اروپا قاره ای کوچک در نیم کره شمالی کره زمین با پهنه مشترک خشکی با آسیا است که به همین دلیل گاها این قاره ها را اوراسیا هم می نامند. قاره اروپا بدون تردید پیشرفته ترین قاره دنیا از نظر اقتصادی و تجاری است. این قاره هر چند وسعت زیادی ندارد ولی کشورهای بزرگی از نظر اقتصادی در درون این قاره جای گرفته اند.
کشورهایی مانند انگلستان، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و یونان و ... از کشورهایی هستند که از قدیم هم در بین ایرانی ها شهرت داشته و اغلب مردم دنیا زندگی و رفاه اجتماعی در این کشورها را می ستایند. اما بدون تردید این تلاش و قانونمندی مردم و دولت این کشورها بوده که توانسته باعث به وجود آمدن بسیاری از ساختارهای توسعه طلبانه در این قاره شود تا جایی که امروزه بسیاری از شرکت های بزرگ و پیشرفته دنیا در این قاره فعالیت می کنند و اگر حتی متعلق به این قاره هم نباشند روابط اقتصادی و تجاری خود را در این قاره بسط داده اند و با ثبت شرکت، ثبت شعبه و یا ثبت نمایندگی شرکت های خود در این قاره زمینه های رشد اقتصادی بیشتر خود را به واسطه قوانین بسیار منصفیانه و هوشمندانه این قاره فراهم نموده اند.
نقش اتحادیه اروپا در قوانین ثبت شرکت در اروپا
اما با تمام این اوصاف نمی توان نقش اتحادیه اروپا را در شکل گیری موفقیت شرکت های این قاره بی اثر دانست. برای ثبت شرکت و یا نمایندگی در اروپا یکی از تاثیر گذارترین نهادهای تصمیم ساز قوانین جاری اتحادیه اروپا بخصوص برای 28 کشور عضو می باشد. این اتحادیه در واقع با تعیین خط مشی ها و الگوها و قوانین تجاری جامع خطوط سرمایه گذاری در بسیاری از این کشورها را تعیین کرده است و با استناد به این قوانین بوده که بسیاری از کشورهای حتی غیر عضو در اتحادیه اروپا با الگو قرار دادن این قوانین در تلاش هستند تا پا به پای کشورهای موفق اتحادیه اروپا توسعه پیدا کنند.
بر اساس قوانین تجاری اتحادیه اروپا هر فرد می تواند با تادیه میزانی از سرمایه در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا و با گذر زمان مشخص و ثبات اقتصادی اقامت این کشورها را بگیرد. همچنین بر اساس همین قوانین افرادی که با خود سرمایه ، دانش و تکنولوژی وارد این کشورها کنند حق دارند تا مالک شرکت و دارایی خود باشند و بر خلاف بسیاری از قوانین تعیین شده در بسیاری از کشورها عمدتا الزامی هم به شراکت با افراد مقیم ندارند.
همین که شرکتی در این کشورها با سرمایه مشخص به ثبت برسد و تعدادی از افراد بیکار و جوانان این کشورها را بر اساس لیست بیمه مشخص حقوق بدهد به عنوان یک کارآفرین می تواند در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و هم پیمانان و الگو پذیران این اتحادیه سرمایه گذاری و شرکت خود را به ثبت برساند.
البته قوانین و مقررات نهایی را خود کشورهای ذی نفع هستند که اتخاذ می کنند. مثلا قوانین ثبت شرکت در آلمان با قوانین ثبت شرکت در اسپانیا متفاوت است و افرادی که خواهان ثبت شرکت در ایتالیا باشند قاعدتا همان سرمایه و فرآیندها و قوانین حاکم برای ثبت شرکت در پرتغال را دنبال نمی کنند و اتحادیه اروپا تنها سر تیترها و الگوها و مسیرهای سرمایه گذاری را مشخص و نظامند کرده است.
در اصل اتحادیه اروپا با تلاش جامعه اقتصادی اروپا در سال 1957 و با توافقنامه روم در ابتدا شکل گرفت که در آن زمان تنها 6 کشور این اتحادیه را بنیان نهادند.
هدف از تشکیل این اتحادیه توسعه روابط اقتصادی و تسهیل فرآیندهای داد و ستد و مبادلات ارزی و کالایی بود و به همین دلیل ارز یورو به عنوان ارز مرجع انتخاب شد تا فرآیندهای اقتصادی ثبات و آرامش بیشتری داشته باشد.
بنابر گزارشات خود اتحادیه اروپا در سال 2011 میلادی تولید ناخالص داخلی در بین کشورهای عضو این اتحادیه رقمی حدود 17.6 تریلیون دلار را نشان می دهد که در نوع خود فوق العاده است. این موضوع نشان می دهد که ثبت شرکت و یا شعبه ای در این اتحادیه تا چه اندازه می تواند آینده تجاری یک شرکت و یا سرمایه گذار را تامین نماید.
