شرایط ثبت شرکت صرافی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 امتیاز 3.43 (تعداد رای 7)

معنای لغوی صرافی داد و سند انواع پول می باشد که این حرفه از زمانی شکل گرفته است که مردم  نیازمند تعیین صحت وزن و عیار مسکوکات گوناگونی شدند و از آن زمان به بعد افرادی تحت عنوان صرافی ها مشغول به فعالیت و خدمات رسانی می باشند. با توجه به نوع فعالیت صرافی ها، این گونه تشکل ها زیر نظر مستقیم بانک مرکزی اجازه تاسیس و فعالیت می یابند که آخرین دستورالعمل اجرایی در این زمینه در سال 1393 با 48 ماده و 13 تبصره به تصویب شورای پول و اعتبار رسیده و از آن به بعد طبق این آئین نامه صرافی ها نسبت به توان و ظرفیت خود اقدام به معاملات ارزی و انجام عملیات مربوط به حواله های ارزی می نمایند.

با توجه به لزوم تبدیل اشخاص حقیقی فعال در زمینه های مختلف به اشخاص حقوقی و یا ثبت اشخاص حقوقی جدید نزد اداره ثبت شرکتها، افرادی که قصد فعالیت در زمینه صرافی را داشته باشند بایستی نسبت به اخذ موافقت و مجوز اولیه و دریافت فرم های مربوطه از قبیل اساسنامه از بانک مرکزی اقدام نموده تا طبق فرم های ارائه شده فرآیند ثبت صرافی انجام شود.

موضوع فعالیت صرافی ها در حوزه ارز و طلا می باشد که تحت نظارت مستقیم بانک مرکزی و با تعیین شرایط از طرف این سازمان و با داشتن افراد و شرایط مربوطه  و سایر حداقل هایی که از طرف بانک مرکزی اعلام خواهد شد قابل انجام می باشد.

از جمله این شرایط دارا بودن حداقل 20 سال تمام برای متقاضی و سایر اعضای هیئت مدیره و 30 سال تمام برای مدیرعامل می باشد. همچنین ارائه حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی و یا حداقل 5 سال سابقه فعالیت بانکی در بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی و یا فعالیت صرافی در صرافیهای مجاز برای مدیرعامل الزامی می باشد.

سرمایه ای که برای ثبت صرافیها مورد نیاز میباشد در شهرهایی نظیر تهران و سایر شهرهای بزرگ با شهرهای دیگر متفاوت می باشد.

ماهیت حقوقی صرافی ها از نوع شرکت های تضامنی می باشد که قواعد و قوانین مربوط به ثبت این نوع شرکتها صراحتاً در قانون تجارت تشریح و اعلام گردیده است.

هدف از ثبت شرکتهای تضامنی، انجام امور تجارتی بین دو یا چند نفر میباشد .

نام شرکت بایستی لااقل شامل اسم یکی از شرکاء بوده و درج عبارت شرکت تضامنی در نام شرکت الزامی می باشد. در صورتیکه نام شرکت شامل اسامی تمامی شرکت نباشد لازم است که در انتهای نام شرکت از واژه "و شرکاء" یا " و برادران" استفاده گردد.

تمام سرمایه ای که در این نوع از شرکتها در نظر گرفته می شود بایستی به طور کامل پرداخت گردد و در خصوص صرافی ها  این مبلغ نزد بانک مرکزی واریز خواهد شد و چنانچه هر یک از شرکاء دارای سرمایه غیرنقدی باشند لازم است که آن سرمایه را تسلیم نمایند که ارائه سرمایه غیرنقدی بایستی با اطلاع قبلی تمام شرکا و رضایت آنها باشد.

منظور از واژه تضامنی در این شرکتها این است که در صورت بروز هرگونه قروض از جانب شرکت چنانچه سرمایه شرکت برای پرداخت قروض کافی نباشد هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض خواهد و چنانچه هر ترتیبی به جز این بین شرکا در نظر گرفته شود نا معتبر و کان لم یکن خواهد بود.

سود بدست آمده در شرکت تضامنی به نسبت سهم الشرکه ای که بین شرکا در نظر گرفته شده است و یا هر ترتیبی که در شرکتنامه مقرر گردیده باشد بین شرکا تقسیم خواهد شد.

هر یک از شرکا جهت انتقال سهم الشرکه خود در شرکت تضامنی نیازمند اخذ رضایت و موافقت تمام شرکا می باشند.

در خصوص قروض شرکت تا زمانیکه شرکت منحل نشده باشد مطالبه قروض بر عهده شرکت می باشد و پس از انحلال شرکت، هر یک از شرکا مسئول مطالبه تمام قروض شرکت خواهد بود و هر یک از طلبکاران می توانند به یک یا چندین نفر از شرکا مراجعه کنند. هیچ یک از شرکا نمی تواند ادعا کند تنها به میزان سهم خود مسئول قروض می باشد و هر قراری غیر از این معتبر نخواهد بود.

لازم به ذکر است هر شریک جدیدی که در شرکت تضامنی وارد میگردد همراه با سایر شرکا مسئول تمام قروض شرکت حتی قبل از ورود خود خواهد بود و هیچ ترتیب یا قراری مغایر با این مسئله معتبر نمی باشد.

هیچ یک از افرادی که در شرکتهای تضامنی شریک هستند نمی توانند اقدام به تجارتی مانند تجارتی که شرکت به آن منظور تاسیس شده است بکنند مگر با رضایت سایر شرکا و هم چنین بدون رضایت شرکا نمی توانند به عنوان دارنده سهم الشرکه در شرکت تضامنی یا محدود دیگری داخل شوند.

 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تضامنی:

  • اخذ مجوز از بانک مرکزی مبنی بر موافقت تاسیس صرافی
  • کپی برابر با اصل شده مدارک شناسایی افراد
  • گواهی عدم سوء پیشینه اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل