در دنیای امروز به منظور ارائه خدمات خاص و انجام برخی از امور باید دارای اعتبار حقوقی باشید. یکی از این فعالیت ها فعالیت های آموزشی است. در واقع رقابت و ورود ایده ها و تکنولوژی های جدید اموزشی به افراد حقیقی اجازه نخواهد داد تا بتوانند هم پای شخصیت های حقوقی بمانند و به ناچار از صحنه رقابت بیرون خواهند رفت.
اما برای اینکه فعالیت اموزشی در قالب شخصیت حقوقی انجام دهید باید اقدام به ثبت موسسه غیر تجاری بکنید. حیطه اموزشی از جمله موضوعاتی است که خدمات تولیدی و صنعتی ارائه نمی دهد و در حوزه تجاری قرار نمی گیرد از این رو باید موسسه غیر تجاری ثبت شود.
موسسات غیر تجاری بر دو نوع انتفاعی و غیر انتفاعی هستند. موسساتی که برای موسسین خود منافع مالی و ریالی ندارند را موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی و موسساتی که برای موسسین خود دارای منفعت باشند را موسسه غیر تجاری انتفاعی می نامند . درست مانند انواع و اقسام موسسات اموزشی، آموزشکده های زبان خارجی، مدارس غیر انتفاعی، کانون های اموزشی و ...
برای ثبت موسسه آموزشی داشتن سابقه کاری مرتبط اهمیت زیادی دارد. شما باید به عنوان موسس یک اموزشگاه حداقل سه سال در یک موسسه اموزشی تدریس کرده باشید و سابقه کار مرتبط بتوانید ارائه نمایید. ضمن اینکه باید یکی از موسسین حداقل دارای مدرک تحصیلی مرتبط با موضوع اموزشگاه باشد. و یا سابقه ان بتواند این کسری را برای او جبران نماید.
موضوع مهم برای ثبت موسسات اموزشی دریافت مجوز از مراجع ذی صلاح است. به عنوان مثال برای تاسیس یک مدرسه غیر انتفاعی باید اموزش و پرورش مجوز صادر کند، برای اموزشگاه هنر باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسات اموزش فناوری و اطلاعات و کامپیوتر باید از سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات مجوز دریافت نمایند. از این رو شناخت مرجع ذی صلاح برای دریافت مجوز مربوطه اهمیت زیادی دارد .
هر فردی نمی تواند موسسه اموزشی به ثبت برساند. موسسات اموزشی باید توسط افرادی حداقل با مدرک کارشناسی به ثبت برسند. این افراد باید دارای سه سال سابقه حداقلی در حوزه مربوطه باشند و هیچ گونه محکومیت کیفری و نظامی نداشته باشند.
موسسات اموزشی می توانند یک منظوره باشند مثلا یک موسسه اموزشی تنها هدف اموزش خود را متمرکز بر موضوع حسابداری و مالی می کند و به سایر مباحث علمی دیگر توجهی ندارد و یا موسسه اموزش زبان خارجی تنها بر موضوع اموزش زبان انگلیسی تمرکز می کند.
اما برخی از اموزشگاه ها توجه خود را منحصر به یک موضوع نمی کنند. این اموزشگاه ها با به کار گیری اساتید مختلف در حوزه ها و رشته های مختلف تدریس می کنند ، به موضوعات علمی و تحقیقاتی وارد می شود، اقدام به مشاوره تخصصی می کنند، در زمینه های عملی و تئوری با هم فعالیت دارند و ... که این اموزشگاه ها را اصطلاحا اموزشگاه های علمی جامع می نامند که نه تنها در حوزه های پایه بلکه در حوزه های تخصصی نیز ورود پیدا می کنند و با ارائه ایده و برگزاری کلاس در واقع همه خدمات اموزشی را ارائه می کنند.
حال اگر یک اموزشکاه تخصصی وجود داشته باشد و شما بخواهید موسسه اموزشی تخصصی به ثبت برسانید تنها نیاز خواهید داشت از یک مرکز ذی صلاح مجوز دریافت نمایید ولی موسسات چند منظوره اموزشی باید از سازمان ها و نهاد های ذی صلاح متفاوت مجوز های لازم را دریافت و در اساسنامه دقیقا حوزه هایی را که در ان مجوز دریافت نموده و وارد می شوند را مشخص نمایند.
از این رو تهیه و تنظیک یک اساسنامه موسسه اموزشی می تواند بسیار پیچیده و گمراه کننده باشد. برای ثبت موسسه اموزشی خود شما هم می توانید اقدام نمایید ولی به دلیل پیچیدگی هایی که دارد اصلا توصیه نمی کنیم که این کار توسط خودتان انجام شود. بهترین حالت استفاده از خدمات موسسه حقوقی ویونا و سپردن این مهم به دستان توانمند وکلای این موسسه می باشد.
به یاد داشته باشید موسسات اموزشی برای دریافت مجوز باید مراحل طولانی را دنبال کنند، اقدام درخواست مجوز باید از استان خودتان و از طریق ادارات کل باشد. گاهی دریافت یک مجوز ساده ممکن است شما را نا امید کند.
اما موسسه حقوقی ویونا با سال ها تخصص و ثبت چندین موسسه اموزشی مختلف در اقصی نقاط ایران نشان داده که به خوبی به فرایند ثبت موسسات اموزشی تسلط دارد و می تواند در کوتاه ترین زمان و با بهترین کیفیت موسسه اموزشی شما را به ثبت برساند.