این اتحادیه هم اکنون با ایجاد واحد های مشترکی مانند اتحادیه گمرکی مشترک، واحد پول مشترک، و سیاست های سرمایه گذاری ، کشاورزی ، تجارت و شیلات مشترک و یا تعیین شرایط سرمایه گذاری بصورت سالیانه سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در شاخه های مختلفی تشویق به ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار در زمینه های تعیین شده و سود آور می کند.
با توجه به سیاست های کلان و همچنین پیمان نامه شنگنی که در بین اغلب اعضا به امضا رسید حتی افرادی که در یکی از این کشورها با ثبت شرکت سرمایه گذاری می کنند ضمن امکان دریافت شهروندی این کشورها می توانند بدون نیاز به اخذ روادید به هر یک از این کشورها عبور و مرور داشته باشند.
ثبت شرکت در اروپا
همانگونه که آورده شد ثبت شرکت در اروپا ارزشی بسیار بالا دارد و می تواند دست هر تاجر و سرمایه گذاری را در بهترین شرایط اقتصادی دنیا باز کند. نیاز به توصیف ندارد که ثبت شرکت در هر یک از کشورهای اروپایی تا چه اندازه می تواند متضمن آینده ای درخشان و شکوفا برای سرمایه گذاران و خانواده های آنها باشد.
برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در اروپا هر فرد می تواند با ارائه طرح توجیهی خود به واسط تجاری آن کشور که اغلب خود اداره ثبت شرکت ها و یا نهاد هایی مرتبط می باشند و با اثبات توانایی مالی اقدام به ثبت شرکت در زمینه مورد نظر خود بکند. بهترین حالت این است که توجیه اقتصادی و نوآورانهای برای ثبت شرکت در اروپا داشته باشید. اما برخلاف تصور بسیاری از افراد زمینه های تجاری در اروپا از کلمه ای به نام اشباع امتناع دارند و اغلب اگر موضوعی سوداوری و طرح توجیهی خوبی داشته باشد به راحتی و با طی مراحل قانونی قابل ثبت به عنوان یک شرکت تجاری است. اما با این حال توصیه می شود برای ثبت شرکت در اروپا زمینه های نو ظهور را انتخاب کنید.
بهترین زمینه های ثبت شرکت در اروپا :
- ثبت شرکت در حوزه انرژی های تجدید پذیر
- ثبت شرکت در حوزه آموزش و پرورش
- ثبت شرکت در حوزه توریست و گردشگری
- ثبت شرکت در حوزه های حمل و نقل عمومی
- ثبت شرکت در غذا و خوراکی
- ثبت شرکت تولید انواع محصولات مصرفی
- ثبت شرکت پوشاک
- و غیره
شرایط ثبت شرکت در اروپا
کلیه افرادی که قصد راه اندازی کسب و کار خود و یا ثبت شرکت در اروپا را دارند اگر از افراد اتحادیه اروپا باشند معمولا محدودیتی ندارند اما برای سایر افراد هم که جزئی از این اتحادیه نمی باشند نیاز به اخذ مجوز کاری و یا ویزا نیست. با این حال این افراد برای شروع کسب و کار خود باید یک مجوز اقامت بلند مدت بگیرند. البته در ابتدا این مجوز بصورت کوتاه مدت صادر می شود و با ثبات اقتصادی فرد در کشور مورد نظر می تواند کم کم دوره های تمدید اقامت را بلند مدت تر و نهایتا به اخذ اقامت دائم همراه سازد.
هر فرد می تواند با اخذ مجوز اقامت اقدام به راه اندازی کسب و کار شخصی خود، اقدام به عنوان شریک تجاری، ثبت شعبه و یا نمایندگی شرکت خارجی و یا ثبت هر یک از شرکت های تعیین شده در قانون تجارت آن کشور بکند.
همانگونه که توضیح داده شد برای راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت باید در اروپا طرح توجیهی کسب و کار داشته باشید. همچنین بر اساس قوانین ثبت شرکت در اروپا باید هر فرد متناسب با قالب مشخص شرکت مورد نظر خود اقدام به تادیه مبلغی به عنوان سپرده شرکت نزد بانکی در همان کشور بکند. این میزان مبلغ بر اساس قوانین هر کشور متفاوت است.
برخی از کشورها همچنین میزان ایجاد شغل را برای ثبت شرکت هدف قرار می دهند که بر اساس آن هر فرد باید میزان مشخصی از شغل را برای تعدادی مشخص از افراد ایجاد نمایند. همچنین برای راه اندازی شرکت در اروپا در برخی از کشورها عضویت در اتاق بازرگانی آن کشور به منظور دریافت اطلاعات، مشاوره و ... ضروری است.
