یکی از اصلی ترین نیاز های جامعه در حال حاضر و با توجه به رشد و توسعه علم پزشکی تجهیزات و وسایل مورد استفاده در علوم پزشکی می باشد. امروزه در تمامی رشته های پزشکی وسایل و تجهیزاتی هستند که به عنوان مکمل پزشکی به بیمار برای پیدا کردن سلامتی و یا کمک برای ادامه حیات و زندگی کاربرد دارند . این تجهیزات در قالب ها و شکل های مختلف و توسط افراد حقیقی و حقوقی صاحب صلاحیت تهیه و به بازار عرضه می شوند. وسایلی مانند ویلچر ، عصا ، ساق بند ، کمربند ، زانو بند و ... و دستگاه های فیزیوتراپی ، ام آر ای و... و قلب مصنوعی ، ریه مصنوعی ، زانوی مصنوعی و ... همه به نوعی جزء تجهیزات و وسایل پزشکی شناخته می شوند.
اما اینکه چه کسانی می توانند اقدام به تولید و یا واردات و عرضه این وسایل و تجهیزات بکنند در قانون دقیقا مشخص شده است. هر گونه فعالیت در زمینه های تجهیزات پزشکی باید با مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی صورت پذیرد . اداره کل تجهیزات پزشکی با توجه به اینکه این تجهیزات بصورت مستقیم با سلامت و توان جسمانی و روانی افراد در ارتباط است برای صدور این مجوز بسیار حساسیت به خرج داده و داشتن تحصیلات دانشگاهی مرتبط و تخصص کافی را لازمه صدور این مجوز می داند .
فعالان اقتصادی حوزه وسایل و تجهیزات پزشکی عموما بصورت یک شخصیت حقوقی مبادرت به انجام این کار می کنند. زیرا اولا تامین مخارج تولید و یا واردات این محصولات به شدت بالا می باشد و دوما تولید و واردات و عرضه این کالاها توسط یک فرد حقیقی عملنا غیر ممکن است. به همین دلیل اکثر افرادی که می خواهند در این زمینه فعالیت نمایند اقدام به تاسیس شرکت نموده و با مشارکت عده ای و با استفاده از دانش و تخصص آنها تلاش می کنند تا بتوانند رتبه مناسبی در این زمینه به دست آورده و به سود خوبی دست پیدا کنند.
اما افراد داوطلب برای ثبت شرکت تجهیزات پزشکی باید ابتدا زمینه فعالیت خود را در این حوزه مشخص نمایند و سپس با دریافت مجوز مربوطه از مرجع ذی صلاح اقدام به ثبت شرکت نموده و در صورتی که توانایی انجام تمامی زمینه های مربوطه را دارند در تنظیم اساسنامه ، شرکتنامه و اظهارنامه بتوانند بخوبی این موضوع را منعکس نمایند.
اما زمینه هایی که افراد متقاضی ثبت شرکت تجهیزات پزشکی می توانند در آن اقدام به فعالیت نمایند به شرح زیر می باشند :
- طبق ماده 15 آئین نامه تجهیزات پزشکی یک شرکت تولیدی وسایل و تجهیزات پزشکی ثبت نمایند.
- طبق ماده 24 آئین نامه تجهیزات پزشکی اقدام به واردات وسایل و تجهیزات پزشکی بنمایند
- طبق ماده 41 آئین نامه تجهیزات پزشکی اقدام به صادرات وسایل و تجهیزات پزشکی بنمایند .
- مطابق با ماده 49 آئین نامه تجهیزات پزشکی به امر توزیع و عرضه وسایل و تجهیزات پزشکی مبادرت کنند .
- مطابق با ماده 32 آئین نامه تجهیزات پزشکی در حوزه خدمات پس از فروش وسایل و تجهیزات پزشکی وارد شوند .
- طبق مصوبه کمیته تجهیزات پزشکی به عنوان مشاور و تجهیز کننده مراکز پزشکی و درمانی مبادرت نمایند .
- طبق مصوبه کمیته تجهیزات پزشکی می توانند فعالیت های کنترل کیفی مربوط به تجهیزات پزشکی مبادرت نمایند .
- طبق مصوبه کمیته تجهیزات پزشکی اقدام به ارائه خدمات پس از فروش به عنوان شرکت ثالث بنمایند .
- به عنوان مشاور فنی تجهیزات پزشکی فعالیت نمایند .
- به عنوان ممیز و ارزیاب تجهیزات پزشکی فعالیت نمایند .
بنا بر توضیحات ارائه شده بدون دریافت مجوز هیچ فرد حقیقی و حقوقی اجازه فعالیت در زمینه تجهیزات و وسایل پزشکی را ندارد. این مجوز به اصطلاح اداره کل تجهیزات پزشکی شناسنامه فعالیت نامیده می شود . این شناسنامه با توجه به بازرسی ها و بررسی های دوره ای از شرکت چنانچه شرکت ضوابط و مقررات مندرج در آئین نامه تجهیزات پزشکی را رعایت نکنند می تواند ابتدا با اخطار و سپس به جریمه و لغو شناسنامه منتج شود .
ثبت شرکت تجهیزات پزشکی می تواند در قالب سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به اتفاق بیافتد .
