در دنیای اقتصادی امروز که شغل ها به هم نزدیک و رقابت های زیادی در بین محصولات و تولیدات و خدمات جدید به وجود امده همه به دنبال راهکاری هستند تا بتوانند در بین مشتریان متنوع و گوناگون خود به خوبی شناخته شوند و بتوانند به عنوان یک شخصیت معروف در شغل و موضوع فعالیت خود مطرح باشند.
مهم ترین خصیصه که می تواند به شرکت ها کمک کند تا محصولات و خدمات خود را در جامعه هدف خود معرفی نموده و این خدمات و محصولات را با سایر رقبا و تولید کنندگان تمایر ببخشد وجود یک علامت و یا نشانه ای از شرکت می باشد که این نشانه یا علامت را برند و یا علامت تجاری می نامند.
برند یک کلمه لاتین می باشد که به فارسی به همان معنای علامت تجاری نامیده می شود. البته نام های دیگری هم برای برند وجود دارد مانند نشانه تجاری، ارم، لوگو و ... که همه در معنای عام به یک معنی و ان هم همان علامت تجاری می باشند.
علامت تجاری ساختاری تصویر گونه دارد. از طبیعت و ذات فعالیت شرکت چه از نوع خدماتی باشد و چه از نوع تولید باشد سرچشمه می گیرد. این علامت با خود یک توضیح و یا مفهوم دارد که با مشتری سخن می گوید و توجه انها را به خود جلب می کند. برخی از مشتریان حرفه ای در برخی از حوزه ها با توجه به دیدگاهی که از برند می گیرند اقدام به خرید خدمات و یا محصولات یک شرکت می کنند و نباید منکر این شد که برخی از مشتریانی هم که از برند و یا علامت تجاری شناختی ندارند به راحتی می توانند تحت تاثیر شکل و ظاهر برند قرار بگیرند.
علامت تجاری ریشه کهنی دارد. در دوران باستان صنعتگران و هنرمندان با استفاده از علامت هایی خاص خودشان اقدام به علامت گذاری تولیدات خود می کردند. این موضوع تا جایی اهمیت داشت که امروزه برخی از این اثار که در کشفیات تاریخی پیدا شده اند با توجه به علامت بر روی ان خود را همچنان معرفی می کنند. این علامت ها نه تنها هنرمند را معرفی می کرد بلکه سرزمین و محل تولید خود را هم شرح می داد. این همان موضوعی است که در ادامه کم کم پخته تر شد تا جایی که به یک واجب برای صنعتگران امروزی تبدیل شد.
علامت های تجاری را باید ثبت کرد. ثبت این علامت ها به یک امر واجب تبدیل شده است. نباید با دست کم گرفتن خواسته های خود برند و یا علامت تجاری را ثبت کنید و به اینده ان بی توجه باشید. علامت های تجاری که ثبت نشوند به راحتی ممکن است اسیب ببینند. ممکن است شرکت و یا فردی اقدام به ثبت علامت تجاری شما به نام خود بکند و یا مشابه ان را ایجاد و ثبت کند و بعدا شما باشید که به عنوان فردی که از برند و یا علامت تجاری سو استفاده کرده معرفی شوید.
ثبت علامت های تجاری از این نظر اهمیت دارد که به عنوان شناسنامه محصولات و خدمات شما هستند و این شناسنامه همانطور که برای افراد عادی باید منحصر به فرد باشد برای محصولات و خدمات هم باید منحصر به فرد باشد. اما یک تفاوت اساسی بین شناسنامه افراد حقیقی با برند و یا علامت های تجاری وجود دارد. شناسنامه افراد ممکن است در برخی مواقع با نام مشترک دیده شوند و یک نام چندین بار در ثبت احوال با همان فامیلی به ثبت برسد ولی علامت های تجاری تنها مختص یک نام و یک شرکت بوده و هیچ نام مشابهی برای انها نمی تواند پیدا کرد.
ثبت علامت تجاری در ایران در سازمان مالکیت صنعتی انجام می شود و باید برای ان تقاضایی وجود داشته باشد. متقاضی که برای اولین بار یک طرح برند یا علامت تجاری را ارائه نماید می تواند ان طرح را به نام خود به ثبت برساند و هیچ فرد دیگری نمی تواند بر ان برند ادعایی داشته باشد. علامت های تجاری در صورت امکان تغییر نام به نام دیگری را دارند که او بتواند با ارائه عدله لازم برای مراجع قضایی اثبات نماید که این برند متعلق به او بوده و این فرد از ان سو استفاده نموده و به نام خود به ثبت رسانده است که به دلیل مشکلات بسیار در این مسیر اصلا توصیه نمی شود و بهتر است از همان ابتدا و قبل از هرگونه برنامه ریزی برای معرفی برند خود اقدام به ثبت برند نمایید.
