موسسات حقوقی به دنبال انجام موضوعاتی همچون امور قضایی و وکالتی، انجام امور مشاوره در حوزه های حقوقی و انتظامی، انجام خواسته های حقوقی و وکالتی و ... تشکیل می شوند. این موسسات از جمله موسسات فوق العاده تخصصی در ایران و یا حتی سایر نقاط جهان شناخته می شوند.
اما برای ثبت موسسه حقوقی ابتدا باید تخصص لازم را داشته باشید. یعنی باید یک نفر از شرکا شما و یا خود شما حداقل دارای مدرک کارشناسی در حوزه حقوقی باشد. از این رو بدون داشتن تخصص لازم نمی توانید اقدام به ثبت موسسه حقوقی بکنید. ضمن اینکه برای ثبت موسسه حقوقی باید مجوز فعالیت خود را از قوه قضاییه دریافت کنید. در واقع دومین قدم برای ثبت این موسسات مجوز این سازمان می باشد.
قوه قضاییه با بررسی شرایط و صلاحیت متقاضیان ثبت موسسه حقوقی در صورتیکه این افراد محکومیت کیفری و یا انتظامی خاصی نداشته باشند و تخصص لازم و تجربه لازم را داشته باشند این مجوز را صادر می کند .یکی از افراد متقاضی ثبت موسسه حقوقی باید حداقل سال سابقه فعالیت مرتبط در حوزه های حقوقی را داشته باشد.
موضوع و قدم بعدی برای ثبت موسسه حقوقی در واقع اصل تهیه یک اساسنامه حرفه ای و تخصصی است. این اساسنامه پس از تهیه باید توسط کانون وکلای دادگستری تایید شود. در صورتیکه این کانون اساسنامه را تایید نکرد باید قید ثبت موسسه حقوقی را زد .
خوب پس از ارائه سوابق لازم و مدارک و مستندات لازم در خصوص واجد صلاحیت بودن و دریافت مجوز از قوه قضاییه و تایید اساسنامه توسط کانون وکلای دادگستری باید برای ثبت موسسه حقوقی اقدام کنید.
به دلیل اینکه موسسه حقوقی یک موسسه محسوب می شود بنابراین در حوزه فعالیتی انها در واقع موضوعات تجاری دیده نمی شود. موسسات در قانون تجارت ایران بر دو نوع بودند یا انتفاعی ویا غیر انتفاعی که به دلیل اینکه موسسات حقوقی برای موسسین خود دارای منافع هستند از نوع موسسات غیر تجاری انتفاعی محسوب می شوند و باید مطابق با دستورالعمل ها و آئین نامه های موسسات غیر تجاری به ثبت برسند و در هیچ قالب دیگری نمی توانید این موسسات را به ثبت برسانید.
اولین قدم انتخاب قالب شرکت بود که موسسه غیر تجاری تنها قالب مناسب و مورد تایید برای موسسه حقوقی بود. اما دومین قدم برای ثبت موسسه حقوقی انتخاب شریک است. حداقل دو نفر باید موسسه حقوقی را ثبت کنند. این دو نفر بهتر است هر کدام دارای مدرک تحصیلی مرتبط در رشته وکالت باشند هر چند تنها یک نفر از انها هم که مدرک مرتبط کارشناسی وکالت داشته باشد می توان موسسه را ثبت کرد. در ضمن به منظور داشتن شرایط بهتر برای ثبت موسسه حقوقی بهتر است یکی از این شرکا حداقل سال سابقه کار حقوقی داشته باشد.
این دو نفر باید حداقل میزان یک میلیون ریال را برای سرمایه موسسه تادیه نمایند. این مبلغ غیر نقدی است و باید بصورت سهم الشرکه بین شرکا تقسیم شود. هر شریک به اندازه سهم خود در موسسه پاسخگوی تعهدات موسسه خواهد بود.
شرکا موسسه حقوقی نباید محکومیت به تقصیر کیفری داشته باشند، فساد مالی و سو استفاده از جایگاه خود نباید در سوابق انها دیده شود و پروانه وکالت انها باید دائما تمدید شده باشد. در ضمن این شرکا در هیچ نهاد دیگری نباید شریک و یا مشغول به کار باشند.
سپس باید نامی برای موسسه مطابق با آئین نامه تعیین نام اداره ثبت شرکت ها انتخاب شود. نام باید کاملا فارسی و به دور از هر گونه ابهام و کلمات غیر متعارف و خارج از فرهنگ اسلامی باشد. این نام باید سه سیلابه و خاص تعیین شود و همه قوانین تعیین نام برای انها مصداق باشد.
پس از تعیین نام باید با مشورت وکلای حرفه ای و کار بلد موسسه حقوقی ویونا اساسنامه حقوقی خود را تنظیم نمایید. این اساسنامه از انجایی که باید مورد توافق کانون وکلای دادگستری باشد بسیار مهم و تعیین کننده است. به همراه این اساسنامه باید اظهارنامه، تقاضانامه و سایر مستندات مورد نیاز موسسه تهیه شود.
سپس همه این مدارک مطابق لیست زیر باید به اداره ثبت شرکت ها به همراه تقاضانامه ثبت موسسه حقوقی توسط هیئت مدیره ارسال شود:
- تقاضانامه ثبت موسسه حقوقی
- اساسنامه مورد تایید کانون وکلای دادگستری
- کپی مدارک شناسایی کلیه موسسین، اعضا هیئت مدیره و شرکا
- کپی برابر اصل مدارک شناسایی نماینده شخص حقوقی
- کپی آخرین روینامه رسمی شخص حقوقی در صورتیکه هر یک از شرکا دارای شخصیت حقوقی باشند
- ارائه مدرک تحصیلی مرتبط ( حداقل کارشناسی حقوق برای یکی از اعضا هیئت مدیره)
- وکالتنامه وکیل
- مجوز قوه قضاییه
پس از ثبت موسسه حقوقی باید ابتدا دفاتر پلمپ مالیاتی به همراه کد اقتصادی موسسه دریافت شود تا بتوانید اقدامات و فعالیت رسمی خود را آغاز نمایید.
موسسه حقوقی ویونا با سال ها تجربه و تخصص و به پشتوانه وکلا و کارشناسان بسیار مجرب خود ثبت موسسه حقوقی شما را در کمترین زمان و بیشترین دقت انجام خواهد داد.