طرح توجیهی کسب و کار برای راه اندازی شرکت باید شامل موارد زیر باشد:
- اهداف راه اندازی کسب و کار و خلاصه ای از فعالیت هایی که برای اجرای آن نیاز است
- تاثیرات و انتظارات مرتبط با محصولات و خدماتی که قرار است ارائه شود
- اعلام نفرات مدیر و جایگاه آنها
- نوع قالب شرکت و همچنین شرایط اعطا سهام و یا سهم الشرکه
- کلیه برآوردهای مالی و ریز هزینه های مورد نیاز
- هزینه های ثبت شرکت
- هزینه های سالیانه شرکت
- پشتوانه اجرایی موضوعات شرکت
- تعداد نفراتی که با این طرح شاغل می شوند
- میزان منافع اقتصادی شرکت برای شهر و یا کشور
- پیامدهای احتمالی سود و زیان برای شرکت و افراد شاغل
- و ...
مرسوم ترین شکل ثبت شرکت در اروپا
در اروپا هر کشور متناسب با قوانین تجاری خود ساختار متفاوتی برای شرکت ها در نظر گرفته است و ممکن است در یک کشور قالبی برای ثبت شرکت وجود داشته باشد که در کشورهای دیگر این نمونه مرسوم نباشد. اما به طور کلی شرکت هایی مانند شرکت با مسئولیت محدود، شرکت سهامی، شرکت مشارکتی و ... را می توان در همه قالب قوانین این کشورها مشاهده کرد.
شرکت با مسئولیت محدود مرسوم ترین و محبوب ترین نوع شرکت در اروپا است که تقریبا تمام کشورها آن را پذیرفته و در قانون خود جای داده اند.
همچنین در اغلب کشورهای اروپایی می توانید به راحتی با ایجاد شرایط لازم و متناسب با نوع حقوقی تعریف شده در آن کشور اقدام به ثبت شعبه و یا نمایندگی شرکت خود در این کشور ها بکنید که البته نوع مالکیت و سهام این شعب و نمایندگی ها با استناد به نوع کشور متفاوت تعریف می شود.
مزایای کلی ثبت شرکت در اروپا
با توجه به مطالب فوق بصورت خلاصه می توان موارد زیر را به عنوان مزایای عمده سرمایه گذاری و ثبت شرکت در اروپا عنوان کرد:
- دریافت اقامت اروپا و زندگی در بهترین کشورهای اروپا با درصد رفاه اجتماعی بسیار بالا
- امکان سفر به تمامی مناطق اروپایی بدون نیاز به ویزا
- دسترسی به بهترین بازارهای مواد اولیه و همچنین بازارهای فروش دنیا
- اروپا قطب اول گردشگری در دنیا است و سالانه میلیون ها نفر در این قاره از سایر قاره ها و خود کشورهای دیگر اروپایی رفت و آمد دارند و این بهترین شرایط فروش محصولات را فراهم می کند
- استفاده از نیروی کار حرفه ای و آموزش دیده
- حمایت زیاد دولت ها از سرمایه گذاران
- امکان توسعه تجاری هر چه بیشتر با استفاده از وام ها و تسهیلات فوق العاده در این کشورها برای شرکت ها
- بهره مندی از قوانین بسیار با ثبات سیاسی، اقتصادی و مالی
- بهره مندی از بهترین زیر ساخت ها و شرایط اقتصادی
- استفاده از سیاست های توسعه طلبانه اتحادیه اروپا و رشد و توسعه همپا با سایر شرکت ها
- استفاده از واحد پول مشترک برای تبادلات مالی آسان
- دسترسی به بسیاری از آب ها و راه های تجاری و ارتباطی اصلی و یکپارچه اروپا
- اعتبار و وجهه بسیار بالا برای شرکت های اروپایی
و البته باید هزاران هزار مزیت را با توجه به نوع کسب و کار و شرکت شما به این مزایا افزود. تصور کنید فروش کالا، خرید مواد اولیه و ... در نوع شرکت خاص شما در این کشورها بسیار ساده تر و حرفه ای تر از بسیاری از کشورها خواهد بود و البته خبری هم از تحریم و دور زدن تحریم و شرایط بد اقتصادی نیست.
موسسه حقوقی بین المللی ویونا با افتخار آماده ارائه مشاوره لازم و انجام خدمات ثبت شرکت شما در هر نقطه از اروپا با اتکا به دانش و تخصص وکلای بسیار خبره بین المللی خود دارد. اگر قصد سرمایه گذاری و ثبت شرکت در اروپا را دارید همین امروز با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مزایای همکاری با ما لذت ببرید.