هر مدیر در این هیئت شرح وظایف خود را هم توافق نمایند. در برخی از شرکت ها بازرس اجباری و در برخی از شرکت ها توصیه ای است.

مدارک را باید به همراه درخواست به اداره ثبت شرکت ها مرکزی در تهران و شعب ثبت شرکت در شهرستان ها ارائه و مجوز ها و تاییدیه های لازم را هم برای ثبت شرکت به این اداره تحویل دهید.

پس از ثبت شرکت هزینه ها را پرداخت خواهید کرد و شرکت را در روزنامه رسمی و کثیر الانتشاری اگهی می کنید.

شرکت دارویی و یا پخش دارویی شما به ثبت رسید. بهترین راه به دلیل تخصصی بودن حوزه ثبت شرکت در دارو و درمان استفاده از تخصص کارشناسان زبده و کاردان موسسه حقوقی ویونا است.

دیدگاه‌ها  

+1 # ثبت شرکت داروییفرید 1398-07-03 01:36
سلام هزینه ثبت یک شرکت دارویی با مجوز واردات چقدر است و چه مقدار زمان میبرد.تشکر
پاسخ دادن | پاسخ به نقل قول | نقل قول کردن