هر گونه نشانه و یا علامتی و خط و خطوط و یا ترکیبی از انها با سایر رنگ ها و خطوط و حروف و ... که شرایط قانونی را داشته باشد می تواند به عنوان برند یا علامت تجاری به ثبت برسد.
منظور از شرایط قانونی یعنی اینکه برند باید با قوانین و مقررات اجتماعی و سیاسی و بازرگانی ایران همخوانی داشته باشد و هیچ یک از مواردی که صحت و درستی برند وعلامت تجاری را زیر سئوال می برد نداشته باشد. مثلا نباید از الفاظ و عکس های غیر متعارف و نا پسند استفاده شود، نباید علامت تجاری چیزی بر خلاف موازین شرعی را بازگو کند ، پرچم و علائم مملکتی و سیاسی و ملی کشور نباید در برند دیده شود و ...
همچنین علامت تجاری باید به گونه ای طراحی شود که بتواند بصورت دقیق و مشخصی باعث تمایز محصولات شرکت با سایر رقبا شود و از عبارت های عام و تعاریف غیر متعارف و همچنین از تعریف و گزافه گویی پرهیز شده باشد.
یک علامت تجاری موفق می تواند با ارائه مفهوم مبتنی با فعالیت شرکت و با همسویی با اهداف شرکت به انچه که شرکت به دنبال ان است برسد به شرطی که هدف گذاری شرکت متناسب با خواسته های شرکت و همسو با علامت تجاری باشد. در واقع علامت تجاری شرکت با اهداف شرکت اگر همسو شود می تواند به موفقیت نائل شود و موفقیت یک علامت تجاری یعنی موفقیت شرکت.
پس از ثبت علامت تجاری در صورت موفقیت این علامت شرکت می توان با اعطا موافقتنامه هایی حق استفاده از این علامت را به سایر شرکت ها داده و از این راه نیز کسب درامد کند. همچنین برند یا علامت های تجاری قوی خیلی راحت به فروش خواهند رفت و این هم با قیمت های بسیار خوب که خود نوعی سود اوری برای شرکت محسوب می شود.
علامت تجاری باید توسط یک متخصص و طراح برند و علامت تجاری طراحی شود. این طراح خواسته های سازمان شما را خواهند سنجید و سپس بر اساس خواسته شما به طرح شما مفهوم دهی خواهد کرد و در نهایت علامتی را برای شما طراحی خواهد نمود که بیشترین همسویی را برای شما به دنبال دارد.
همچنین ثبت برند نیز باید توسط متخصصین حقوقی انجام شود. تهیه تقاضانامه، اظهارنامه و سایر مدارک مورد نیاز برای داشتن یک ثبت علامت تجاری خوب و موفق نیازمند تخصص و داشتن یک تجربه موفق حقوقی می باشد. تمامی متخصصین و کارشناسان موسسه حقوقی ویونا کاملا با شرایط ثبت برند و علامت های تجاری اشنایی دارند و به خوبی می توانند برند و علامت تجاری شما را به ثبت برسانند.
شما حتی اگر در شهرستان باشید خیلی ساده می توانید با ارائه یک وکالتنامه حقوقی به ما این وظیفه را به ما سپرده تا با موافقت خود شما و پسند و سلیقه شما برند منحصر به فردی برای شما طراحی و به ثبت برسد.
در کنار همه دانش حقوقی و تخصصی که کارشناسان ما دارند کارنامه موفقی هم به عنوان یک شرکت حقوقی از خود به جا گذاشته اند. فراموش نکنید تنها با هزینه مختصری می توانید برند و علامت تجاری را به ثبت برسانید که ضمن پوشش اهداف و خواسته های فعلی فعالیتتان بتواند برای سال های بعد و برنامه های اتی نیز مناسب بوده و نیازی به تغییر برند نداشته باشید . اشتباهی که بسیاری از سازمان ها و اشخاص حقوقی مرتکب می شوند همین موضوع است. انها به شرایط فعلی نگاه می کنند و برند را به ثبت می رسانند ولی کارشناسان شرکت ویونا استراتژی نگاه به اینده را دنبال می کنند و به خوبی شما را در خصوص تغییرات اینده اگاه خواهند کرد تا نیازی به تغییر برند و علامت تجاری مجدد برای یک موضوع نداشته باشید.