وجود انواع مخاطرات طبیعی و غیر طبیعی و مشکلات مرتبط با سلامتی و بهداشت مردم و هزینه های بسیار بالای جبران خسارت ها و لطمات حاصل از هر گونه اسیب جسمی و مالی باعث شده تا صنعت بیمه به عنوان بخشی مهم در زندگی افراد شناخته شود. از این رو صنعت بیمه با تعیین میزانی هزینه ماهیانه به افرادی که اقدام به خرید سهام و یا مشارکت در صنعت انها می کنند خدماتی را ارائه می کند .
خدماتی که بیمه به سهامداران و مشتریان خود ارائه می کند عبارتند از : خدمات درمانی، خدمات بهداشتی، خدمات جبران خسارت موضوعات مختلف مانند خودرو، منزل ، بیکاری ، آتش سوزی، زلزله و خدمات بازنشستگی و حقوق ماهیانه از پس انداز. به همین دلیل وجود بیمه در زندگی هر فرد از واجبات به حساب می اید.
مطابق با تعریف ارائه شده در ماده 1 قانون بیمه مصوب سال 1316 بیمه یک تعهد است که به موجب آن یک طرف تعهد می کند که با دریافت وجه و یا وجوهی نقدی به طرف دیگر خود خدماتی را مانند خدمات جبران خسارت، درمانی و بهداشتی و بازنشستگی را ارائه نماید. در این حال متعهد را بیمه گر و طرف تعهد را بیمه گذار می نامند.
موضوعات بیمه این روزها تقریبا بسیار فراگیر شده و در هر مورد می توان موضوع و یا نشانی از بیمه را دید. این صنعت که قبلا بصورت دولتی بیشتر اداره می شد و این روزها در بخش خصوصی بیشتر اداره می شود را بیشتر می توان در موضوعات همچون بیمه های عمر،آتش سوزی، بیکاری ، از کار افتادگی، سلامت ، حمل و نقل ، سرقت، مسئولیت و ... مشاهده نمود.
شرکت های بیمه معمولا درامد و رشد اقتصادی خوبی برای موسسین خود دارند. اغلب افرادی که در این صنایع سرمایه گذاری کرده اند پشیمانی نداشته اند و سوابق نشان می دهد از کرده خود راضی بوده اند هر چند در کل ثبت شرکت و داشتن شخصیت حقوقی به خودی خود برای افراد اعتبار و سود بیشتری به همراه دارد.
برای ثبت شرکت بیمه فراغ از نوع خدمات و موضوع بیمه و همچنین قالب ثبتی شرکت ابتدا باید از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران مجوز لازم دریافت شود. همچنین بر اساس ماده 8 قانون ثبت شرکت ها تمامی شرکت های بیمه داخلی و خارجی فعال در ایران باید مطابق با دستورالعمل ها و نظامنامه های دادگستری فعالیت نمایند.
بنابر این برای ثبت شرکت بیمه و ادامه فعالیت در این حوزه باید شرایط و ضوابط این شرکت ها متناسب با با این نظامنامه دادگستری باشد. نظامنامه ای که مسائل زیر در ان مشخص باشد:
- کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که باید اظهارنامه ثبت کنند
- تمامی مواردی که باید در اظهارنامه دیده شود.