البته فعالیت تجهیزات پزشکی در قالب شرکت های دیگر از جمله تضامنی و نسبی هم می تواند انجام پذیرد و مشکل قانونی و حقوقی در این زمینه وجود ندارد. ولی به دلیل اینکه این نوع شرکت ها رایج نبوده و توان مالی و بزرگی دو نوع شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود را ندارند برای ثبت شرکت تجهیزات پزشکی توصیه نمی شوند
ثبت شرکت تجهیزات پزشکی در قالب شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکت تجهیزات پزشکی در قالب سهامی خاص باید حداقل سه نفر به عنوان اعضاء اصلی و سهامداران اولیه تعیین شوند و حداقل یک میلیون ریال هم به عنوان سرمایه اولیه باید تادیه شود . این سرمایه باید به سهام تقسیم شده و بین اعضاء تقسیم شود . البته از این سرمایه باید برای ثبت تنها 35% درصد آن بصورت نقدی موجود باشد که این مبلغ نیز باید به حساب شرکت در بانک سپرده شده و گواهی سپرده برای انجام امور ثبتی به همراه سایر مدارک تحویل اداره ثبت شرکت ها شود .
بهتر است برای فرآیند ثبتی شرکت حتماً از یک مشاور حقوقی استفاده نمایید تا در آینده به مشکلات قانونی و حقوقی برخورد نکنید .برای این منظور مشاورین کارآزموده ثبت شرکت ویونا می توانند با توجه به تجارب با ارزششان برای شما بهترین انتخاب باشند. پس از انتخاب وکیل و تنظیم وکالتنامه با آن، کپی مدارک شناسایی ، به همراه اقرارنامه امضاء شده ، گواهی عدم سوء پیشینه اعضاء و مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی را به او داده و ادامه فعالیت ثبت شرکت خود را به او می سپارید.
در هنگام طی فرآیند ثبت شرکت باید مجمع عمومی موسسین برگزار و اعضاء هیئت مدیره انتخاب و معرفی می شوند . همچنین در همین جلسه باید الزاماً دو نفر بازرس یک نفر به عنوان بازرس اصلی و یک نفر به عنوان بازرس علی البدل تعیین و معرفی شوند .
ثبت شرکت تجهیزات پزشکی در قالب شرکت با مسئولیت محدود
شرکت تجهیزات پزشکی با مسئولیت محدود در عملکرد و نوع فعالیتش تفاوت چندانی با شرکت سهامی خاص ندارد. اما به دلیل اینکه سرمایه در شرکت های با مسئولیت محدود بصورت اعلامی می باشد و 35% آن در حساب شرکت نیاز نیست سپرده شود به همین دلیل این نوع شرکت ها در مقایسه با شرکت های سهامی خاص اقبال و توجه کمتر مشتریان را به خود اختصاص داده اند.
سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت تجهیزات پزشکی با مسئولیت محدود یک میلیون ریال و بصورت اعلامی می باشد . حداقل دو نفر شریک برای ثبت این شرکت مورد نیاز است که این دو نفر و یا هر تعدادی بیشتر از این دو نفر سرمایه توافق شده را اعلام و در اختیار مدیر عامل قرار می دهند . مدیر عامل باید تعهد دهد که پس از مدتی مشخص این سرمایه را از شرکا دریافت و تادیه نماید . سرمایه در شرکت تجهیزات پزشکی با مسئولیت محدود به سهام تقسیم نشده و هر کدام از شرکاء به اندازه سهم خود در شرکت متعهد و پاسخگو می باشند .
پس از فراهم نمودن شرایط اولیه ثبت شرکت تجهیزان پزشکی با مسئولیت محدود نوبت عقد قرار داد با یک شرکت مشاور حقوقی می باشد تا مشاور فرآیند ثبت را با توجه به خواسته شما دنبال کند. مشاوران ثبتی ویونا از بهترین مشاورین و در سطح یک کشور بوده و به شما تعهد می دهند که شرکت شما در زمان حال بخوبی و بدون مشکل و هزینه اضافی ثبت شده و در آینده نیز برای شما هیچ مشکل حقوقی و قانونی بوجود نیاید .
سپس باید کپی مدارک شناسایی به همراه گواهی عدم سوء پیشینه ، اقرارنامه امضاء شده شرکا ء ، ارائه مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی و وکالتنامه باید در اختیار مشاور قرار گرفته تا فرآیند ثبت انجام شود .
برای دریافت مجوز اداره کل تجهیزات پزشکی باید موارد زیر را دنبال کنید:
- تعیین کد تجهیزات پزشکی با مراجعه به اداره کل تجهیزات پزشکی و ارائه درخواست
- تکمیل فرم ثبت وسیله بوسیله شرکت تولید کننده خارجی در صورت خارجی بودن وسیله
- ثبت نام و مشخصات شرکت در اداره کل تجهیزات پزشکی
- نمایندگی باید فرم تکمیل شده را به همراه مدارک دیگر به اداره کل تجهیزات پزشکی ارسال نماید .
برای ثبت شرکت تجهیزات پزشکی کافی است با متخصصان و مشاوران ثبت شرکت ویونا تماس گرفته و بدون هدر دادن زمان و سرمایه خود در کوتاه ترین زمان و با بهترین کیفیت کار خود را تحویل بگیرید .