شرایط ثبت آژانس هواپیمایی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 2)

به مراکزی که شرایط مسافرت های با هواپیما را برای مسافرین داخلی و بعضا خارجی فراهم می کنند و در این راستا با استفاده از خدمات مرتبط در تلاش هستند تا این مسافرت ها را برای مسافرین خود مناسب تر و با شرایط بهتری انجام دهند آژانس های هواپیمایی گفته می شود. در واقع آژانس هواپیمایی با استفاده از تعاملات مختلف با شرکت های هواپیمایی و همچنین با مراکز گردشگری و هتل ها و تسهیلات رفاهی انجام یک مسافرت برنامه ریزی شده و دقیق را برای علاقمندان بر عهده دارد.

خدماتی مسافرتی  مطابق با آئین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت های خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی به دو نوع تقسیم می شوند:

نوع الف که به بند الف مشهور هستند به شرکت های خدماتی اطلاق می شود که مجوز خود را از سازمان هواپیمایی کشور دریافت می کنند و امور مربوط به مسافرت های هوایی و خدمات مرتبط به ان مانند تنظیم برنامه های پرواز ، تهیه بلیط هواپیما و ذخیره مکانی برای اقامت و ... را بر عهده دارند.

نوع ب یا بند ب شرکت های خدمات مسافرتی هستند که مجوز خود را از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دریافت می کنند و کلیه خدمات مسافرتی و گردشگری  بصورت گروهی  و فردی و داخلی و خارجی  با وسایل مختلف حمل و نقلی همچون قطار ، هواپیما و اتوبوس را بر عهده دارند.

لازم به توضیح است که در کنار این دو بند می توان بند سومی را هم اضافه کرد و ان هم شرکت های خدمات مسافرتی که نه تنها خدمات مرتبط با مسافرت ها و گردش در مناطق مختلف داخلی و خارجی را عهده دار هستند بلکه خدمات پرواز را هم به مشتریان خود ارائه می کنند. این شرکت ها باید دو مجوز دریافت نمایند. برای خدمات بند الف خود از شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و برای خدمات بند ب خود از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید مجوز های لازم دریافت شود و این موضوع در اساسنامه شرکت بصورت دقیق ذکر شود.

هیچ یک از شرکت ها بدون داشتن هر کدام از این مجوز ها نمی توانند خدمات مرتبط با بندی را که مجوز لازم را در ان ندارند انجام دهند. این شرکت ها با دریافت دو مجوز در واقع بصورت ترکیبی به  ثبت خواهند رسید و باید در هنگام ثبت شرکت هر دو مجوز را ارائه نمایند.

شرکت ها و یا آژانس های هواپیمایی از آن دست فعالیت هایی هستند که متقاضیان فعالیت در این موضوع اقتصادی کشور باید حتما برای فعالیت در ان شرکت به ثبت رسانده باشند و یا شرکت به ثبت برسانند. خیلی قالب شرکت برای موضوع فعالیت شرکت تفاوتی ندارد ولیکن شرکت به دلیل اینکه موضوع خدماتی دارد و اقدام به فعالیت تجاری می کند باید از نوع شرکت های تجاری انتخاب شود و نمی توان موسسه غیر تجاری به ثبت رساند. اما اگر بخواهیم بیشترین نوع شرکت ثبت شده در این نوع آژانس ها را بررسی کنیم سه نوع شرکت از همه محبوبیت بیشتری دارند. شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت تضامنی.

ثبت آژانس هواپیمایی سهامی خاص و با مسئولیت محدود هر کدام به یک میلیون ریال سرمایه اولیه نیازمند است. دو نفر شریک برای شرکت با مسئولیت محدود و سه نفر برای  شرکت سهامی باید با هم شراکت نمایند. برای شرکت سهامی خاص اساسنامه باید تهیه شود و برای شرکت با مسئولیت محدود شرکت نامه نیاز است. از طرفی شرکت سهامی خاص باید یک نفر را به عنوان بازرس حتما انتخاب کنند که این مورد در شرکت با مسئولیت محدود نیاز نیست. نهایتا باید هر شرکت متناسب با قوانین و مقررات خاص خود به ثبت برسد .

