صاحبین برند به منظور اینکه بتوانند برند و علامت تجاری خود را در بسیاری از کشور ها مورد استفاده قرار داده و از حمایت این کشور ها در محافظت از سوء استفاده از برندشان برخوردار باشند نیازمند ارائه تقاضانامه های متفاوت با زبان های مختلف در کشور های متفاوتی بودند و هنوز هم در صورت نیاز هستند تا بتوانند برند خود را در این کشور ها هم تحت حمایت در اورده و به ثبت برسانند.
ثبت برند در کشور های مختلف مشکلات فراوانی داشت. اول اینکه باید درخواست ها به زبان های مختلف تهیه می شد، سپس باید مراحل و شرایط قانونی ثبت برند در کشور های دیگر طی می شد و زمان بسیار زیادی صرف این موضوع می شد . اما مهم ترین مشکل اینجا بود که صاحبین یک برند ممکن بود با دلایل مختلف نتوانند برند خود را در کشوری دیگر و مطابق با شرایط ان کشور به ثبت برسانند که این موضوع باعث می شد روال ثبت علامت تجاری یا از ابتدا دنبال شود و یا قید ثبت برند در کشور دیگر زده شود.
به همین دلیل در راستای حذف این مشکلات و تسهیل عملیات ثبت برند و حمایت بین المللی از یک برند در کشور های مختلف و همچنین دفاع از حقوق برند های مختلف تعدادی از کشور ها ی عضو کنوانسیون پاریس گرد هم جمع شدند و اتحادیه ای را تشکیل دادند تا بر اساس قوانین این اتحادیه بتوانند از مالکیت معنوی و صنعتی کشور های عضو در راستای مقررات کنوانسیون پاریس حمایت کنند.
این کنوانسیون در نهایت سیستمی را برای ثبت بین المللی برند در نظر گرفت و به تصویب رساند تحت عنوان سیستم مادرید که این سیستم در واقع دستور العمل ها و آئین نامه های مرتبط با تعریف و ثبت برند در حوزه های بین المللی می باشد و کشور های عضو این کنوانسیون می توانند برای ثبت برند خود در این سیستم ثبت نام کرده و از مزایای این سیستم استفاده نمایند که خوشبختانه ایران به عنوان یکی از اعضا اصلی این کنوانسیون شناخته می شود.
سیستم بین المللی مادرید چیست؟
سیستم بین المللی مادرید از دو معاهده تشکیل شده است. معاهده و یا موافقتنامه مادرید و پروتکلی مرتبط با آن که البته آئین نامه هایی هم در این میان وجود دارد. این سیستم در حال حاضر دارای 85 عضو اصلی می باشد که همه این اعضا برند ها و علامت های تجاری ثبت شده در این سیستم را قبول داشته و از حقوق آن دفاع می کنند.
سیستم بین المللی مادرید به گونه ای طراحی شده که افراد متقاضی برای ثبت برند ابتدا باید برند و علامت تجاری خود را مطابق با شرایط و قوانین داخلی کشور خود و در اداره مالکیت معنوی و صنعتی کشور خود به ثبت برسانند و سپس از طریق ارسال درخواستی به یکی از شعب و یا نمایندگی های فعال این سیستم در منطقه برند خود را بر اساس این سیستم به ثبت بین المللی برسانند.
ثبت بین المللی برند در سیستم مادرید چه مزایایی دارد؟
از مزایای مهم ثبت برند و علائم تجاری در سیستم مادرید حمایت بین المللی از برند می باشد. متقاضیان ثبت برند بین المللی ابتدا برند خود را در داخل کشور خود و با شرایط قانونی کشور خود به ثبت می رسانند و سپس با تسلیم اظهارنامه ای بین المللی از طریق اداره مالکیت صنعتی به سازمان ثبت بین المللی برند معروف به سازمان WIPO نه تنها برند خود را بین المللی کرده اند و اعتبار زیادی برای ان اختیار کرده اند بلکه می توانند در این درخواست ثبت از این سازمان حمایت و تایید همه کشور های عضو این سازمان را داشته باشند. یعنی تنها با ارائه یک اظهارنامه به سازمان WIPO حمایت و تایید 85 کشور دیگر را خواهند داشت.
