شرایط ثبت اختراع

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 5.00 (تعداد رای 3)

اختراع حاصل تراوشات ذهن خلاق یک تا چند نفر است که به منظور مرتفع نموده مشکلی راه حلی صنعتی و عملیاتی ارائه می کنند. در واقع اختراع حاصل یک خلاقیت است  که این خلاقیت با ایده و راه حلی جدید همراه است و می تواند مشکلات فنی و صنعتی که قبلا وجود داشته را مرتفع و یا راه حل ان را ساده تر کند.

در واقع اختراع در دو زمینه به وجود می آید:

  • ایجاد هر محصول صنعتی جدید
  • ایجاد یک وسیله جدید و یا بهره گیری از وسایل موجود به شکلی نوین که حاصل آن یک محصول جدید و یا راه حل صنعتی جدید باشد.

اختراع زمانی می تواند به ثبت برسد که بدیع و نو باشد و قبلا نمونه ان دیده و ارائه نشده باشد. همچنین اختراع باید کاربردی باشد و در حوزه ای از صنعت و فن اوری قابل استفاده و به کار گیری باشد. اختراع باید در صنعت کاربرد داشته باشد صنعت در اینجا به معنی صنایع دستی، کشاورزی، ماهیگیری و خدمات مختلف تولیدی و غیر تولیدی می باشد.

بنابر این نمی توان موارد زیر را جزو دسته اختراعات دانست و قابلیت ثبت به عنوان اختراع را نخواهند داشت:

  • هر گونه کشفیات، نظریات و ایده های علمی ، روش های جدید ریاضی و آثار هنری نو
  • طرح ها و روش های جدید برای انجام فرایند کار های تجاری و سایر فعالیت های ذهنی
  • هر گونه روش جدید برای درمان بیماری های انسان و دام
  • هر گونه اختراعی که بهره بردای از ان مغایر موازین شرعی و نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد.

ثبت اختراع

به منظور ثبت اختراع باید به اداره ثبت مالکیت صنعتی مراجعه نمود . این اداره تنها در تهران قرار دارد و نمایندگی و شعبه دیگری ندارد.  قبل از ثبت اختراع باید اطمینان حاصل نمود که این اختراع قبلا به نام فرد دیگر به ثبت نرسیده باشد برای این منظور باید به خود اداره مالکیت صنعتی مراجعه شود و البته راه ساده تر استفاده از خدمات موسسه حقوقی ویونا است.

روش ثبت اختراع در ایران اعلامی است. بدین صورت که تنها با ادعای ثبت اختراعی توسط یک فرد  این ادعا پذیرفته و فرض بر صحت گذاشته می شود و تنها موضوعی که می تواند این ادعا را رد کند بررسی کارشناسان اداره ثبت مالکیت صنعتی و یافتن مورد قبلی و ثبت قبلی این ادعا می باشد.  حتی در صورت ثبت اختراع و مشخص شدن این موضوع که قبلا فردی این ادعا را به ثبت رسانده ، صاحب قبلی  ثبت اختراع می تواند از مراجع قانونی اقدام پیگیری موضوع بکند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت اختراع  

  • سه نسخه اظهارنامه ثبت اختراع
  • سه نسخه ادعا نامه
  • شرح مفصلی از اختراع در سه نسخه
  • نقشه های اختراع در سه نسخه
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی مخترع
  • رسید بانکی حق الثبت

ثبت اختراع هم می تواند توسط خود فرد انجام پذیرد و هم توسط نماینده و وکیل حقوقی او برای این منظور موسسه حقوقی ویونا تنها با داشتن یک وکالتنامه از شما اختراع شما را به ثبت خواهد رساند.

مدت اعتبار قانونی ثبت اختراع و حمایت از این اختراع بنا بر درخواست خود مخترع 5 ، 10، 15و یا 20 ساله می تواند انتخاب شود.

پس از اینکه اختراع به ثبت رسید و هزینه های مربوطه پرداخت شد باید شرح مختصری از اختراع در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیر الانتشار دیگر اگهی شود. پیش نویس این آگهی توسط خود اداره مالکیت صنعتی اماده خواهد شد. پس از این اگهی گواهینامه ثبت اختراع برای مالک ان و به نام او در مدت زمان مورد درخواست مالک اختراع صادر خواهد شد.

اما در صورت رد درخواست ثبت اختراع مالک اختراع و یا وکیل حقوقی او می تواند ظرف مدت 10 روز مورد را پیگیری و مرتفع نموده و مجددا برای ثبت اختراع اقدام نماید. البته  مالک اختراع باید بصورت سالیانه مبلغی را برای حفاظت از این اختراع پرداخت نماید.

حقوق ناشی از اختراع ثبت شده به شرح زیر می باشد:

  • اختراع ثبت شده مختص مالک اختراع است و هیچ فرد حقوقی و حقیقی بدون رضایت او نمی تواند از اختراع بهره برداری نماید.
  • مالک در صورت مشخص شدن و اثبات استفاده و بهره برداری از اختراع او توسط شخص ثالث می تواند بر علیه خاطی در مراجع قانونی اقدام نماید.

موسسه حقوقی ویونا با سال ها تخصص و تجربه آماده عقد قرارداد و همکاری با شما برای ثبت اختراع شما در کوتاه ترین زمان می باشد.