آژانس هواپیمایی تضامنی از نوع اشخاص است یعنی حداقل دو نفر ثبت کننده این شرکت باید همه مسئولیت شرکت را ضمانت کنند. آژانس های هواپیمایی تضامنی را معمولا افراد شناخته شده و معتبر به ثبت می رسانند. این شرکت ها هم محدودیت فعالیت ندارند و باید بر اساس مستندات و قوانین خاص خودشان به ثبت برسند.

در هر سه نوع شرکت مطابق با اساسنامه و یا شرکتنامه تهیه شده باید مجوز و یا مجوزه های سازمان هواپیمایی و یا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تسلیم اداره ثبت شود تا امکان ثبت آژانس هواپیمایی باشد.

مدیر عامل منتخب برای آژانس هواپیمایی باید شرایط لازم را برای تصدی این شغل داشته باشد و خارج از نوع قالب شرکت باید مدیرعامل را خود سازمان هواپیمایی کشور هم تایید نماید.

آژانس های هواپیمایی تحت نام مخصوص خود به ثبت می رسند. یعنی اینکه نه تنها باید قالب شرکت در عنوان شرکت اورده شود بلکه باید عبارت آژانس هواپیمایی و در صورت داشتن مجوز آژانس هواپیمایی و خدمات گردشگری در نام منتخب شرکت منظور شود.

نظارت بر آژانس های هواپیمایی بر عهده سازمان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران می باشد. سازمان هواپیمایی کشور می تواند در سال بصورت برنامه ریزی شده و یا برنامه ریزی نشده ممیزی های لازم را از این آژانس ها به عمل بیاورد. ضمنا همه تغییرات در اساسنامه و ساختار آژانس های هواپیمایی تنها با هماهنگی سازمان هواپیمایی کشور ممکن می شود.

قوانین و مقررات ابلاغی از طرف سازمان هواپیمایی و در صورت داشتن مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان اصل و بلامنازع باید انجام شود. شرکت هایی که در حوزه مسافربری و خدمات گردشگری و هواپیمایی به ثبت می رسند اجازه انجام فعالایت های دیگری را در کنار فعالیت اصلی خود ندارد مگر اینکه این فعالیت ها در راستای خدمات بهتر و مرتبط با موضوع فعالیت شرکت انجام شود و باید با نظر سازمان هواپیمایی و اداره ثبت شرکت ها هم باشد.

موسسین آژانس های هواپیمایی الزامی به داشتن مدرک تحصیلی مرتبط با نوع فعالیت خود ندارند هر چند داشتن  مدرک تحصیلی کارشناسی به بالا در زمینه های گردشگری مزیت محسوب خواهد شد و در هنگام رتبه بندی این آژانس ها بسیار موثر خواهند بود. اما در هر صورت باید یکی از مدیران آژانس هواپیمایی حداقل 3 سال سابقه فعالیت مرتبط در هر یک از آژانس های معتبر در کشور را داشته باشد و این سابقه قابل استناد باشد.

آژانس های هواپیمایی به دلیل اینکه از قوانین و مقررات تجاری ایران، قوانین و آئین نامه های اداره ثبت شرکت ها و همچنین قوانین و مقررات سازمان های هواپیمایی و احیانا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای ثبت باید تبعیت نمایند نیازمند تسلط کافی در امور ثبتی هستند. به همین دلیل توصیه اکید می شود برای ثبت آژانس هواپیمایی خود بدون نظر وکلای متخصص اقدام نکنید.

موسسه حقوقی ویونا از برترین و بهترین وکلای کشور برای امور ثبت انواع شرکت ها و آژانس های هواپیمایی برخوردار است. برای ثبت آژانس هواپیمایی خود حتما با یکی از وکلای موسسه حقوقی ویونا این هدف را دنبال کنید