مزیت دیگر این روش این است که ثبت برند بصورت بین المللی دیگر نیازی به دوندگی و گذاشتن وقت زیاد و ثبت در همه کشور ها بصورت جداگانه ندارد . ضمن اینکه ثبت برند در سازمان جهانی WIPO ارزان تر و موثر تر است و اعتبار بسیار بیشتری دارد.
متقاضی با دادن یک تقاضا به زبان انگلیسی، فرانسوی و یا اسپانیایی و پرداخت تنها یک تعرفه می تواند برند خود را ثبت کند و برای هر ثبت بصورت جداگانه نیازی به پرداخت های مختلف نخواهد داشت. فرانک سوئیس واحد پولی است که برای هزینه های ثبت بین المللی برند در نظر گرفته شده است.
البته وقتی برند و علامت تجاری بصورت بین المللی ثبت شود باید در هنگام هر گونه تغییر در شکل و ظاهر برند و یا طبقات و موضوع برند ضمن انجام این تغییرات در اداره مالکیت معنوی ایران باید با ارسال تقاضانامه ای در سازمان جهانی WIPO هر اعمال شود.
وقتی برندی بصورت بین المللی به ثبت برسد اداره مبدا نیازی به طبقه طبقه بندی کالاها و خدمات و انتشار موضوع ثبت برند در روزنامه رسمی کشور متبوع خود نخواهد داشت.
چه مدارکی برای ثبت بین المللی برند در سیستم مادرید نیاز است؟
وقتی برند در داخل کشور به ثبت رسید برای ثبت برند در سازمان جهانی ثبت برند بر اساس سیستم مادرید باید مدارک و مستندات زیر اماده و ارائه شود:
- نامه درخواست برای ثبت بین المللی برند. در این نامه باید کشور هایی که نیاز است برند را حمایت کنند نام برده شود.
- معرفی نامه بر روی سربرگ رسمی شرکت همراه با امضا مدیران و دارندگان حق امضا شرکت( برای افراد حقوقی)
- کپی کارت ملی و شناسنامه مدیران و دارندگان حق امضا مجاز شرکت
- اظهارنامه و اصل گواهی ثبت علامت تجاری در ایران
- تکمیل و ارائه فرم لاتین درخواست ثبت برند به همراه نام کشور های مورد نظر
- برگه محاسبه هزینه ها که تایید و امضا شده باشد
- رسید مربوط به پرداخت هزینه های ثبت بین المللی برند
ثبت بین المللی برند در سازمان جهانی ثبت برند WIPO بر اساس سیستم مادرید و پروتکل الحاقی این سیستم بهتر است توسط وکلای خبره و کاردان موسسه حقوقی ویونا انجام شود. ما سال ها است این وظیفه را عهده دار هستیم و به شرایط و قوانین بین المللی ثبت برند تسلط کافی را داریم و می توانیم موضوع ثبت جهانی برند شما را تضمین کنیم.
فراموش نکنید ثبت برند بصورت بین المللی به شما اعتبار بیشتری خواهد داد و دیگر نیازی به ثبت برند با قوانین و مقررات هر یک از کشور های طرف مقابل خود نخواهید داشت. در هزینه ها و زمان خود به شدت صرفه جویی خواهید کرد و ارزش برندینگ سازمانی خود را نیز به شکل زیادی افزایش خواهید داد.
بنابر این برای ثبت برند خود بصورت بین المللی نباید تردیدی داشته باشید. همین امروز با کارشناسان و متخصصین موسسه حقوقی ویونا تماس بگیرید.