- اوراق و مدارک مورد نیاز که باید به همراه نظامنامه ارائه شود
- تغییراتی که باید در صورت اعمال مجددا اعلام شوند
- نحوه ثبت شعبه و نمایندگی های بیمه
- اطلاعیه هایی که باید بعد از ثبت شرکت بیمه توسط اداره ثبت شرکت ها و با هزینه متقاضی اگهی شوند
- تعرفه های رایج برای ترجمه و تصدیق اصالت ترجمه
تمامی افراد حقیقی و حقوقی که برای ثبت شرکت اقدام می کنند باید مطابق با ماده 4 آئین نامه تنظیم امور نمایندگی بیمه شرایط زیر را داشته باشند:
- تابع دولت جمهوری اسلامی ایران باشند
- اعتقاد به ادیان اسلامی داشته باشند
- به مواد مخدر اعتیاد نداشته باشند
- عدم سوء پیشینه کیفری و نظامی
- داشتن معافیت و یا پایان خدمت وظیفه عمومی
- داشتن رشته تحصیلی مرتبط در کارشناسی و یا کارشناسی ارشد بیمه( سایر گرایشات و رشته های تحصیلی مرتبط در صورتیکه شش ماه در امور بیمه کار کرده باشند و یا در صورت داشتن یک سال سابقه فعالیت در بیمه برای رشته های غیر مرتبط و فوق دیپلم و دو سال برای متقاضیان دیپلم می تواند اجازه ثبت شرکت را صادر نماید)
البته افرادی که سابقه و مدرک تحصیلی مرتبط نداشته باشند می توانند در دوره های اموزشی مرتبط شرکت نموده و با گذراندن حداقل 80 ساعت اموزش در یکی از واحد های فنی و حرفه ای و یا اموزش ازاد معتبر شرایط لازم را به دست بیاورند. همچنین خود شرکت بیمه نیز اموزش های لازم را برای متقاضیان در درون خود سازمان ارائه خواهد داد که باید متقاضیان در این دوره ها نیز شرکت بکنند.
برخی از شرکت های بیمه برای ایجاد شرایط رقابتی برتر اقدام به ارائه ازمون و شرایط خاص برای اعطا نمایندگی و یا شعبه مستقل خود می کنند. شرکت بیمه مربوطه به عنوان مسئول احراز شرایط متقاضی برای اخذ پروانه نمایندگی بیمه است و به همین دلیل برای ایجاد این شرایط اختیار تام دارد.
شرکت های بیمه برای صدور پروانه نمایندگی و یا شعبه مستقل خود موارد زیر را باید در نظر بگیرند :
- نمایندگی مورد نظر باید به شکل حقوقی شکل گرفته باشد . ساختار این شخصیت های حقوقی یا باید سهامی خاص باشد، یا تضامنی و یا تعاونی
- شرکت بیمه باید اساسنامه نمایندگی بیمه را تایید نماید
- نمایندگی بیمه باید انحصار فعالیت داشته باشد
- نمایندگی باید حداقل سه نفر عضو هیئت مدیره داشته باشد
- حداقل 500 میلیون ریال سرمایه اولیه الزامی است
- حداقل 50 درصد از سرمایه مورد اولیه تعهد شده باید در حساب بانک تادیه شود و گواهی بانکی ارائه شود
- لیست کامل اسامی سهامدارن، مدیران و میزان سهام و یا سهم الشرکه انها باید ارائه شود
- مدیران باید سوء پیشینه نداشته باشند
- مدیر عامل و یک نفر از اعضا هیئت مدیره باید سابقه فعالیت بیمه ای داشته باشند و یا شرایط لازم را به دست اورده باشند
- برای ثبت شرکت یا نمایندگی باید صورتجلسه مجمع عمومی موسسین و صورتجلسه هیئت مدیره ارائه شود
- برای ثبت نمایندگی و یا شرکت بیمه باید اظهارنامه ای تهیه و توسط همه اعضا و شرکا تایید و بیمه مرکزی و یا شرکت بیمه اصلی باید تایید کند.
شرکت های بیمه و یا نمایندگی های بیمه باید هر گونه تغییرات در شرکت خود را با هماهنگی بیمه مرکزی و یا برای نمایندگی ها خود شرکت بیمه اصلی انجام دهند و سپس موضوع تغییرات را اگهی نمایند.
ثبت شرکت بیمه و یا نمایندگی یا شعبه مستقل بیمه نیازمند شناخت قوانین و مقررات بیمه و قوانین و مقررات حقوقی مختص شرکت های بیمه در هنگام ثبت می باشد . اساسنامه ، اظهارنامه و هر گونه سند و مدرکی در این شرکت ها باید مطابق با آئین نامه های بیمه مرکزی و متناسب با قانون تجاری و قوانین اداره ثبت شرکت ها تنظیم شود تا امکان ثبت شرکت و یا نمایندگی باشد.
از این رو انتخاب وکیل خبره از موسسه حقوقی ویونا به شما پیشنهاد می شود. داشتن سال ها تخصص و تجربه موسسه حقوقی ویونا برای انجام انواع موضوعات حقوقی و ثبت انواع شرکت ها برای شما موثر ترین راهکار ثبت شرکت بیمه می باشد.